• BIST 9524.59
  • Altın 2494.349
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.7565
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

Renault Trucks Başarılı Ekibi Yeniden Topladı: Hedefler Büyüdü

Renault Trucks Başarılı Ekibi Yeniden Topladı: Hedefler Büyüdü
Renault Trucks, 16 ton ve üzeri ağır ticari araçlar pazarında Avrupa'da beşinci sırada yer alan Türkiye'de ilk üç Avrupalı üretici arasında olmayı hedefliyor.

Volvo Trucks ile ortak yönetim anlayışının ardından kendi şirket ve stratejileriyle yola devam Renault Trucks Türkiye, yeni genel müdürü ve yöneticileriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. 2017’nin başından itibaren markanın Türkiye genel müdürü olarak atanan Sebastian Delepine, yeniden yapılanan Renault Trucks’ın tutkulu ve deneyimli ekibiyle hedeflerinin yüksek olduğunu vurguladı.

Delepine’nin yanı sıra Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Satış Sonrası Direktörü Serkan Karataban, Mali ve İdari İşler Direktörü İpek Puntar, Pazarlama Direktörü Şebnem Uygurtürk, Bayi Geliştirme Direktörü Özgür Fırat ve İnsan Kaynakları Müdürü Burcu Sarıgül’ün katıldığı özel toplantıda ticari araçlar sektörü değerlendirilirken, Renault Trucks’ın Türkiye’deki hedefleri konusunda bilgiler verildi.

Yeniden yapılanma sürecinde Renault Trucks’ın geçmiş yıllarında elde ettiği başarıda önemli katkıları olan yöneticilerin yeniden aynı çatı altında bir araya geldiğini söyleyen 45 yaşındaki Delepine, Güney Afrika, Çin Tayvan gibi ülkelerde çalıştığını Türkiye’ye gelmeden önce ise Avustralya’da görev aldığını kaydetti.

Delepine, toplantıda İstanbul’un hem Avrupa hem de Asya yakalarındaki bati ve servis yapılanması için Koçaslanlar, İzmir ve Denizli için de Özmutlubaş ile anlaştıklarını da duyurdu.

Türkiye’nin Renault Trucks için çok büyük önem taşıdığını kaydeden Delepine, 15 bin araçlarının ülke yollarında çalıştığını ve bu araçların çalışmasının da sorumluluğunun kendi üzerilerinde olduğunu ifade etti. Sağlamlık, müşteriye yakınlık ve adanmışlık kavramlarıyla hareket ettiklerini başarılarını bu ilkelere borçlu olduklarını söyleyen Delepine, şunları söyledi: “Türkiye’de büyük hedeflerimiz var. Hem lojistik hem de inşaat sektörleri göz önüne alındığında 16 ton ve üzeri ticari araçlar pazarı açısından çok önemli bir yere sahip. Renault Trucks, Türkiye’de lojistik ve inşaat sektörlerine odaklanıyor ve en verimli lojistik çözümlerini sunan marka olarak tanınıyor. Renault Trucks olarak tüm Türkiye’ye yayılmış, işini tutku ile yapan, müşteri odaklı ve tecrübeli bayi ağımız sayesinde Türkiye’deki Avrupalı ticari araç markaları arasında ilk üç içerisinde olmayı hedefliyoruz.”

Çekicideki Düşüş Devam Ediyor

Renault Trucks Başarılı Ekibi Yeniden Topladı: Hedefler BüyüdüTürkiye ağır ticari araç pazarını  da değerlendiren Delepine, pazarın zaman zaman hızlı büyüdüğünü ve hızlı bir şekilde küçüldüğünü vurguladı. Türkiye pazarında 20 yıldır kendi şirketleriyle var olduklarını söyleyen Delepine, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de 16 ton ve üzeri ağır ticari araçlar pazarına baktığımızda sektörümüzün öncü derneklerinden TAİD verilerine göre 2012 – 2016 yılları arasında yıllık satış rakamları, çekici segmentinde 16 bin ve kamyonda 12 bin olmak üzere toplam 28 bin araç satışı olarak görülmektedir. 2017’nin ilk altı ayında ise önemli bir değişim göze çarpıyor. Genel olarak toplam 16 ton ve üzeri segmentte geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında yaklaşık yüzde 24’lük bir düşüş görünüyor. Bu düşüşle eş zamanlı olarak da kamyon pazarı yaklaşık yüzde 29 oranında yükselişe geçiyor. Öte yandan özellikle lojistik ve uzun yol segmentinde kullanılan çekici satışlarında yüzde 60’lık bir düşüş gözlemleniyor. İnşaat sektöründe görülen yüksek ivme kamyon pazarının da 2017’nin ilk yarısında yaklaşık yüzde 29 oranında artmasına neden oldu. Türkiye’de ekonominin lokomotif sektörlerinden olan inşaat piyasasındaki yurt içi talep kaynaklı büyümenin 2017’de de sürmesini bekliyoruz. Ayrıca, devam eden altyapı yatırımlarının ve mega projelerin sektörü olumlu etkileyeceğini öngörüyoruz.”

2017 pazar beklentileri ile ilgili açıklamada bulunan Delephine; “Renault Trucks olarak, bu yılın ilk altı ayına baktığımızda çekici segmentinde pazarda 3. sıradayız. 2017 yılının ikinci yarısına yönelik beklentimiz, yılın ilk yarısına göre daha yüksek bir çekici talebinin olacağı yönünde. Aslında 2017 senesinin de ticari araçlar sektörü yönünden 2016 yılı ile paralel tamamlanacağını öngörüyoruz. Biz de Renault Trucks olarak bu talepleri karşılamak ve inşaat segmentinde de varlığımızı arttırmak için çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz” dedi.

Yeni Araçlarla Ürün Yelpazesi Genişleyecek

Araç yelpazesini genişlettiklerini ve T 460 çekicinin yanı sıra uluslar arası ve yurtiçi uzun yol ihtiyaçları için yüksek kabinli T 520 sunmaya başladıklarını belirtti. Delepine, Yurtiçi nakliyeye uygun esnek bir araç olan D Wide, inşaat segmentindeki C ve K serisi ile bu alanda varlıklarını güçlendirmeyi hedeflediklerini ve kısa süre önce müşterilerine Marakeş’te tanıttıkları K Xtrem kamyonlarının da bu hedefe yardımcı olacağını söyledi.

Delepine, müşterilerine sağlam ve verimli araçlarla birlikte servis paketlerini ve farklı ihtiyaçlara göre genişletilmiş finans seçeneklerini de sunduklarını belirtti.

Sorulan bir soru üzerine, tek bir organizasyonla Volvo Trucks ve Renault Trucks markalarının yönetilme stratejisinin Türkiye’de geçerli olmadığını gördüklerini açıklayan Delepine, şu anda her iki markanın da farklı bir stratejiyle yönetildiğini vurguladı. 

Renault Trucks Başarılı Ekibi Yeniden Topladı: Hedefler Büyüdü

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77