• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Starpet 2015’de Yüzde 10 Büyüme Hedefliyor

Starpet 2015’de Yüzde 10 Büyüme Hedefliyor
Starpet, 2015 yılında da hem satışlarda hem de ciroda yüzde 10 seviyesinde artış hedefliyor.

Starpet, 2015 yılında da hem satışlarda hem de ciroda yüzde 10 seviyesinde artış hedefliyor.


İstikrarlı büyümesini sürdüren akaryakıt sektörünün yüzde yüz yerli markası Starpet’in 2015 hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin, özellikle ekonominin merkezi konumundaki Marmara Bölgesi ve İstanbul’daki yatırımlara ağırlık vereceklerini söyledi. Okalin, 2014 yılında yüzde 10’luk bir büyüme kaydederek cirosunu 900 milyon TL’ye yükselten Starpet’in 2015 yılında ise hem satışlarda hem de ciroda yüzde 10 seviyesinde artış hedeflediğini ifade etti.

2015’i yatırım yılı olarak gördüklerini söyleyen Okalin, “Mevcut bayilerimizin yanı sıra ülke genelinde yıl boyunca sürecek yeni açılışlarla hedeflediğimiz ciroya ulaşacağımıza inanıyoruz. Bayilik verirken de yeni istasyon açarken de bizim için öncelik sayı değil verimlilik. Her zaman önceliğimiz verimli ve kurum kültürüne uyum sağlamış bayilerle çalışmak oldu ve bu şekilde de devam edecek” dedi.

Adana’daki depolama tesisi açılacak

Yatırımların istasyonlarla sınırlı kalmayacağına dikkat çeken Okalin, “Depolamaya yönelik yatırımımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Adana’nın Yumurtalık ilçesinde, Elazığ ve Karaman’da üç ayrı depolama tesisi projemizi 2015 yılı içinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Etap etap gerçekleşecek Adana’daki projede ilk yıl 30 milyon Dolarlık, sonraki 2 yılda da 60 milyon Dolarlık yatırım yaparak toplamda 90 milyon Dolar tutarında bir projeye imza atmış olacağız. Adana’daki tesisimiz, Starpet’in yanı sıra diğer firmaların da ihtiyaçlarını karşılayacak” diye konuştu.

Starpet’in istikrarlı bir büyüme ile pazar payını genişleterek lider konumda faaliyet göstermeyi hedeflediğini belirten Okalin, şöyle konuştu: “2014 yılı itibariyle Türkiye’de ilk 20 akaryakıt dağıtıcı firma arasında yer alıyoruz. 2015 sonunda ilk 10 arasında yer almak hedeflerimiz arasında. Türkiye’nin yanı sıra yurtdışındaki yatırımlara da büyük önem veriyoruz. 2013’te Starpet'in Avrupa’daki ilk ofisini bölgede sermayenin ve petrol sektörünün kalbi sayılabilecek İsviçre’de açtık. Bundan sonraki hedefimiz ise Avrupa’da üretim yapacağımız bir tesis kurmak.”

Sektörün iki önemli sorunu Yüksek ÖTV ve kaçak akaryakıt

Akaryakıt sektöründe 2014 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Okalin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl sektörde bir düşüş yaşandığını söyleyebiliriz. Dünya piyasalarındaki düşüş ülkemize de yansıyor. Sektörün iki önemli sorunu var, Yüksek ÖTV ve kaçak akaryakıt. EPDK ile kaçağı önlemeye yönelik çok önemli çalışmalar yürütmekte, ancak ÖTV ile ilgili yapılacak düzenlemeler hem müşterinin alım gücünü artıracak, hem de artan kayıt içi tüketimin KDV’si ile hazineye de olumlu yansımalar sağlayacak.” 

Starpet’in madeni yağ markası Staroil özelinde gerçekleşen ihracat faaliyetlerine de değinen Okalin, “Yapmış olduğumuz sözleşmeler doğrultusunda bu alanda da hedeflediğimiz büyüme rakamına ulaştık. Staroil’de madeni yağ üretimimizin yaklaşık yüzde 25’ini ihraç ediyoruz. Bu ihracat oranımızla Irak ve Filistin pazarının en etkili üç oyuncusundan biri konumundayız. Bunların yanı sıra İsrail, Azerbaycan, Libya, Gana, Gürcistan ve Türkmenistan, Nijerya, Angola ve Kamerun’a ihracat gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık yedi ülkeyle de ihracat görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.


9 Aralık 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77