• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Sertrans Logistics Gold LEED Sertifikası Aldı

Sertrans Logistics Gold LEED Sertifikası Aldı
Sertrans Logistics’in Hadımköy Tesisleri ve Genel merkezi ‘Gold LEED’ sertifikası almaya hak kazandı.

Sertrans Logistics’in Hadımköy Tesisleri ve Genel merkezi ‘Gold LEED’ sertifikası almaya hak kazandı.


Sertrans Logistics’in 2013 yılı sonunda hizmete açılan 50 bin metrekare arazi üzerine kurulu Hadımköy Tesisleri ve Genel merkezi ‘Gold LEED’ sertifikasını aldı.

Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş, merkezi ABD’de bulunan USGBC (Amerikan Yeşil Binalar Konseyi) tarafından yapılan denetimler sonucu LEED ( Enerji ve Çevre Dostu Tasarımdaki Liderlik) sertifikasyonunda Gold seviye ile derecelendirilen tesis ile ilgili yaptığı açıklamada, “2013 yılında faaliyete giren Hadımköy’deki lojistik tesislerimizi ve Genel Müdürlük binamızı, henüz inşaat aşamasında sosyal ve çevresel sorumluluk anlayışıyla tasarladık. Günümüzdeki en son teknolojilerle ve ileri IT altyapılarıyla donattığımız modern ve yüksek kapasiteli depo ve antrepolarımızı tasarlarken, aynı zamanda tesisin kendi ihtiyacı kadar tüketen, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla donatılmış, tamamen doğal ve atık üretmeyen malzemelerin kullanıldığı, enerji modellemesinden, günışığı simülasyonuna varıncaya dek ekosisteme duyarlı bir yapı olmasına, yani yeşil bina olmasına da büyük önem verdik. Tesisimizin bugün Gold seviyede Leed sertifikasına layık görülmesinden gurur duyuyoruz” dedi.

USGBC tarafından oluşturulmuş sürdürülebilir yeşil bina sertifikasyonu olan LEED’in dünyadaki en yaygın, en güvenilir ve en geçerli Yeşil Bina Sertifika Sistemi olduğunu belirten Keleş, “Hadımköy Tesislerimiz, bu sertifikasyon sisteminin öngördüğü; sürdürülebilir arazi ve lokasyon, su ve enerji verimliliği, kaynaklar ve malzemeler, iç mekan ve kullanıcı konforu gibi birbirinden farklı ve zorlayıcı pek çok kriter doğrultusunda denetlenmiş ve dünya standartlarında olduğunu kanıtladı” diye konuştu.

Keleş sözlerini şöyle sürdürdü: “ Leed sertifikasına layık görülen Hadımköy Tesislerimiz, Türk lojistik sektöründe yine bir ilk olarak inovatif yaklaşımımızın yeni bir göstergesi oldu. Hem dünya standartlarında verdiğimiz lojistik hizmetlerimiz ve inovatif ürünlerimizle, hem de bu hizmetlerin üretildiği dünya standartlarındaki modern ve yeşil tesislerimizle sektörümüze, içinde bulunduğumuz topluma, insana, bizden sonraki nesillere ve yaşadığımız dünyaya karşı sorumluluklarımızı yerine getirmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz.”


26 Kasım 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77