• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Hedef Kaza İstatistiklerinde Düşüş Sağlamak

Hedef Kaza İstatistiklerinde Düşüş Sağlamak
Kış lastiği kullanımını zorunlu kılan uygulama kapsamındaki hedef kaza istatistiklerinde düşüş sağlamak.

Kış lastiği kullanımını zorunlu kılan uygulama kapsamındaki hedef kaza istatistiklerinde düşüş sağlamak.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UBAK)’nın 2012 yılında yürürlüğe aldığı, yolcu ve yük taşıyan ticari araçlara, kış lastiği kullanma zorunluluğu getiren yönetmelik 01 Aralık tarihinde başlıyor. Yönetmelikle kaza sayılarında azalma sağlanması hedefleniyor.

Türk Pirelli Ticaret Direktörü Aşkın Bedük konu ile ilgili yaptığı açıklamada,“Özellikle hava sıcaklığının +7 derecenin altına düşmesi durumunda, kış lastiklerinin kullanılması gerekiyor. TÜVİK’in açıklamalarına göre her yıl karlı ve buzlu zeminde yaklaşık 20 bin adet kaza medyana geliyor. Kış lastikleri +7 derecenin altındaki havalarda ıslak, karlı ve buzlu zeminde meydana gelebilecek kazaların önüne geçmeyi, yaya ve yol güvenliğini sağlamayı kolaylaştırıyor” dedi.

01 Aralık – 01 Nisan tarihleri arasında yolcu ve yük taşıyan araçlarda kış lastiği kullanımını zorunlu kılan uygulama kapsamındaki denetimlerin faydasına dikkat çeken Türk Pirelli Ticaret Direktörü Aşkın Bedük, araç kullanıcılarının da bu konuya önem vermelerinin gerektiğine işaret etti.

Lastiklerin araçların yerle temas eden tek noktaları olduğu için güvenlik açısından büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Bedük, mevsim koşullarına uygun lastik kullanımının hayati önem taşıdığına dikkat çekti ve “Kış lastikleri karlı ve buzlu zeminde meydana gelebilecek kazaların önüne geçmeyi, yaya ve yol güvenliğini sağlamayı kolaylaştırıyor” dedi.

Kış lastiklerinin, farklı desen ve kauçuk bileşenleri sayesinde frenleme ve yol tutuşta en iyi performansı sunduğunu söyleyen Aşkın Bedük, “Marka, model ve güvenlik donanımına bakılmaksızın, +7 derecenin altındaki hava sıcaklıklarında kış lastikleri kullanılan araçlar, 90 km hızla giderken yaz lastikleri kullananlara göre 5 metre daha kısa fren mesafesinde durabiliyor. Araç kullanıcılarının bu mesafenin hayat kurtaracağını akıllarından çıkarmamalarını diliyoruz” şeklinde konuştu.

“Aracın dört lastiği de kış lastiği olarak değiştirilmeli”

Unutulmaması gereken bir diğer konunun da kış lastiklerinin sağladıkları güvenlik avantajından yararlanabilmek için diş derinliklerinin düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini belirten Aşkın Bedük, diş derinliklerinin 4 mm’nin altında olmaması gerektiğinin altını çizdi. Aracın dört lastiğinin de kış lastiği olarak değiştirilmesini tavsiye eden Bedük, 2 yaz ve 2 kış lastiği kullanımında patinaj, aracın dengesinin bozulması ve yoldan çıkma gibi tehlikesi çok yüksek durumların ortaya çıkabileceğini söyledi.

Özellikle geçtiğimiz yıllarda, büyük kentlerde aniden bastıran kar yağışlarının, tüketicilerin lastik bayilerine akın etmesine neden olduğuna dikkat çeken Bedük, “Canlarını ve mallarını tehlikeye sokacak durumların önüne geçmek adına kullanıcıların daha dikkatli davranması gerektiğine inanıyoruz. Araç kullanıcılarının kış lastiğiyle ilgili hazırlıklarını önceden yapmaları her anlamda daha avantajlı olacaktır” dedi.


10 Kasım 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77