• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Schmitz Cargobull Adapazarı Fabrikası İlk Teslimatını Yaptı

Schmitz Cargobull Adapazarı Fabrikası İlk Teslimatını Yaptı
Geçtiğimiz yıl Enka Pazarlama ile uzun süren işbirliğini karşılıklı olarak sonlandıran Alman treyler markası Schmitz Cargobull, Türkiye’deki ilk teslimatını Me-Tol Nakliyat’a yaptı.

28 Nisan tarihinde düzenlenen teslimat törenine Schmitz Cargobull Türkiye Genel Müdürü Mile Mishevski, Me-Tol Nakliye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civciv’in yanı sıra Schmitz Cargobull Ülke Satış Müdürü Nihat Özmen Ayhan ve Satış Müdürü Hakan German da katıldı.

10 adet Schmitz S.CS Mega Varios arac filosuna ekleyen Me-Tol Tur. İnş. Nak. Ve Dış Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civciv, yaptığı açıklamada ilk faaliyete geçtikleri yıldan beri Schmitz kullandıklarını söyledi. Schmitz’in özellikle şasi dayanıklılığına dikkat çeken Civcik, yoğun olarak çalıştıkları Doğu Avrupa yollarında çok fazla tuz ve kimyasal kullanıldığını belirterek sorunsuz bir şekilde kullandıkları için tercihlerini yine bu markadan yana kullandıklarını kaydetti.

Törende Schmitz’in yatırım kararını değerlendiren Schmitz Cargobull Türkiye Genel Müdürü Mile Mishevski, bu yatırımı pazara saygı duyduklar ve değer verdikleri için yaptıklarını ifade ederek, “Bir pazar araştırması yaptık. Bu pazarda kendi tesisimizle yer almamız müşterilerimizin bir talebiydi. Biz de bu yüzden bu büyük adımı attık” dedi.

Servis sayısı 20’yi geçecek

Müşterilerine sadece sattıkları ürünle değil, verecekleri diğer hizmetlerle de daha yakın olacaklarını belirten Mishevski, şunları söyledi: “Türkiye pazarında tam kapsamlı olarak yer alacağız. Tam kapsamlı aktivitelerden bir tanesi satış sonrası hizmetlerin en yaygın ve iyi şekilde verilmesi. Şu an 6 noktayla satış sonrası hizmetler anlaşması imzalandı. Bunu Türkiye çapında 20’nin üstüne çıkaracağız. Aynı zamanda takas artık günümüzün gerçeği ve Avrupa da yaptığımız gibi ikinci el organizasyonumuz da bunun içinde olacak. Üretim ve montaj dışında Sakarya’daki tesisimizde yedek parça bir tarafı da servis hizmetleri vereceğiz. Buraya yapılan servis diğer servislere de örnek olacak. Aynı zamanda bir eğitim merkezi olarak çalışacak. Biri 5 bin 500 diğeri 3 bin 300 metrekare olmak üzere binamız var. Ayrıca 11 bin metrekarelik bir açık alan da bizim kullanımımızda olacak.”

Tenteliden sonra frigorifik ve damper

Schmitz olarak üç ana grupta faaliyet gösterdiklerini ve üretime başlanan tenteli modellerinin ardından frigorifik ve damper treyler montajına da başlayacaklarını açıklayan Mishevski, “Şu an kapasitemiz sadece Türkiye’deki müşterilerimize hizmet vermek üzere tasarlanmış durumda. Bu tesisler bizim daha esnek olmamızı sağlıyor. Türk müşterilerimizin Avrupa’daki müşterilere kıyasla farklı talepleri olabiliyor. Regülasyonlara da dikkat ederek bu konuda daha esnek olabileceğiz” dedi.

Almanya ve Türkiye üretimi aynı kalitede olacak

Schmitz Cargobull’u Avrupa’da kalitenin simgesi olmuş bir marka olarak tanımlayan Mishevski, Türkiye üretimleriyle bundan ödün vermeyeceklerini vurgulayarak şöyle devam etti: “Şu anda bütün parçalar Almanya’dan geliyor. Bu elbette Türkiye’deki tedarikçilere güvenmediğimiz anlamına gelmiyor. Türkiye’de çok gelişmiş bir otomotiv endüstrisi var. Ama burada bütün süreçleri Almanya’daki gibi kusursuz çalıştırana kadar buradaki personelimiz eğitimlerini doğru bir şekilde alana kadar bu şekilde yürüyeceğiz. Sonraki süreç içinde Türkiye’deki tedarikçilerden de alım yapacağız. Müşteri ürünleri yan yana koyduğunda Almanya üretimi ile Türkiye üretimi arasında hiç bir fark bulamayacak.”

S.CS Mega Varios özellikleri;

Sıcak daldırma yöntemi ile galvanize edilmiş 10 yıl korozyona karşı koruma garantili şasi, Civatalı “MODULOS’’ şasi teknolojisi ile esnek opsiyon çözümleri yanı sıra düşük bakım maliyeti ve kolay bakım/onarım süreci, DIN EN 12642 XL Yük Güvenlik Sertifikası, MRH süspansiyon sistemi sayesinde farklı 5.teker yüksekliklerine sahip çekicilerle uyumluluk (standart mega çekicilere ek olarak Midi çekicilerle de kullanılabilirlik), 19,5” dingil ebatının yanı sıra 22,5” dingil ebatına da uyumlu, dolayısıyla daha geniş çaplı (430 mm) fren diski kullanımına uygun, Ön tarafta 2.700 mm’den 3.050 mm’ye kadar 7x50 mm kademelerle farklı iç yükseklikte, arka tarafta 2.850 mm’den 3.050 mm’ye kadar 4x50 mm kademelerle kullanıma imkan tanıyan ayarlanabilir çatı sistemi, Yüksek hacim gerektiren yüklerde operasyonel esneklik, Manuel çatı kaldırma sistemi yanı sıra tercihe bağlı Hidro-pnömatik ayarlanabilir çatı kaldırma sistemi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77