• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Goodyear’dan Filolara Lastik Hava Kontrol Teknolojisi

Goodyear’dan Filolara Lastik Hava Kontrol Teknolojisi
Goodyear, ABD kamyon taşımacılığı filoları bünyesindeki ticari araçlara yönelik geliştirmiş olduğu ‘Lastik Hava Kontrol Teknolojisi’ni test ediyor.

Goodyear, ABD kamyon taşımacılığı filoları bünyesindeki ticari araçlara yönelik geliştirmiş olduğu ‘Lastik Hava Kontrol Teknolojisi’ni test ediyor.


Goodyear’ın, Amerika Birleşik Devletleri Araç Teknolojisi Ofisi’nin (DOE) desteklediği ‘Lastik Hava Kontrol Teknolojisi’(AMT) önümüzdeki bir kaç ay içinde test edilmeye başlanacak. Yakıt verimliliği gibi filoların karşılaştığı temel güçlüklere karşı geliştirilen proje, Goodyear’ın Brüksel’de düzenlediği ‘Geleceğin Yolcuğu’ adlı Ulaşım Sempozyumu’nda da gündeme geldi.

Raporda, doğru lastik basıncının korunmasını sağlamak, yakıt verimliliğinin arttırılmasında ve emisyon azaltılımında önemli bir rol oynadığı yer almaktadır. Rapora göre ‘Lastik Hava Kontrol teknolojisi’ni (AMT), doğru lastik basınçının devamlılığını sağlıyor.

AMT lastiklerin elle şişirilmesi ihtiyacını da ortadan kaldırıyor

Goodyear 2011 yılından bu yana ‘Lastik Hava Kontrol teknolojisi’ni (AMT) geliştirmekte ve test ediyor. Bu teknoloji yakıt tasarrufuna ve karbondioksit salınımının azaltılmasına yardım etmekle kalmayıp lastik ömrünü de uzatıyor. Ayrıca karkas dayanıklılığını arttırarak güvenli bir sürüş sağlarken lastiklerin elle şişirilmesi ihtiyacını da ortadan kaldırıyor.

Testin bir sonraki aşamasında AMT, ABD ve Kanada merkezli kamyon taşımacılığı yapan filoların günlük operasyonlarında 18 ay boyunca test edilecek. Goodyear Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Ticari Lastikler Başkan Yardımcısı Michel Rzonzef yaptığı açıklamada, “Goodyear inovasyonları, yönlendirmesiyle ünlüdür. Yakın zamanda duyurusu yapıldığı üzere AMT’nin Kuzey Amerika’daki filolar tarafından sahada test edilmesi, bizim için geleceğin hareketliliğinin başlaması anlamına geliyor. AMT ile gelecekte müşterilerimize doğru basıncı koruyarak yakıt tüketimini ve lastiğin yol kat etme ömrünü arttıracak kamyon lastikleri sunabileceğiz” dedi.


10 Kasım 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77