• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Doğuş Otomotiv Toplumsal Katkısını Paydaşlarıyla Artıyor

Doğuş Otomotiv Toplumsal Katkısını Paydaşlarıyla Artıyor
Doğuş Otomotiv, sektöründe bir ilk olan Kurumsal Sorumluluk Raporu’nun, beşincisini yayınladı.

Doğuş Otomotiv, sektöründe bir ilk olan Kurumsal Sorumluluk Raporu’nun, beşincisini yayınladı. Raporda, ilk kez Doğuş Otomotiv’in 6 Yetkili Satıcı ve iştirakinde gerçekleştirilen çalışmalar da yer aldı.


Doğuş Otomotiv, uluslararası GRI standartlarında hazırladığı, Kurumsal Sorumluluk Raporu’nun beşincisini kamuoyu ile paylaştı. Uluslararası raporlama standardı olan Global Reporting Initiative (GRI) çerçevesine uygun hazırlanan rapor, Doğuş Otomotiv’in 2013 yılı boyunca, sürdürülebilirlik, toplumsal gelişim ve daha yaşanabilir bir çevre için aldığı kararları ve geliştirdiği uygulamaları gözler önüne seriyor.

İlki 2010 yılında yayınlanan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Raporu’yla amaçlarının sürdürülebilirlik ve toplumsal katkı bilincinin bir kurum kültürü haline gelmesi olduğunu söyleyen Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, “Artık ülkemiz için büyük öneme sahip olan bu bilinci, paydaşlarımız ve değer zincirimiz içinde daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

1 milyon araçlık bir parka sahip olduklarını ve yarattığı değer zinciri ile 15 bine yakın istihdam sağladıklarını belirten Acar, “Araç sattığımız müşterilerimizden, bizim markamızı kullanan sürücülere, çalışanımızdan, yetkili satıcılarımıza, iş yaptığımız diğer kurumlara kadar etkilediğimiz birçok alan bulunuyor. Verdiğimiz her karar ile tüm bu etki alanlarımızda, geleceği şekillendiriyoruz” dedi.

“KSS vizyonu artık bir kurum kültürü haline geldi”

Bundan 5 yıl önce ilk raporu yayınlarken amaçlarının öncelikle her açıdan sorumlu iş yapma kültürünü, sürdürülebilirlik ve toplumsal katkı bilincini bir kurum kültürü haline getirmek olduğunu kaydeden Aclan Acar sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu amacımıza sistemli çalışma, çalışanlarımızın öğrenme ve uygulama azmi başarıyla ulaştık. Artık kurumsal sorumlulukla ilgili vizyon ve politikalar şirketimizin süreç yönetiminin bir parçası haline geldi. Satın alma süreçlerinden başlayarak tüm değer zinciri içinde etik davranış biçimlerinin benimsenmesinden, insan haklarına ve çevre yönetimine kadar uzanan uygulamalar gerçekleştiriyoruz.”

2013 yılında rapora İstanbul, Edirne, Kayseri, İzmir ve Antalya’dan 6 Yetkili Satıcı, Doğuş Otomotiv’in filo kiralama iştiraki Leaseplan ve Gebze’de bulunan Scania Servisi’nin de dahil olduğunu vurgulayan Acar, “Biz artık 4 yıl boyunca elde ettiğimiz bu bilinci ve tecrübeyi, paydaşlarımız ile paylaşıyoruz. Birbirinden bağımsız bu kurumlar artık kurumsal sosyal sorumluluk sistemimize dahil oldu. Onlar da KSS yaklaşımımız ile ilgili tüm eğitimlerimize katılıyor, sürdürülebilirlik ve toplumsal katkı ile ilgili çalışmalar yapıyor ve belli sorumluluklar alıyor. Amacımız, bu bilinci tüm paydaşlarımıza ulaştırabilmek” dedi.

KSS uygulamalarıyla 9 bin ağacın kesilmesi engellendi

Rapor kapsamında paylaşılan verilere göre, Doğuş Otomotiv genel merkezi ve rapora dahil olan 8 paydaşın A4 kağıt tüketiminde, 545 bin kilogram kağıt ve karton geri dönüşüme gönderildi. Böylece 9 bin 265 adet ağacın kesilmesi engellendi. Değer zinciri kapsamında, atık yönetimi ve İntermodal nakliye geçiş ile 5 bin 575 ton karbondioksitin, atmosfere salınması önlendi. Bu da 253 bin 400 adet ağacın bir yılda çevreye olumlu etkisine eş değer.

Raporda, kadın istihdamı konusunda yapılan iyileştirmeler de yer aldı. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın eş başkan olduğu İş’te Eşitlik Platformu kapsamında çalışmalar yapan Doğuş Otomotiv’de, kadın çalışan oranı 2013 yılında yüzde 22 oldu. Türkiye’deki otomotiv sektörü ortalamasının üzerinde bir kadın çalışan oranına sahip olan Doğuş Otomotiv, işe alımlarda da pozitif ayırımcılığı destekledi ve 2013 yılında yeni işe alımlarda kadın çalışan oranı, bir önceki yıl yüzde 10 iken, 2013 yılında yüzde 33 oldu.

21 öğrenciye istihdam sağlandı

Doğuş Otomotiv’in Meslek Liseleri İşbirliği kapsamında yürüttüğü çalışmalar 2013 yılında mevcut okullar kapsamında devam etti, ayrıca işbirliği kapsamına yeni bir sınıf daha eklendi. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokolle Diyarbakır Burhanettin Yıldız Endüstri Meslek Lisesi’nde 4. Volkswagen Eğitim Laboratuvarı açıldı.  2013 - 2014 öğretim yılında 4 Volkswagen Laboratuvarı ve Endüstri Meslek liselerinden toplam 143 öğrenciye 17 Doğuş Otomotiv Yetkili Servisi’nde staj imkanı tanındı. 2013 yılında bu sınıflarda eğitim gören 42 öğrenci mezun oldu ve bu öğrencilerden 21’i yetkili servislerde işe başladı. 

Doğuş Otomotiv’in Trafikte saygı kültürünü toplumun her kesimine yayma amacıyla gerçekleştirdiği Trafik Hayattır Kurumsal Sosyal Sorumluluk Platformu’nun, Türkiye’de ilk kez gerçekleşen projesiyle, 7 üniversitede seçmeli ders olarak trafik güvenliği dersi verilmeye başlandı. Pirelli ve kamu işbirliği ile gerçekleştirilen ve Türkiye’de üniversitelerin eğitim programları kapsamında yer alan ilk tematik Kurumsal Sorumluluk uygulaması olan bu eğitimler, 2013 yılında Kocaeli, Marmara, Bahçeşehir, İstanbul Ticaret, Çukurova, Işık ve Trakya Üniversiteleri’nde okutuldu, 8 bin öğrenci tarafından seçmeli ders olarak seçildi. 


27 Ekim 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77