• BIST 9530.47
  • Altın 2476.378
  • Dolar 32.4902
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Temsa Kariyerin Önündeki Engelleri Kaldırıyor

Temsa Kariyerin Önündeki Engelleri Kaldırıyor
Temsa öncülüğünde Çukurova Üniversitesi ve İŞKUR işbirliği ile düzenlenen ‘Kariyerde Engelleri Kaldırdık’ projesi başladı.

Temsa öncülüğünde Çukurova Üniversitesi ve İŞKUR işbirliği ile düzenlenen ‘Kariyerde Engelleri Kaldırdık’ projesi başladı.


Temsa, engelli olmanın kariyer için engel olmadığını göstermek, engelli istihdamına bakış açısını değiştirebilmek ve toplumsal farkındalık oluşturabilmek için Çukurova Üniversitesi ve İŞKUR işbirliğiyle ‘Kariyerde Engelleri Kaldırdık’ isimli projeye start verdi.

Temsa İnsan Kaynakları Grup Müdürü Erhan Özel konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Dünya nüfusunun yüzde 15’ini, ülkemiz nüfusunun ise yüzde 12’sini engellilerin oluşturduğunu belirti.

Toplum olarak engellilere karşı kayıtsız kalmamamız gerektiğini vurgulayan Özel, bu konuda ‘İnsan Kaynakları çalışanlarına’ büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti. 10 milyonu aşkın engellinin yaşadığı ülkemizde engellilere birçok alanda olduğu gibi insan kaynakları alanında da daha fazla değer verilebileceğini belirtti.

Erhan Özel, engelin kariyer için engel olmadığını göstermek ve engelli istihdamında bakış açısını biraz olsun değiştirebilmek ve toplumsal anlamda farkındalık yaratmak için Temsa Dinamik İnsan Kaynakları ekibi olarak ‘Kariyerde Engelleri Kaldırdık’ projesini başlattıklarını belirtti.

Özel sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumsal anlamda, bu farkındalığı Adana’da Temsa, Çukurova Üniversitesi ve İŞKUR olarak biz başlatmak istedik. Engelli arkadaşlarımıza kariyer danışmanlığı yapacak olan Temsa çalışanları için Mehmet Kızıltaş tarafından 16 Mayıs 2014 tarihinde Adana Fabrikamızda ‘Engellilerle 360◦ İletişim’ seminerini organize ettik. Aynı semineri 22 Ekim 2014 tarihinde de Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Konferans Salonunda gerçekleştirdik.”

Erhan Özel, bu projeyle birlikte üniversitede 3’üncü ve 4’üncü sınıfta okuyan öğrencilere Temsa çalışanları tarafından kariyer danışmanlığı yaparak, öğrencilerin iş hayatına daha sağlam bir şekilde başlamaları konusunda destek olmayı hedeflediklerinin altını çizdi.


23 Ekim 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77