• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Renault Büyüyen Pick Up Pazarına Alaskan’la Giriyor

Renault Büyüyen Pick Up Pazarına Alaskan’la Giriyor
Avrupa’nın en çok satan hafif ticari araç markası olarak iddiasını küresel arenada da sergilemek isteyen Renault, küresel hafif ticari araç pazarının üçte birinden fazlasına denk gelen pick-up pazarına iki modelle giriyor.

Haziran ayında Güney Amerika pazarına yönelik lanse edilen yarım tonluk Renault Duster Oroch’un yanı sıra, bir tonluk Renault Alaskan pick-up modeli 3 Eylül 2015 tarihinde Paris’te dünya basınına sergilendi. 2014 yılında dünyada satılan 5 milyon araçla 14 milyonluk hafif ticari araç pazarının üçte birinden daha fazlasını kapsayan pick up pazarına girme kararı alan Renault, Alaskan için ittifakı olan Nissan’ın NP300 Navara pick-up deneyiminden faydalanacak. 2016 yılının ortasında satılmaya başlanacak olan  Alaskan, küresel hedeflere uygun olarak İspanya, Arjantin ve Meksika'daki fabrikalarda üretilecek.

Renault, ürün ve pazar politikalarına paralel olarak hafif ticari araç müşterilerine ve kullanıcılarına hizmet verme konusunda küresel uzmanlığı olan Renault Pro+ hizmetini de tanıttı. Kişiye özel ürün ve hizmetler sunmanın yanı sıra, alanında uzman olan Renault Pro+ şebekesi, tanıtımdan satış sonrası servise kadar ticari müşterilere profesyonel ihtiyaçlara uygun çözümler sunacak.

Renault Ticari Araçta Gözünü Küresel Pazara Dikti

Düzenlenen tanıtım organizasyonunda bir konuşma yapan Renault Başkan Yardımcısı ve Hafif Ticari Araçlar Küresel Direktörü Ashwani Gupta, hafif ticari araçların 2014 yılında gerçekleştirilen 14 milyondan fazla satış ile önemli bir stratejik pazar durumunda olduğunu vurgulayarak bu pazarda Avrupa’da farklı modellerle yıllardır devam ettikleri liderliği küresel arenaya da yaymak istediklerini kaydetti. Fransa’nın dışında Brezilya, Arjantin, Fas, Türkiye gibi ülkelerde üretim yaptıklarını söyleyen Gupta, hem coğrafi etki alanlarını arttıracaklarını hem de yeni ürünler ve yeni ortaklıklarla büyüyeceklerini kaydetti. Başta Nissan olmak üzere Daimler, GM ve Renault Trucks gibi markalarla işbirliklerinin Traffic platformunda Fiat’la devam edeceğini açıklayan Gupta, bu işbirliklerinin büyümedeki en önemli faktörlerden biri olduğunu iletti. 112 ülkede araç satışı yaptıklarını ve Avrupa dışında başlıca pazarları Brezilya, Arjantin, Türkiye, Fas ve Cezayir olduğunu belirten Gupta, “1998’den beri hafif ticari araç Avrupa’nın pazar lideriyiz. 2010’dan beri Kuzey Afrika’nın  bir numarası, 2008’den beri Güney Amerika’da ilk üç markadan bir tanesiyiz” dedi.

Gupta, 2014 ve 2019 arasında küresel pazarın yüzde 3'ü olan yarım tonluk pick-up'lar pazarında yüzde 35, yüzde 17'sini oluşturan bir tonluk pick-up'lar pazarında yüzde 19'luk büyüme beklediklerinin de bilgisini verdi.

Renault Alaskan

Show Truck olarak ilk gösterimi yapılan Renault Alaskan’da dinamik ve modern çizgiler dikkat çekiyor. Nissan Navara NP300’ün bazı mimari özelliklerini taşıyan Alaskan bir ton taşıma kapasitesine sahip olacak. Boyutları ve tasarımıyla iddialı bir pick up olarak göze çarpan Alaskan’da kullanılan büyük Renault logosu dikkatlerden kaçmıyor. Aracın kaputundaki çizgiler ve 21 inçlik jantlarla donatılan göz alıcı tekerlek yuvaları da güçlü ve sağlam görünümü destekliyor. Kapı aynalarında, fren kaliperlerinde, jant göbeklerinde ve ön çekme kancasında mavi ve sarı detaylar, Renault’un kurumsal renklerine işaret ederken C-şeklinde “Bommerang” farlar ve tam-LED aydınlatma ticari kullanıcıların gereksinimlerine uyumun ötesinde günlük ve  iş dışı kullanımlarda prestij sağlayan unsurlar olarak dikkat çekiyor.

Yapılan tanıtımda güçlü şasiye sahip olduğu belirtilen Alaskan, yerden yüksekliği, beş yolcu ile birlikte bir tondan fazla yük taşıma kapasitesi, geniş yükleme alanı ile pazardaki var olan rakiplerinin gerisinde kalmazken,  ekipman sabitleme imkanı sunan üç adet uzunlamasına donatılan yükleme alanı ve yükleme alanının her iki yanında yer alan ilave saklama gözleri ile de dikkat çekiyor.

KargoHaber Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Akın Öcal (solda) ve Renault Grubu Tasarım Başkan Yardımcısı Laurens Van den Acker

Etkileyici tasarım, hem özel hem ticari kullanıma uygun fonksiyonlar

Organizasyonda Türk gazetecilerle bir araya gelen Renault Endüstriyel Tasarım Direktörü Laurens van den Acker, aracın tasarımının küresel hedeflere uygun olarak ticari ve özel kullanım için tasarlandığını açıkladı. Aracın internet bağlantısı gibi özelliklere sahip olacağını da açıklayan van den Acker, konsept aracın ölçülerinin piyasaya sunulacak modelle aynı olacağını tasarım olarak da gerçeğine çok yakın olduğunu vurguladı. Türkiye’yi de içine alan Avrupa pazarı için aracın Barcelona’da üretilecek aracın yol konforunun üst seviyelerde olduğunu söyleyen van den Acker, “Tasarım anlamımda Alaskan Konsept, pick-up segmentindeki kodlara uyum sağlıyor: Etkileyici boyutlar, güç ve sağlamlık hissi veren kaslı yapı. Bunun yanı sıra özellikle aracın ön tasarımına statü göstergesi olan etkileyici bir Renault dokunuşu ekledik” dedi.

Gücü ve verimliliği kanıtlanmış dizel motor

Renault, Alaskan pick up’ta mevcut Master serisinde kullanılan ve gücü ve verimliliğiyle dikkat çeken dört silindirli Twin turbo dizel motoru kullanmış. Düşük motor hızlarında pürüzsüz hızlanma sağlayan Twin (çift) turbo teknolojisi, küçük bir turbo ile birlikte yüksek devirlerde kullanılan büyük bir turboya sahip. Eşdeğeri olan ortalama motorlardan daha hafif olan uzunlamasına yerleştirilmiş Twin turbo düzeneği sayesinde yüksek hızlanma performansıyla birlikte düşük yakıt tüketimi ve düşük CO2 emisyonlarına ulaşılabiliyor.

Duster Oroch Latin Amerika’da Satılacak

Pick up pazarına giren Renault’un bir diğer sürprizi ise Latin Amerika pazarı için üretilen Duster Oroch oldu. Türkiye’de Dacia markası altında satılmasına rağmen Latin Amerika ülkelerinde Renault markasıyla satılan Duster’ın pick up versiyonu Oroch, “Sport Utility” araç platformu üzerinde tasarlanan tek pick-up olmasıyla dikkat çekiyor.

Dört kapılı, beş koltuklu, Duster Oroch, yarım tonluk taşıma kapasitesi ile araç Duster’ın stilinden, ekipmanlarından ve aksesuarlarından esintiler taşıyor ve pek çok inovasyonu bünyesinde barındırıyor. Geniş aksesuar seçenekleri sayesinde kullanım biçimine göre aracı kişiselleştirmek mümkün oluyor. Renault Duster küresel bir başarıya dönüştü. Grubun en çok satan modeli olan Duster, 2014 yılında yaklaşık 100 ülkede 400 bin adet satışa ulaştı.

Renault Profesyonel=Renault Pro+

Türkiye’de Renault Profesyonel ismiyle tanıtılan Renault Pro+ kişiye özel ürünler ve iyi eğitilmiş uzman kadrosu ile hafif ticari araç kullanıcılarına ve müşterilerine binek araçtan daha farklı hizmetler sunuyor.

Bu hizmet sayesinde küçük filolardan büyük filolara kadar bütün hafif ticari araç alıcılarına ve kullanıcılarına özel belirli satış noktalarında hizmetler verilirken şimdi ise uzman bir marka olarak bu şebekeye ek olarak Renault Pro+, Renault’nun hafif ticari araç müşterilerine en doğru aracı araştırıp satın almaktan kullanım ömrü boyunca pozitif müşteri deneyimi yaşatmaya kadar pek çok hizmeti sunacak.

Bu çerçevede verilecek hizmetler arasında Renault’un hafif ticari araç ürün gamındaki kişiye özel araçlar (640’tan fazla versiyon) ve her tür müşteri gereksinimine hitap eden belirli uyarlamalar, “Geniş görüşlü” ayna gibi sürücü ve yolcu emniyetini artıran inovasyonlar, Trafic ve Master’ın mobil ofislerinde göze çarpan ‘Easy Experience’ özelliği bulunuyor.

İnternetin her geçen gün günlük hayattaki önemini arttırmasından dolayı Renault Pro+ müşterilere internet üzerinden yeni araç arayıp bulma; servis ve onarım gereksinimleri, gibi her aşamada yardımcı olacak. Araç üstyapısından esnaflara yönelik sigorta ve kullanılmış araç programları da verilen hizmetler arasında yer alıyor. Bu kapsamda uzatılmış hizmet saatleri, hızlı hizmet, bekleme esnasında teşhis ve yedek araç tahsisi gibi ayrıcalıklı hizmetler yer alıyor.

Hasselblad ve Alaskan Konsept

Renault, Alaskan Konsept’in kullanımda çok yönlülüğünü öne çıkarmak için, kamera ve fotoğraf ekipmanları üreten İsveçli üretici Hasselblad ile bir ortaklık anlaşması imzaladı. İnsanları ilk kez Ay’a taşıyan Apollo uzay programına sağladığı fotoğraf ekipmanları ile tanınan Hasselblad ile yapılan ortaklık sayesinde her iki marka da Paul adını verdikleri bir kimlik yarattılar. Paul bir fotoğrafçı ve Alaskan Konsept onun için kusursuz bir araç.

Alaskan  Konsept, internete bağlı maceranın kusursuz dünyası. Uluslararası dergilere çalışan bir fotoğrafçı olarak Paul, her nereye giderse gitsin aracında profesyonel Hasselblad ekipmanları taşıyor. Üstelik bunu hem aşırı sıcak hem de çok soğuk iklimlerde yapıyor. Paul Alaskan Konsept ’ini aynı zamanda gezinti amaçlı da kullanıyor. Bu araç ona ve ailesine her durumda mükemmel çözümler sunuyor. Ve konu arkadaşlarıyla zaman geçirmek olduğunda Paul, bir kaç dakika içinde Alaskan Konsept’ inin tozunu alıyor ve göz alıcı aracını gururla park ediyor.

Renault Büyüyen Pick Up Pazarına Alaskan’la Giriyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77