• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Scania Ekonomi Gazetecilerinden Tam Not Aldı

Scania Ekonomi Gazetecilerinden Tam Not Aldı
Scania Eura 6 çekiciler EGD Ekonomi Zirvesi’nde gerçekleştirilen test sürüşlerinde tam not aldı.

EGD (Ekonomi Gazetecileri Derneği) tarafından düzenlenen 12’nci Kartepe Ekonomi Zirvesi 8-10 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi. Zirvenin sponsorları arasında yer alan Scania, Euro 6 çekici ile test sürüşü etkinliğiyle ekonomi muhabirlerine ağır vasıta deneyimi yaşattı. 2 gün boyunca süren etkinlikte test sürüşlerine 100’ün üzerinde gazeteci katıldı.

EGD Genel Başkanı Celal Toprak, Scania’ya verdiği destek için teşekkür ederken, test sürüşü gerçekleştirdiği Euro 6 çekiciyi de oldukça beğendiğini belirtti. Toprak, “Biz ekonomiciler, sektör verilerini incelerken karayolu taşımacılığına da önem veririz. Taşımacılığın yapıldığı alanlarda, tekerlekler dönüyorsa ekonomi de işliyor demektir. Bu açıdan baktığınızda ağır ticari araçlar, ekonomimizin en önemli dinamiklerindendir. Scania ülkemizde uzun zamandır yakından tanınan bir marka. Bu etkinlikte ilk kez kullanma fırsatı buldum. Dışarıdan bakıldığında zor gibi görünse de, sahip olduğu teknolojinin binek otomobillerde bile bulunmadığını söyleyebilirim. Performans ve güvenlik donanımları açısından çok zengin” açıklamasında bulundu.

Test sürüşüne katılan EGD Başkanı Celal Toprak ve Başkan Yardımcısı Hasan Arslan ile Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Küçük, Scania Euro 6 çekici önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

En geniş motor gamına sahip olan Scania, 9 litre 320 ve 360 beygir gücündeki 9 litrelik, 410 ve 450 beygir gücüne sahip 13 litrelik Euro 6 motorlarında sadece SCR sistemini kullanıyor. Egzoz susturucusunun barındırdığı Katalizör, DPF, paralel çalışan iki SCR sistemi ve sonrasında kaçak amonyağı yakalayan filtreler, sürekli sıcaklık, basınç düşümü ve NOx ölçümleyen sensörlerle birlikte Scania motorları, adeta bir kimya fabrikası gibi çalışıyor.

2016 model Scania araçlarla pazara sunulacak olan ayrılabilir retarder teknolojisi ile sürtünme kuvvetinden kaynaklanan kayıplar azalırken, yol koşullarına bağlı olmakla birlikte, yaklaşık yarım litre yakıt tasarrufu sağlanabiliyor. Ayrıca 3.500nm’den 4.100nm’ye yükselen frenleme gücü yanında yüksek çevirme oranı ile düşük hızlarda da yüksek performans elde ediliyor. Araçlarda ayrıca şeritten çıkma ikaz sistemi (LDW), gelişmiş acil durum frenleme sistemi (AEB) ve filo yönetim sistemi teknolojileri yer alıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77