• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Tırsan 50 Bininci Aracı Teslim Etti

Tırsan 50 Bininci Aracı Teslim Etti
Tırsan, Adapazarı fabrikasında son 10 yılda üretilen 50 bininci aracının teslimatını gerçekleştirdi.

Tırsan, Adapazarı fabrikasında üretilen 50 bininci Semi-Treyler aracının teslimatını gerçekleştirdi. Tırsan Adapazarı fabrikasında, 10 milyon Avro yatırımla kurulan kataforez tesisinin açılışı Tırsan Treyler AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu tarafından yapıldı.

Adapazarı fabrikasında düzenlenen törende 50 bininci araç Gaziantep merkezli lojistik hizmeti sağlayıcısı Eyüp Lojistik tarafından teslim alındı. Tırsan ve DAF bayilerinin katıldığı törende, Tırsan Treyler AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık birer konuşma yaptı.

Tırsan Treyler AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu yaptığı konuşmada, “Bugün burada son 10 yılda ürettiğimiz 50 bininci aracın teslimatı için toplanmış bulunuyoruz. 1994 yılında kurulan Adapazarı fabrikamızın ilk 10 yılında 19 bin 314 adet araç, ikinci 10 yılda ise 50 bin adet araç ürettik. 50 bin aracın yarısını son 3 yılda ürettik. Bu planlı hedefimiz 2018’e kadar gidecek. 2018 yılı itibarıyla Tırsan olarak yılda 20 bin adet araç üreteceğiz. Bunun için gerekli olan tüm planlamayı yaptık” dedi.

Nuhoğlu: “Tırsan bu seneyi yaklaşık 70 milyon Avro ihracat cirosu ile kapatacak”

Nuhoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim başarımız çok net; pazar payımız yüzde 40. Hedefimiz 2018’de ürettiğimiz 20 bin aracın 10 binini ihraç etmek. Mevcut durumda, Türkiye’den Almanya, Polonya, Hollanda ve İtalya’ya ihraç edilen semi-treylerlerin tamamına yakını Tırsan tarafından üretildi. Tırsan bu seneyi yaklaşık 70 milyon Avro ihracat cirosu ile kapatacak. Yabancı piyasalara Yaklaşık 2 binin üzerinde araç göndermiş olacak ve bu araçlar da çok özel araçlar olacak.”

Tırsan’ın 2015 yılında tanker ve silo segmentinde, 2016 yılında ise low-bed segmentinde pazar lideri olacağını kaydeden Çetin Nuhoğlu, “Hava kargo segmentinde ise halihazırda Avrupa’da pazar lideriyiz. Türkiye’de pazar lideri olan Tırsan bugün itibarı ile Avrupa’nın üçüncü büyük treyler üreticisi” açıklamasını yaptı.

Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ise, “Tırsan kalitesi tartışılmaz seviyede. Son üç yıldır Tırsan ile iyi bir sinerji tutturduk ve bu durum devam ediyor. Tırsan’dan bugün teslim aldığımız araç, 150 araçlık bir yatırımın parçası. Önümüzdeki yıl için de 250 araçlık bir yatırım için konuşmaya başladık. Yani bugüne kadar Tırsan’dan yapmış olduğumuz alım bin adedin üzerinde” dedi.

Bakım ve Yardımcı Tesisler Koordinatörü İlker Akgün tesise dair yaptığı bilgilendirmede, kataforez kaplamanın metal yüzeylerin paslanmaya karşı direncinin artırılmasına yönelik bir uygulama olduğunu ifade etti.

Akgün sözlerine şöyle devam etti: “10 milyon Avro yatırımla kurduğumuz bu tesisle treyler şasi ve parçalarının paslanma direncini artırıyor ve bu sayede paslanmaya karşı 10 yıl garanti veriyoruz. Tırsan, kataforez teknolojisi olarak etkinliği ispat edilmiş en etkin yöntem olan çinko-fosfat tri-elektron metodunu benimsedi. 12 istasyonda gerçekleşen kataforetik kaplama öncesinde şasi ve parçalar otomatik kumlamadan geçirilmekte, kataforetik kaplama sonrasında ise kaplamanın kalıcılığının pekiştirilmesi için fırınlama gerçekleştiriyor.”


15 Ekim 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77