• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Lojistik Sektörünün Devleri 8’inci logitrans’da Buluştu

Lojistik Sektörünün Devleri 8’inci logitrans’da Buluştu
Bölgenin en büyük lojistik fuarı olan logitrans, büyük bir törenle kapılarını açtı. Almanya’dan Fransa’ya, İtalya’dan Yunanistan’a 22 ülkeden 200 katılımcının ürün ve hizmetlerini sergilediği fuara, 15 bin ziyaretçi katıldı.

8’inci Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı, UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, TOBB Ulaştırma ve Lojistik Meclisi ve UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Viyana Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Walter Ruck ve Almanya Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanlığı Müsteşarı Dorothee Bär’ın katıldığı bir törenle açıldı. Taşımacılık ve lojistik sektörünün dünya çapındaki markalarını İstanbul Fuar Merkezi’nde bir kez daha bir araya getiren üç günlük fuara; 56 ülkeden 15 bine yakın ziyaretçi katıldı.

EKO MMI Fuarcılık tarafından organize edilen, lojistik, telematik ve taşımacılığın değer zincirindeki tüm bileşenleri ile bölgenin en büyük fuarı olan logitrans 2014’te, 22 ülkeden 200 katılımcı ürün ve hizmetlerini tanıttı. Almanya, Avusturya, Lüksemburg ve Çek Cumhuriyeti’nin ülke pavyonlarıyla katıldığı fuarda; Grimaldi, Stena, Schenker, Kühne Nagel, Lufthansa, Rail Cargo gibi dünya markaları dikkat çekti. Litvanya Demiryolları, Liege Havalimanı ile Yunanistan’dan Igumenitsa, Fransa’dan Calais, İtalya’dan Trieste ve Monfalcone limanlarının katıldığı fuarda, yerli katılımcılar da göz doldurdu. Omsan, Netlog, Ceynak, Ulusoy, Etis, Taha gibi yerli lojistik markaları ile Ford, Iveco, Mercedes, Efe Endüstri gibi ticari araç markaları da fuarda ürün ve hizmetlerini ziyaretçilerle buluşturdu.

İlgi çekici etkinlikler bilgilendirici paneller

Üç gün süren fuarda çok sayıda ulusal ve uluslararası etkinlik düzenlendi. Otomotiv, tekstil, kimya, gıda gibi Türkiye’nin dış ticaretinde yeri olan sektörlerin önde gelen isimlerinin yer aldığı panel, konferans ve workshoplar, ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Güvenli tehlikeli madde taşımacılığı standartları zinciri ADR konvansiyonu uygulamasının Türkiye’deki birinci yılı nedeniyle, fuarda konuya yönelik ürünler sergilendi ve bilgilendirici paneller düzenlendi. 5’inci Atlas Lojistik Ödülleri 20 Kasım Perşembe günü 8’inci logitrans Fuarı’nda düzenlenen tören ile sahiplerini buldu.

Altun: “Türkiye’nin tek lojistik fuarıyız”

Eko Fuarcılık İdari Direktörü İlker Altun, yaptığı açıklamada Türkiye’nin tek lojistik fuarının logitrans olduğunu belirterek, “Dünya lojistikçileri de bunu biliyor ve bu coğrafyada iş planlayanlar, logitrans’a geliyor” dedi. 

Altun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin kalkınma hedefleri arasında lojistiğe de önemli bir rol biçilmiş bulunuyor. 62’nci Hükümet tarafından ‘Taşımacılıktan lojistiğe geçiş’ olarak açıklanan bu gibi doğru hedeflerin gerçekleşmesi, logitrans niteliğindeki etkinliklerin de desteğiyle hız kazanacaktır. Yalnızca bu değil, genel ekonomik hedeflerin, ihracatın, büyüme rakamlarının da gerçekleşmesinde en büyük katkıyı; doğru şekilde hayata geçirilmiş lojistik politikaları belirleyecektir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77