• BIST 9524.59
  • Altın 2489.764
  • Dolar 32.5509
  • Euro 34.7218
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Çelebi Ahmedabad Havalimanı’nda

Çelebi Ahmedabad Havalimanı’nda
Çelebi, yurtdışındaki son istasyonunu, halen Delhi ve Mumbai havalimanlarında hizmet verdiği Hindistan’da açtı.

Çelebi, yurtdışındaki son istasyonunu, halen Delhi ve Mumbai havalimanlarında hizmet verdiği Hindistan’da açtı.


Çelebi, yüksek standartlarda kaliteli hizmet yaklaşımı ile küresel arenada büyümeye devam ediyor. Türkiye’nin global markası Çelebi, yurtdışındaki hizmet zincirine, bir önemli halkayı daha ekledi. Türkiye’deki 31 havalimanının yanı sıra Macaristan’da Budapeşte, Avusturya’da Viyana, Almanya’da Frankfurt, Hindistan’da ise Delhi ile Mumbai havalimanlarında, yer hizmetleri ve kargo&antrepo hizmetleri veriyordu. Çelebi, 10 Ocak’ta havayolu şirketi Vistara’ya verdiği ilk hizmet ile birlikte şimdi de Ahmedabad Havalimanı’nda faaliyetlerine başladı. Böylece Çelebi, hizmet verdiği havalimanı sayısını yurtdışında 6’ya, toplamda ise 37’ye çıkardı.

Çelebi’nin Ahmedabad Havalimanı’ndaki faaliyetlerinin başlangıcı olan Vistara’ya verilen ilk hizmet, Hindistan sivil havacılık tarihi için de çok önemli bir dönüm noktası oldu. TATA ile Singapur Airlines ortaklığı ile kurulan Hindistan’ın genç havayolu şirketi Vistara’ya verdiği bu hizmet ile Çelebi, “Bir yer hizmetleri şirketinin, yerel bir havayolu şirketine; hem ramp hem de terminal hizmetlerini birlikte vermesi” açısından bir ilke imza atarak, Hindistan sivil havacılık tarihine de geçti.

Hindistan’da önemli havalimanları arasında yer alan Ahmedabad Havalimanı (Sardar Patel Vallabhbhai Uluslararası Havalimanı), ulusal ve uluslararası uçuşların yanı sıra kargo hizmetleri de veriyor. Çelebi, iç hat seferleri gerçekleştiren Vistara ile gerçekleştirdikleri işbirliğini, Ahmedabad ve Mumbai’nin yanı sıra başta GOA ile Pune olmak üzere uçuş yaptığı Hindistan’daki diğer havalimanlarına da taşımayı hedefliyor.

Çelebi’nin, küresel pazardaki güçlü gelişmesi ile birlikte, ulusal arenadaki öncülük misyonunu da uluslararası alana taşıdığını belirten Çelebi Havacılık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu, “Hindistan gerçekten de zorlu, ancak bir o kadar da önemli potansiyeller barındıran bir Pazar. Biz Çelebi olarak dün Hindistan’da Delhi’ye, Mumbai’ye ilk girdiğimizde yüksek teknolojimizle, modern araçlarımız ve çağdaş altyapımızla referans olduk. Bu gün de bunların yanı sıra Hindistan sivil havacılık tarihinde gerçekleştirdiğimiz bu ilk ile, uluslararası arenada da referans olmaya devam ediyoruz” dedi.

Çelebi’nin ulusal ve uluslararası pazarlardaki büyüme stratejisini güçlü bir şekilde sürdürdüklerini belirten Çelebi Havacılık Holding CEO’su Onno Boots ise “Çelebi’nin 57 yıllık geçmişine bakıldığında; mücadeleci, yılmayan, zorlukları başarıya çeviren, ancak güçlü ve doğru adımlar atan bir kurum görürsünüz. Daha önce de belirttiğimiz gibi potansiyel barındıran, gelişime açık olan noktalar, odağımızda yer alıyor. Ulusal ve uluslararası arenadaki prestijini her geçen gün arttıran ve güçlendiren Çelebi, büyümesini de attığı bu güçlü, cesaretli ve sağlıklı adımlar ile sürdürüyor. Ahmedabad da, Çelebi’nin sunduğu bu üstün hizmet zincirinin son halkası oldu” diye konuştu.

Hindistan’ın gücüne ve her açıdan barındırdığı çok önemli potansiyellere dikkat çeken Çelebi Havacılık Holding Hindistan CEO’su Murali Ramachandran da, “Vistara, iki güçlü ülkenin alanlarında çok önemli iki devinin; TATA ile Singapur Airlines’ın ortaklığında kurulan, genç ancak istikbal vaat eden bir havayolu şirketi. Ahmedabad’da attığımız bu adım; hem bu açıdan, hem de Hindistan sivil havacılık tarihinde gerçekleştirdiğimiz ilkten dolayı çok önemli bir adım. Hindistan’da da sivil havacılıkta yeni bir dönemin başlangıcına öncülük ediyoruz. Bununla birlikte hem bu işbirliğimizi, hem de Çelebi hizmet kalitesini, güçlü potansiyeli ile öne çıkan Hindistan’daki diğer havalimanlarına da taşımayı arzuluyoruz” dedi.


3 Şubat 2015

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77