• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

UPS’in 3’üncü Çeyrekte Hisse Başına Kazancı Yüzde 13.8 Arttı

UPS’in 3’üncü Çeyrekte Hisse Başına Kazancı Yüzde 13.8 Arttı
UPS 2014 yılının 3’üncü çeyreği için hisse başına seyreltilmiş kazancının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13,8 oranında bir artış göstererek 1.32 dolara ulaştığını duyurdu.

UPS 2014 yılının 3’üncü çeyreği için hisse başına seyreltilmiş kazancının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13,8 oranında bir artış göstererek 1.32 dolara ulaştığını duyurdu.


UPS, 2014 yılının 3’üncü çeyreğine ait sonuçlara ilişkin ayrıntıları yayınladı. Şirketin, hisse başına seyreltilmiş kazancının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13,8 oranında bir artış göstererek 1.32 dolara ulaştı, faaliyet kârı ise üç segmenti kapsayan dengeli büyüme sonucunda yüzde 8,3 arttı. 

ABD’deki günlük paketlerde, B2C ve B2B müşterilerinden gelen taleplerin artmasıyla yüzde 6,9 oranında bir artış yaşandı. Uluslararası İhracat Gönderileri hem Asya hem de Avrupa’daki güçlü büyüme ile birlikte yüzde 9,4 arttı. 2013 yılının üçüncü çeyreğine kıyasla yüzde 6,9 oranında bir artışla UPS, dünya çapında 1.1 milyar adet paket taşıdı. 

“Teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyoruz”

UPS CEO’su David Abney yaptığı açıklamada, “Bu çeyrekte göstermiş olduğumuz iyi performans, pazar büyümesinin ilerisinde kalma becerimizi ve pozitif faaliyet avantajımızı oluşturuyor. Müşterilerin talep ettikleri uzun soluklu çözümleri sunduğumuzdan emin olmak adına teknolojiye yatırım yapmaya ve dünya genelindeki yetkinliğimizi arttırmaya devam ediyoruz” dedi.

30 Eylül’de sona eren dokuz aylık dönemde UPS, 2,8 milyar dolar serbest nakit akışı elde etti. Şirket, geçtiğimiz yıla oranla hisse başına yüzde 8,1’lik bir artışla 1.8 milyar dolar kar payı ödedi ve toplamda yaklaşık 2.1 milyar dolar tutarındaki 20,6 milyon hissesini yeniden satın aldı.

ABD yurtiçi geliri 2013’ün üçüncü çeyreğine kıyasla yüzde 5,3’lük bir artış göstererek 8,7 milyar dolara yükseldi. Günlük paket hacmi, yüzde 7,7’lik UPS Karayolu Hizmeti ve yüzde 5,9’luk ertelenmiş gönderilerin katkısıyla yüzde 6,9’luk bir iyileşme yakalandı. Bu çeyrekteki B2B teslimatlarının daha yüksek olmasının yanında, e-ticaret B2C’deki istikrarlı büyümeyi devam ettirdi.

Faaliyet karı 1.3 milyar dolar oldu

UPS’in faaliyet karı yüzde 7,8’lik bir artışla 1.3 milyar dolar oldu.  Faaliyet marjı 30 baz puan yükselerek, yüzde 14,7’ye ulaştı. Bu segment, kapasite ve yeni teknolojiye yaptığı yatırımların maliyetleri düşürmeye yardımcı olması sonucu olarak pozitif bir faaliyet gelişimi sağladı.

Paket başı toplam gelir, baz oranı iyileştirmeleri müşteri ve ürün karmasındaki değişiklik ile dengelendiğinde yüzde 1,5 oranında düştü. UPS SurePost gönderileri ise karma değişime katkı sağlayarak yüzde 50’den fazla bir oranda arttı.

Uluslararası gelir, günlük pakette yüzde 6,7 oranlık büyüme sonucu yüzde 5,5 artarak 3.2 milyar Dolar’a yükseldi. İhracat gönderileri dünyadaki tüm bölgelerdeki kazançla birlikte yüzde 9,4 arttı. Asya’dan yapılan gönderiler yüzde 16 oranında artarken, Avrupa’dan yapılanlar yüzde 14’e ulaştı.

Raporlanmış verilere göre faaliyet karı yüzde 10,3 oranında artarak 460 milyon dolara yükseldi.  Faaliyet marjı, bir önceki seneye kıyasla 70 baz puan artarak yüzde 14,5’e ulaştı. Çeyrek dönem esnasında uygulanan gelir ve masraf girişimleri marjın gelişimine katkı sağladı.

 

Tedarik Zinciri ve Nakliye geliri Forwarding ve Dağıtım iş birimlerindeki büyüme sayesinde, yüzde 7,5 oranında artarak 2.4 milyar dolara ulaştı. Faaliyet karı ise 215 milyon dolar yükselerek yüzde 7’ye ulaştı. Bu dönemde faaliyet marjı ise yüzde 8,9 idi.

Nakliye geliri, büyük ölçüde ileri teknoloji ürün lansmanları ve devlet kazanımları yardımlarıyla artırılan Uluslararası Hava Taşımacılığı tonajına dayalı olarak daha yüksek seyretti. Kuzey Amerika Hava Taşımacılığı ve Denizyolu Taşımacılığındaki faaliyet karı iyileşmeleri, Uluslararası Hava Taşımacılığındaki kesintisiz fiyatlandırma baskısı ile yapılan denkleştirmeden daha fazlaydı. 

Geçen yılın aynı çeyreğine oranla, dağıtım geliri yüzde 10’dan fazla oranda arttı. Sağlık ve Perakende sektörü müşterilerinden gelen yoğun talep büyümeye katkıda bulundu.

UPS Nakliye geliri yüzde 7,9 oranında bir artışla 810 milyon dolara yükseldi.  LTL gönderileri yüzde 4,7’den daha yüksek iken, tonaj bazındaki gelir yüzde 1,1 oranında arttı. Faaliyet karı ve marjı, geçen yılın üçüncü çeyreğine kıyasla büyüdü.

Aralık ayında gönderilerin yüzde 11 oranında artması bekleniyor

Şirket, gelecek yeni yıl tatil dönemi için beklentilerini açıkladı.  UPS, Aralık ayı içerisinde ulaştırılan gönderilerin geçen seneye göre yüzde 11 oranında artmasını öngörüyor. Daha önce de açıklandığı üzere şirket, kapasitesini artırmak ve hizmet ağını gelecekteki yoğun büyüme hacmine hazırlamak için 175 milyon dolar tutarında ek faaliyet masrafı ve 500 milyon dolar tutarında sermaye harcaması yapmayı planlıyor.

UPS Finans Direktörü Kurt Kuehn ise, “Yılın en yoğun dönemine giriyoruz, her üç segmentin de pozitif bir ivme gösterdiğini görmek umut verici. Yeni bir yoğun sezon bekliyoruz ve ulaşım ağımızın en yüksek seviyede hizmet vermek için hazır olduğu konusunda eminiz. Bunun bir sonucu olarak, düzeltilmiş hisse başına seyreltilen kazançla ilgili beklentilerimizin, 2013 yılı düzeltilmiş sonuçlarına kıyasla yüzde 7 ile yüzde 9 oranında bir artış ile 4.90 ile 5.00 dolar aralığında olduğunu vurgulamak isteriz” dedi.


30 Ekim 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77