• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Renault Trucks T’den Ekstra Yüzde 2 Yakıt Tasarrufu

Renault Trucks T’den Ekstra Yüzde 2 Yakıt Tasarrufu
Renault Trucks T serisinin 2016 versiyonu, şaside ve güç aktarma organlarında yenilik sunarak hem tüketimi ekstra yüzde 2 oranında azaltıyor hem de taşıma kapasitesini 114 kg artırıyor.

T 2016 versiyonu ile Renault Trucks, sunduğu nakliye çözümlerini daha da genişletiyor. İyileştirilmiş yük kapasitesi, daha etkili çalışan motorlar ve yakıt tüketiminde en son yeniliklerden faydalanan hizmetler ile Renault Trucks, kazançlı çözümler için yeni bir adım daha atıyor.

Renault Trucks Uzun Yol Araçlar Müdürü Sophie Rivière konu ile ilgili olarak; “Müşterilerden aldığımız geri bildirimler, bize T’nin yakıt verimliliği ve sürüş kalitesi bakımından olağanüstü bir performans sunduğunu gösteriyor. 2016 versiyonu ile müşterilerimizin işletim maliyetlerinde daha tasarruflu olmalarını sağlamak için üç noktaya odaklandık: yakıt tüketimini azaltmak için araç aerodinamiklerinin iyileştirilmesi, taşıma kapasitesinin arttırılması için ağırlığın azaltılması ve GPS navigasyon sistemi ile çevre dostu sürüşün teşvik edilmesi” dedi.

Aerodinamiklerin iyileştirilmesi sonucunda T 2016, tamponun altında opsiyonel bir spoyler sunuyor. Rivière açıklamasında; “Bu spoyler, aracın altından geçen hava akımını daha iyi yönlendirerek, yakıt tüketimini arttırma potansiyeline sahip olan aerodinami bozulmasını azaltıyor. Dahası, yeni T metal yapı içermeyen daha hafif bir tavan deflektörü sunarak aracın havayı daha iyi delebilmesini sağlıyor” diyor. Bu versiyona bağlı olarak müşteriler, şu anki araca kıyasla ekstra yüzde 2 tasarruf daha elde edebiliyor.

114 kg ekstra yük taşıma kapasitesi

Renault Trucks T serisiŞaside ise ağırlıkta tasarruf büyük bir öncelik haline geldi. Birkaç bileşen tekrardan tasarlanarak veya daha hafif hale getirilerek, müşterinin taşıma kapasitesi arttırıldı. Yeni tahrik şaftı ve havalı süspansiyondaki iyileştirmeler aracın ağırlığını birkaç kilo daha azalttı. Sophie Rivière konu hakkında; “Ağırlığa olan yaklaşımımız, aerodinamikler için benimsediğimiz yaklaşım ile büyük benzerlik gösteriyor. Ağırlığın azaltılmasında adım adım ilerlenerek önemli bir genel sonuç elde edildi. Müşterilere 114 kg gibi bir ekstra yük taşıma kapasitesi sunulması ile çalışmalarımız sonuçlarını verdi” dedi.

DTI 11 ve DTI 13 motorlar da iyileştirmeden geçirilerek yanma performansı arttırıldı ve dolayısıyla yakıt tüketimi de azaldı. Tüm motorlar, 31 Aralık 2016 tarihinde zorunlu hale gelecek olan Euro 6c standartları ile uyumlu olarak sunuluyor.

Çekicide yapılan iyileştirmelerin yanı sıra Renault Trucks, yakıt tüketimini azaltmak amacıyla tasarlanmış hizmetler de sunuyor. Bu hizmetler, GPS ile bağlantılı çalışan öngörülü bir sürüş kontrol sistemi olan Optivision’u da içeriyor. Bu özellik ile vites geçişleri, ivmelenme ve aracın hız stratejisi, takip edilen yol ile uyumlu olacak şekilde ayarlanabiliyor.

Sophie Rivière sözlerine şöyle devam etti: “Örneğin; yokuş aşağı bir yola geldiğinizde sistem, çekicinin ataletini azami derecede kullanıyor. Yokuşun en doruk noktasına ulaştığınızda ise ardından yokuş aşağı bir yolun geldiğini bildiği için sistem, en yüksek ve en ekonomik viteste kalıyor. Sistem, her yolculukta takip edilen rotayı sadece bir çekicide değil, aynı yolu izlemiş olan tüm Optivision’lu araçlarda kaydediyor. Böylelikle çekici o rotayı ilk defa izlese bile, eğer söz konusu rota geçmişte başka bir Optivision’la donatılmış araç tarafından kullanıldıysa sistem, bunu algılıyor ve yakıt ekonomisi sunuyor. Fuel Eco paketini (güç önleme modu, ekonomik cruise kontrollü Optiroll serbest sürüş modu kontrolü, devreden çıkarılabilir hava kompresörü, değişken akışlı direksiyon pompası ve otomatik motor durdurma) Optivison ile birleştiren Fuel Eco+ paketi ile nakliyeciler, bu çekicilerin yakıt tüketiminde yüzde 5’e varan oranda tasarruf sağlayabiliyor.”

Renault Trucks T’den Ekstra Yüzde 2 Yakıt Tasarrufu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77