• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

SAF-HOLLAND Çözüm ve Ürünleri CO2 Emisyonlarını Azaltıyor

SAF-HOLLAND Çözüm ve Ürünleri CO2 Emisyonlarını Azaltıyor
SAF TIRE PILOT lastik basıncı izleme sistemi, SAF Uyarlanabilir Hava Sönümleme sistemi veya Recolube yağlama pompası gibi parçalar, yeni geliştirilen ürünler, filoların CO2 emisyonlarını ve uzun vadede operasyon maliyetlerini azaltmalarına yardımcı oluyor

SAF-HOLLAND, ürün gamı ve yeniliklerin sürekli olarak geliştirilmesinde güvenlik, verimlilik ve kaliteyi ön planda tutuyor. Bu nedenle aks sistemlerinde uzman SAF-HOLLAND, müşteri araçlarındaki CO2 emisyonlarını azaltmak için ürünlerin ar-ge sürecinde çevre dostu teknolojilere ve enerji tasarrufuna odaklanıyor. Darmstadt Teknik Üniversitesi tarafından yürütülen SAF INTRADISC Plus II INTEGRAL aks ünitesinin, hizmet ömrü boyunca değerlendirmesi buna bir örnek oluyor.

Daha fazla yük için daha hafif parçalar

SAF-HOLLAND, ürün tasarımı sırasında özellikle kullanılan parçaların dayanıklılık ve kalitesine odaklanarak hafif parça üretiminde uzmanlığını gösteriyor. Hafif parçalar, aksların ve dolayısıyla da treylerin ağırlığını azaltarak filo operatörlerinin daha fazla yük taşımasını ve operasyonlarını daha tasarruflu sürdürmesini sağlıyor. Buna örnek; hava süspansiyonunun işlevinin yarı römorklardaki amortisör ile birleştirerek hidrolik amortisörlerin kullanımını gereksiz kılan SAF Uyarlanabilir Hava Sönümleme sistemidir. Sistem, aks başı 6 kilogram ve dolayısıyla üç akslı römorklarda 18 kilograma kadar ağırlık tasarrufu sunduğundan daha fazla yük taşınması mümkün oluyor. Ayrıca lastik ve yükleri korumak için yük durumuna otomatik olarak uyum sağlıyor.

Otomatik lastik basıncı izleme

SAF-HOLLAND Çözüm ve Ürünleri CO2 Emisyonlarını Azaltıyor

SAF TIRE PILOT lastik basıncı izleme sistemi, lastik aşınması ve yakıt tüketimi açısından olumlu katkılardabulunuyor. Sistem, lastik basıncını sürekli kontrol ediyor ve lastikleri otomatik olarak önceden ayarlanan seviyede koruyor. Böylece yolda yaşanabilecek sıkıntılar önleniyor, lastik kullanım ömrü uzatılıyor ve yakıt tüketimi yüzde 1.25’e varan oranlarda azaltılıyor. Ayrıca SAF TIRE PILOT, daha düşük maliyet, daha fazla güvenlik ve daha az CO2 emisyonu sayesinde filo operatörleri ve çevreye uzun vadeli faydalar sağlıyor.

Recolube yağlama pompası, çevre dostu ve ekonomik bir kullanım sunuyor. Sistem, beşinci tekere otomatik olarak yağ beslemesinde bulunan beş adet bağımsız pompa elemanı kullanıyor. Yağ miktarları, fazla yağ veya gres yola sızmayacak ve çevreyi etkilemeyecek şekilde kusursuz olarak ayarlanıyor. Sürücü veya servis ekinin beşinci tekeri manuel olarak yağlaması gerekmediğinden Recolube ile filo operatörleri maddi açıdan da tasarruf ediyor. Pompayla yapılan yağ beslemesi, bir yıllık operasyon veya 100 bin kilometre boyunca devam ediyor.

Aks başına tüketilen toplam enerji azalıyor

SAF-HOLLAND Çözüm ve Ürünleri CO2 Emisyonlarını Azaltıyor

SAF-HOLLAND, ham maddelerin etkin kullanımı ve CO2emisyonlarını düşüren enerji tasarrufu ile dünyanın dört bir yanında bulunan üretim tesislerinde de çevreye karşı sorumluluğunu yerine getiriyor. Almanya’da bulunan tüm tesisler, DIN EN ISO 5001 enerji yönetim sistemi sertifikasına sahip. SAF-HOLLAND GmbH Enerji Yönetimi Sorumlusu Ina Peter konuyla ilgili olarak, “İleri görüşlü enerji yönetimimiz sayesinde geçtiğimiz yıllarda sera gazı emisyonlarını dolaysız olarak etkin bir şekilde azalttık. Böylece üretimimizin çevreye olan etkisini azaltmakla kalmadık, verimliliğimizi artırdık ve maliyetlerimizi azalttık,” diye belirtti. 2015 yılından bu yana SAF-HOLLAND, enerji tüketim verilerini sayısız ölçüm noktalarından sürekli olarak izliyor ve bu verileri bir sonraki adımda daha iyi hale getirilebilecek enerji tüketen süreçleri belirlemek için kullanıyor. Bu sayede 2015-2017 yılları arasında aks başı tüketilen enerjiyi yüzde 13.8 oranında azaltmayı başardı. 2017 yılında ise Almanya’da üretilen her aks sistemi başına ihtiyaç duyulan enerji, geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 4.4. oranında düştü. Her aks sisteminin enerji kaynaklarından ortaya çıkan CO2 emisyonu 2015 yılı ile karşılaştırıldığında 2017 yılında yüzde 16.1 oranında azaldı.

SAF-HOLLAND Çözüm ve Ürünleri CO2 Emisyonlarını Azaltıyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77