• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Scania Yeni İnşaat Araçları İle Ürün Gamını Genişletti

Scania Yeni İnşaat Araçları İle Ürün Gamını Genişletti
Scania, zorlu arazi koşullarında yüksek performans elde etmek için tasarlanan yeni inşaat araçları ile ürün gamını genişletti.

Scania, yeni inşaat araçları ile en zorlu çalışma koşullarında bile maksimum çalışma süresi sağlamayı amaçlıyor. P ve G kabin seçeneklerinden oluşan yeni Scania inşaat araçları, arazi şartlarına uygun, darbeye dayanıklı ön panjur ve tampon tasarımının yanı sıra üstyapı montajını kolaylaştıran özellikleri ile bakım ve onarıma ihtiyaç duymadan uzun süre çalışabilmesi için geliştirildi. 

Scania müşterilerinin verimlilik ve karlılığını artırmak için ürün ve hizmetlerini geliştirmeyi, kullanıcıların tüm ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedeflediklerini belirten Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, “Şantiyeler, çalışma şartları açısından en zor yerlerdir. Biz de yeni inşaat araçlarımızla bu alanda faaliyet gösteren müşterilerimize maksimum destek vererek işlerini hafifletmeyi hedefliyoruz” dedi.

Halihazırda devam eden ve planlanan bir çok büyük inşaat projesi ve tüm bunların yanı sıra hemen her yerde devam eden kentsel dönüşüm projeleri bulunduğunu dile getiren Eksin, “Scania markası olarak tüm büyük projelerde yer almak istiyoruz. Tanıtımını gerçekleştirdiğimiz yeni Scania inşaat araçlarımız ile bunu başaracağımıza inanıyoruz. Çok daha ulaşılabilir fiyatlarla pazara sunulan Yeni Scania İnşaat Araçları serisi hem inşaat sektöründe faaliyet gösteren müşterilerimize hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır ” açıklamasında bulundu.

“Yılın ilk çeyreğinde 741 adetlik satış gerçekleştirdik”

Eksin, 2015 yılı ağır ticari araç pazarını değerlendirirken, ilk çeyrekte bir önceki yıla göre toplam pazarda yüzde 80’e varan artış yaşandığını hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Scania olarak yılın ilk çeyreğinde toplam pazardaki büyümenin çok üstünde bir performans göstererek toplam pazarın 3 katı üzerinde bir artışla 741 adetlik satış gerçekleştirdik. Bu sayede Pazar payımızı 4 puandan fazla artırdık. Müşterilerimize Scania markamıza duydukları güven nedeniyle teşekkür ederiz.”

Yeni Scania inşaat araçları, Avrupa’nın en büyük test merkezinde şiddetli yağmur ve kar fırtınalarının oluşturulduğu iklim tüneli başta olmak üzere birçok ağır testten geçirildi. -35 ile +50 derece arası sıcaklık, yüzde 15 ile yüzde 96 arası nemli ortam testlerini başarıyla geçen inşaat araçlarında en iyi performans değerleri elde edildi. Yeni Scania inşaat araçları tabi tutulduğu testlerde, devrilme, çarpışma ve darbe testlerinden de en yüksek puanları alma başarısı gösterdi.  

Yeni Scania İnşaat serisi araçlarda, SCR sistemine sahip 9, 13 ve 16 litrelik motor yelpazesinde, 250 beygir gücünden Scania’nın en güçlü motoru olan 730 beygir gücüne kadar, Euro 5 normlarına sahip geniş bir yelpaze sunuluyor.  Şanzıman seçenekleri ise manuel ve Opticruise-Otomatik Şanzıman tercihi ile daha da zenginleşiyor. Ayrıca, 8+1 ve 12+2 vites Scania şanzımanlar karıncalı ve karıncasız seçeneklere de sahip.

Overdrive şanzıman, yol seyri devirlerini sınırlamak ve böylece yakıt tasarrufu sağlamak amacıyla geliştirildi. Scania Opticruise-Otomatik Şanzımanda ‘Off-Road’ modu ağır koşullarda ideal sürüş imkanı sunuyor. Bu seçenekte araç motor devrini yol şartlarına uygun olacak şekilde kendisi ayarlarken, zorlu yol dışı şartlarında çekişin sürekliliğini sağlamak için vites geçişlerini daha seri şekilde gerçekleştiriyor, debriyajın daha uzun süre kavramada kalmasını, sürücünün zorlu koşullarda dahi araca, çevreye zarar vermeden ve yolda kalmadan çalışabilmesini sağlıyor.

Yeni inşaat serisinde dikkat çeken önemli özelliklerden biri de opsiyonel yeni Scania Retarder. Frenleme, hız kontrolü, vites değiştirme ve soğutma sistemleri önceki versiyona benzerlik gösterirken, yeni Retarder’da frenleme torku 3.500Nm’den 4.100 Nm’ye çıkartılarak düşük hızlarda frenleme performansı bir önceki versiyona kıyasla daha da iyileştirildi.

Scania P ve G olmak üzere 2 farklı kabin seçeneği sunuyor

İnşaat alanlarının zorlu koşullarında saatlerce çalışmak zorunda kalan sürücülerin konforunu göz ardı etmeyen Scania, P ve G olmak üzere 2 farklı kabin seçeneği ile sunduğu inşaat araçlarını, her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarladı.

P-serisi, 2 basamaklı kolay girişi, kompakt ebatları ve hafifliği sayesinde artan yük kapasitesi, üstün görüş açısı ile zorlu inşaat koşulları için ideal bir kabin olarak öne çıkıyor.

G-serisi ise P-serisini avantajlarına ilave olarak saklama bölümleri ile konforu ve kompakt dış yapısıyla işleri kolaylaştırıyor.

Çalışma ortamını kişiselleştirmek isteyenleri de unutmayan Scania, tüm serilerde yataklı-yataksız seçeneğinin yanı sıra, direksiyon simidinden koltuklara, saklama bölmelerine ve paspaslara kadar çeşitli iç mekan dizaynları arasından seçim yapabilme fırsatı da sunuyor.

Scania yeni inşaat serisi, her türlü kullanıma uygun geniş bir ürün yelpazesine sahip. 4x2’den 8x4’e kadar farklı dingil konfigürasyonu seçeneği bulunan araçlar, özel sipariş seçeneğiyle 8x6’dan 12x4’e kadar ihtiyaçlara da cevap verebiliyor. Ayrıca yeni seri, müşteri tercihine göre damper, vinç, beton mikseri, beton pompası,  ağır damper,  ağır nakliye, kancalı yükleyiciler ve hidroliftler gibi farklı üstyapı seçeneklerinin kolayca uygulanabileceği bir altyapıya sahip. 

Scania’nın hafif şasileri sayesinde taşıma kapasitesi artırılırken, hafif disk frenler, havalı süspansiyon ve alüminyum jantlar opsiyonel olarak tercih edilerek kapasite daha da yukarı çıkarılabiliyor. Müşterilerin talep ettiği üstyapının uygulanma sürelerinin de kısaltılması için ön hazırlıkların tümü üretim aşamasında tamamlanıyor.

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayınız

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77