 Pürsün: “Actros’un Aksaray fabrikamızda üretilmesi Aksaray fabrikamız için bir dönüm noktasıdır”
Mercedes-Benz Kamyon Grubu Avrupa Üretim Ağı Direktörü Yarış Pürsün ise, Actros’un Aksaray’da üretilmesinin fabrikanın tarihinde bir dönüm noktası olacağını ve bu kararın Aksaray fabrikasının son 10 yıldaki gelişimini yakından izleyip katkıda bulunan bir kişi olarak kendisi için de çok önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Burada kesinlikle bir başarı öyküsü söz konusudur. 1986 yılında küçük üretim sayılarıyla başladık ve son 8 yılda Türkiye pazarının birinciliğine oturduk. Yüzde 35’lere varan pazar payı ile çok büyük bir fark attık. Çünkü bizden sonra gelen kamyon üreticisi yüzde 12-13’leri geçemiyor. Bu başarı bir tesadüf değil, bunun arkasında bir strateji var ve bu stratejinin 3 tane ana temeli var. Şimdi bunun üstüne Actros ile ek bir adım daha koyuyoruz. Bu başarıdaki beklide en önemli unsur müşteriyi dinlemek ve müşteri isteklerini anlamaktır.”
Türkiye’ye en iyisini getirme isteklerinin olduğunu ve bu nedenle dünyanın en iyi kamyonu olarak nitelendirilen ve geçen sene ‘Trucks Of The Year’ seçilen, ayrıca en çok satan kamyon olan Actros’u getirdiklerini kaydeden Pürsün, “Actros’u Türkiye’ye getirmekle birlikte Türk müşterisine en iyi kamyonu Aksaray’dan verme imkanımız doğuyor” dedi.
Actros üretimi, Wörth ve Aksaray fabrikaları için kapasite açısından büyük esneklik sağlayacak
Kalitenin Mercedes için çok önemli olduğunu, Mercedes-Benz ürünlerinin kalitesin her zaman en üst düzeyde bulunduğunu ve Aksaray’ın son yıllarda bu kaliteyi hep tutturduğunu açıklayarak, dünya çapındaki üretim ağlarında çok güçlü bir duruma geldiklerini belirten Pürsün, “Bu kalite unsuru olmasaydı Actros’u Aksaray’a hiçbir zaman getiremezdik” dedi.
Türkiye’ye krize ve inişli çıkışlı dönemlere rağmen çok güvendiklerini belirterek yatırımlara devam ettiklerini kaydeden Yarış Pürsün, “Mercedes-Benz Kamyon üretim ağı içinde, Aksaray lokasyonuna verdiğimiz önem büyük. Bu nedenle krize rağmen yatırımlarımızı sürdürüp, Actros’un Aksaray’da üretilmesi gibi stratejik bir karar aldık. Bu karar, Mercedes-Benz’in Avrupa’daki iki önemli kamyon üretim tesisi olan Wörth ve Aksaray fabrikaları için kapasite açısından da büyük oranda esneklik sağlayacak” dedi.
“Mercedes-Benz üretim ağı sorumlusu ve bir Türk olarak bugün bu açıklamayı büyük bir mutluluk ve gururla yapabiliyorum” diyen Pürsün, “Bunu devamı var ve kesinlikle devamı gelecektir çünkü Türkiye’nin büyük bir potansiyeli var. Actros Türkiye’ye hayırlı ve uğurlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı.
|