• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Scania Çekicide Pazar Payını 3 yılda 3’e Katladı

Scania Çekicide Pazar Payını 3 yılda 3’e Katladı
Scania, 2017 yılını 1.697 adetlik satış ve yüzde 9.1 pazar payı ile tamamladı. Satışlarının 243 adedi kamyon, 1.454 adedi çekici olarak gerçekleşti.

Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Satış Müdürü Gökhan Altun, Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Bayazıt Canbulat ile Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Adnan Yücel’in katılımlarıyla gerçekleştirilen basın buluşmasında, 2017 yılı değerlendirildi ve 2018 yılı hedefleri aktarıldı.

2017 yılında pazarın beklenenin aksine büyüdüğünü belirten Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin 2017 yılını “Pazarı inşaat sektöründeki hareketlilik, halihazırda devam eden ve yeni başlayan mega projeler sayesinde kamyon satışları domine etti. 2017 yılında 1.697 adetlik satışımızın 1.454 adedi çekici segmentinde 

gerçekleşti. Bu satışlarla birlikte 6.030 adetle kapanan ithal araç pazarında yüzde 28’lik pazar payı elde ettik” sözleriyle değerlendirdi.

2017 yılında Scania’nın yeni inşaat serisi araçlarının tanıtımını yaptıklarını hatırlatan Eksin “Geçtiğimiz yıl İsveç’te lansmanını gerçekleştirdiğimiz yeni inşaat serisi araçlarımız ile ülkemizin en önemli sektörlerinden inşaat sektöründe daha fazla pazar payı elde etmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda sizlerin de katılımı ile İstanbul Park’ta tanıtımını 

gerçekleştirdiğimiz Yeni Nesil Scania çekicileri de satışa sunduk. Sağlamlık, güvenlik donanımları, dayanıklılık ve yakıt tasarrufu özellikleri, yeni nesil araçlarımızı bütünüyle tanımlıyor. 2018 yılında satışlarımız ile birlikte pazar payımızı da artırmak için çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Altun: “Satılan her 5 çekiciden 1 tanesi Scania”

2017 yılında çekici segmentinde yüzde 21 pazar payına ulaştıklarını belirten Scania Satış Müdürü Gökhan Altun “Çekici pazarı ne kadar daralsa da biz pazar payımızı yüzde 21’e çıkarttık. 3 yıl önce yüzde 7 olan pazar payımızı 3 kat artırdık. 2017 yılında satılan her 5 çekiciden 1’i Scania oldu. 2018’de toplam pazarın 20 bin civarında olacağını öngörüyoruz. Yüzde 10 pazar payı elde etmek amacıyla 2 bin araç satışı hedefimiz bulunmakta. Çekicideki pazar payı hedefimizin de yüzde 22 ve üzeri olması için çalışacağız. Şu anda 16 yetkili satıcı ve 20 yetkili servisimiz bulunmakta. Bu sene satış ve serviste Kayseri’de Özaltın,  Mersin’de Akdeniz Ağır Vasıta, servis tarafında ise İstanbul’da (Avrupa ve Anadolu Yakası) ve Gaziantep’te Tırsan ile Adapazarı’nda Koçaslan Scania ailesine katıldı.”

Scania Hizmet Araçlarında Öne Çıkacak

Kamu tarafında da iyi bir atak yaptıklarını söyleyen Altun, “Bugün yollarda sıkça Scania çöp kamyonu, yol süpürme aracı veya Scania itfaiye aracı görebiliyorsunuz. 2018 yılında yeni araçlarımız ile daha da iddialı olacağız. Bu yıl şehir içi ve bölgesel dağıtım araçlarımızın lansmanını Türkiye genelinde roadshowlarla tanıtacağız” dedi. 

Scania Türkiye’de Taşımacılığın Nabzını tutacak

Scania Çekicide Pazar Payını 3 yılda 3’e Katladı

Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Adnan Yücel ise Scania’nın sektörde dijital dönüşümü gerçekleştiren ilk marka olduğunu söyledi. Yücel sözlerine şöyle devam etti; “Bu dijital dönüşümün birkaç ayağı bulunmakta. Öncelikle SESS (Scania Entegre Sürüş Sistemleri) ile Türkiye’de 7 bin, tüm dünya genelinde 250 bin araçtan anlık veri transferi yapıyoruz. Sürücü koçluğu uygulamamız ile de sürücülerimize dokunabiliyoruz. Sürücü ligi ile gelen dataları oyunsallaştırarak sürücülerimizin daha verimli olmasını sağlayabiliyoruz. Sistem sayesinde, 7 bin aracın toplam verisini kullanarak bir sektör endeksi hazırlıyoruz. Ayrıca sosyal medyaya çok önem veriyoruz. Facebook’ta 193 bin Instagram’da 20 bin takipçiye ulaştık” dedi. 

Yücel “Ayrıca “Scania’m Cepte” ve “Scania’m Sapasağlam” uygulamalarımız bulunmakta. Şu ana kadar 5 bin indirme gerçekleşen Scania’m Cepte uygulamasını müşterilerimizle ana iletişim kanalımız haline getirmeyi hedefliyoruz. Scania’m Sapasağlam uygulamamız ise gönüllülük usulüne dayalı. Yolda gördükleri Scania araçlarda herhangi bir eksiklik varsa bize bildiriyor. Biz da araç sahibini davet edip kişiye özel kampanya ile onarım gerçekleştiriyoruz. Bize bildirimi yapan kişiye de Scania butik ürünlerinden hediye veriyoruz. Şu ana kadar 5.250 kişi bu uygulamayı indirdi ve  1.500 üzerinde geri bildirim aldık.” şeklinde konuştu.

Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Bayazıt Canbulat ise dijital sistemleri dünyada en iyi kullanan distribütör seçildiklerini hatırlatarak “Uydudan bağlantıda SESS’te birinciyiz. Müşterilerimizin izniyle araçlara her ay bağlanıyoruz. Araçları görüp, bir problem var mı, herhangi bir ihtiyaçları var mı, kullanım süresinden dolayı bir risk bulunuyor mu diye bakıp müşterilerimizi ve sürücülerimizi bilgilendiriyoruz. Bir nevi önleyici hizmet veriyoruz diyebiliriz” dedi.

Canbulat, rekabet edilebilir, herkesin kolaylıkla ulaşabileceği rakamlarla bakım yaptıklarını belirterek “Sadece yedek parça ve işçilik satmıyoruz. Fiks paketler oluşturup müşterimize seçenek de sunuyoruz. Bakım anlaşmalarını TL bazlı yapıyoruz ve böylece müşterilerimiz dövizdeki dalgalanmalardan etkilenmiyor. 2017 yılında 1.700 adet bakım anlaşması yaptık. Ayrıca Scania kasko sayesinde herhangi bir kazada orijinal yedek parçalarla aracı ilk günkü gibi onarıyoruz. Tüm müşteri şikayetlerini ortalama 1 gün içerisinde çözerek, müşterilerimize her koşulda beklentilerinin üzerinde hizmet vermeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Ağır ticari araç pazarı 2017 yılında 18 bin 554 adet satışla tamamlandı. 18.343 adetlik satışla tamamlanan 2016 yılına göre toplam pazar yüzde 1 büyüdü. Ağır ticari araç pazarında 2017 yılında 6.931 adet çekici, 11.623 adet kamyon satıldı. İnşaat sektöründe gerçekleşen dev projeler kamyon pazarını da destekledi ve toplam pazarda satışların yüzde 63’ü kamyon olarak gerçekleşti.

Scania Çekicide Pazar Payını 3 yılda 3’e Katladı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77