• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Sarp Intermodal Yeni Yatırımlarla Büyümeye Devam Ediyor

Sarp Intermodal Yeni Yatırımlarla Büyümeye Devam Ediyor
Sarp Intermodal, kuruluşunun 4’üncü yılında ekipman havuzunu ve filosunu güçlendirmeye devam ediyor.

2014 yılında kurulan Sarp Intermodal, kuruluşunun dördüncü yılında filosuna ve ekipman havuzuna yaptığı yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de en fazla 45’lik konteyner taşıması gerçekleştiren şirket, 100 adet yeni 45’lik konteyner yatırımı yaparken; iki yıldır istikrarlı büyüme gösterdiği likit taşımacılık alanında da 50 adet ISO Tank yatırımı gerçekleştirdi.

Bu yatırımlar sonrası Sarp Intermodal’in öz mal havuzunda 500’ün üzerinde 45’lik konteyner, 50 ISO Tank, 60 şasi ve 30 çekici yer aldı.

100 adet 45'lik konteyner, 50 adet ISO Tank konteyner, 15 adet Tırsan şasi ve 5 adet Ford çekici yatırımı yapan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay, geçtiğimiz yıl Türkiye’de en fazla 45’lik konteyner taşıması gerçekleştiren şirket olduklarını belirterek, yeni yatırımların güçlerini pekiştireceğini söyledi.

Yeni yatırımlarına dair bilgi paylaşan Talay, dünya genelinde binlerce konteynere erişimleri olduğunu, öz mal yatırımlarıyla da güçlerini artırdıklarını söyledi.

4 yıldır düzenli bir büyüme gerçekleştirdiklerini, 2018 yılı taşıma sayılarında da geçtiğimiz yıla göre yüzde 50’lik bir artış hedeflediklerini belirten Talay, likit taşımacılığı alanında Avrupa’nın en önemli şirketleri ile acentelik anlaşmaları Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talayyaptıklarını açıkladı. Talay “ISO Tanklar ile reçine, plastifiyan ve yağ gibi ürünler taşıyoruz, bu alanda da pazarın önemli oyuncularından biri haline gelmeye başladık” vurgusu yaptı.

Şaşi ve çekici yatırımlarının liman ve terminallerden yapılacak taşımalarda kullanılacağını söyleyen Talay, intermodal taşımacılığın gerektirdiği tüm operasyonları kendi araçları ile organize ettiklerinin de altını çizdi.

Tırsan’ın 45’lik konteynerlere özel olarak tasarladığı şasilere değinen Talay, şasinin hafifliği ve yapısı nedeniyle intermodal konteyner taşımalarını avantajlı duruma getirdiğini sözlerine ekledi.

Sınır kapılarında yaşanan yoğunlukların ve sorunların, sektörü ve ihracatçıları farklı çözümlere yönelttiğini ifade eden Talay, “Teslim sürelerinde gecikme olmasını istemeyen şirketler, araç kuyruklarında beklememek için intermodal çözümlere başvuruyor. Bu durum intermodal taşımacılığın pazardan aldığı payı artırıyor” şeklinde konuştu.

Sarp Intermodal Yeni Yatırımlarla Büyümeye Devam Ediyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77