• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Total ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Sertifikası Aldı

Total ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Sertifikası Aldı
Total, karayolu ve trafik güvenliğinin sağlanmasına ilişkin ISO 39001 Standardı ‘Yol Trafik Güvenliği Sertifikası’nı Türkiye'de almaya hak kazanan ilk enerji şirketi oldu.

Total, insan hayatına karşı gösterdiği sorumluluğu Uluslararası Bağımsız Belgelendirme ve Denetim Kuruluşu ‘Bureau Veritas’ tarafından verilen ‘Yol Trafik Güvenliği Sertifikası’nın sahibi oldu. Total, bu sertifikayı Türkiye'de almaya hak kazanan ilk enerji şirketi oldu.

Total, Nisan 2013 tarihinde yine Bureau Veritas tarafından verilen ISO 10002 ‘Müşteri Memnuniyeti-Müşteri Şikayetlerinin Ele Alınması’ sertifikasını akaryakıt, madeni yağ ve LPG sektörlerinde aynı anda alan ilk ve tek firma olma başarısını göstermişti.

Total, ISO 39001 ‘Yol Trafik Güvenliği Sertifikası’nı alarak, trafikte can güvenliği ve bireysel sorumluluklar konusunda farkındalığı geliştirmeyi hedeflediğini, yürürlükte bulunan trafik kanunu ve mevzuatlara uyulmasına katkıda bulunduğunu, dünyada ve ülkemizde toplumların en önemli ölüm nedenleri arasında yer alan trafik kazalarının azalması konusunda sosyal sorumluluk duyduğunu ve canlı yaşamına herşeyden çok önem verdiğini ortaya koydu.

Total Oil Türkiye Genel Müdürü Antoine Tournand, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Total’in ‘Emniyet, benim için, senin için, hepimiz için’ sloganı Total’in emniyet konusundaki görüşünü ve stratejisini çok iyi bir şekilde özetliyor. Türkiye’de petrol sektörüne girdiğinden beri daima yeniliklerin öncüsü olan ve pek çok faaliyetinde ilkleri başaran Total sadece sattığı ve ürettiği ürünlerinin kalitesine değil, aynı zamanda sağlık, emniyet, çevre ve canlı yaşamına da her şeyden çok önem vermektedir. Sektörde attığı her adımda öncelikle bu unsurları gözetir” dedi.,

“Sorumluluk görev ve etkinliklerimizi ISO standartlarında belgelendirmek istedik”

Tournand sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyada her yıl 1 milyonu aşkın insanın hayatını kaybetmesine, 50 milyonu aşkın ağır yaralanmalara ve çok ciddi ekonomik zararlara neden olan trafik kazalarının önlenmesi sadece kanun ve mevzuatlarla gerçekleşmez.  Biz Total olarak, yıllardan beri 12 altın Kural adı altında araç kullanımının temel ve zorunlu tedbirlerini uygulamaktayız ve bunun için de geniş çapta etkinlikler düzenlemekteyiz. Aldığımız bu sertifika ile de bu sorumluluk, görev ve etkinliklerimizi ISO standartlarında belgelendirmek istedik. Bu bağlamda,  dünyanın en değerli belgelendirme ve denetim kuruluşlarından Bureau Veritas’tan Türkiye’de ilk enerji kuruluşu olarak bu sertifikayı almaktan gurur duyuyoruz.”

Bureau Veritas Genel Müdürü Meral Akgün ise, TOTAL’i sosyal sorumluluk mesajı taşıyan ISO 39001 ‘Yol Trafik Güvenliği Sertifikası’nı ilk alan kuruluşlardan biri olarak kutladı ve Türkiye’de ve dünyada başka kuruluşlara da örnek olmasını dilediğini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77