• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

SGS TransitNet İle Makedonya Taşımaları Artık Daha Avantajlı

SGS TransitNet İle Makedonya Taşımaları Artık Daha Avantajlı
SGS, Makedonya’da Asıl Sorumlu olmak yönünde yaptığı çalışmaları ve Makedon Gümrüğü ile olan entegrasyonunu tamamladı. Böylelikle SGS TransitNet sisteminden tüm Makedon gümrük idarelerine T1 beyanı sunmak mümkün olacak.

Makedonya’ya yapılan taşımaların yanısıra; Makedonya’yı transit geçerek Sırbistan’a ve diğer Avrupa ülkelerine ve tersi yönde taşıma yapan Türk araçlarının da T1/T2 sisteminden oldukça ekonomik koşullarda faydalanabilmesi için önemli bir adım olan Konu ile ilgili olarak SGS tarafından yapılan açıklamada, “Gerek teminatımız gerekse de entegrasyonumuz bir çok pilot/deneme aracı ile gerçek ortamda denenmiş ve sorunsuz olarak çalışır hale getirilmiştir. Üstelik bu işlemler esnasında hiçbir Makedon Spedisyon’a ihtiyaç duyulmamaktadır” denildi.  

SGS, Türkiye’den Makedonya’ya yapılacak taşımalarda SGS TransitNet sisteminde sadece tek bir data girişi yaparak, Türkiye’den Makedonya sınır kapısına kadar geçerli Türk T1’ini ve Makedonya sınır kapısından iç gümrüğe kadar geçerli olan Makedon T1’ini, KDV dahil sadece 5 Avro ek ücret ödeyerek sunacak. SGS, aynı ek ücret ile Türkiye’den Yunanistan-Makedonya’yı transit geçerek Sırbistan’a veya diğer Avrupa ülkelerine yapılacak taşımalarda; Türkiye’den diğer Avrupa ülkelerindeki nihai varış gümrüğüne kadar geçerli Türk T1’ini ve Makedonya’nın bir sınır kapısından diğer sınır kapısına kadar geçerli olan Makedon T1’ini sunacak.

SGS tarafından yapılan açıklamada bu tür taşımalarda Sırbistan kapısında ayrıca bir Sırp T1’ine ihtiyaç olduğunun unutulmaması gerektiği hatırlatılarak şu bilgilere yer verildi: “Türk taşımacılarının Almanya, İtalya, Polonya ve Macaristan’dan, Sırbistan-Makedonya-Yunanistan’ı transit geçerek Türkiye’ye yapacakları taşımalarda, SGS TransitNet sisteminde sadece tek bir data girişi yaparak, Almanya, İtalya, Polonya ve Macaristan’dan Türkiye’deki nihai varış gümrüğüne kadar geçerli T2’yi ve Makedonya’nın bir sınır kapısından diğer sınır kapısına kadar geçerli olan Makedon T1’ini de KDV dahil 5 Avro ek ücret ile sunabiliyoruz. Bu tür taşımalarda da Sırbistan kapısında ayrıca bir Sırp T1’ine ihtiyaç duyuluyor. Bu yöntem, Sırbistan’dan yükleme yaparak Makedonya’yı transit geçip Yunanistan’a giriş yapacak araçlar için geçerli değildir.

Makedoya’dan Türkiye’ye yapılacak taşımalarda ise Makedonya’nın aktarma beyanı ile Makedonya-Bulgaristan sınır kapısına kadar gelip, Bulgar giriş gümrüğünden direk Türkiye’ye T2 açmak mümkün. Ancak bu seçenek de Yunanistan için geçerli değildir.”

Makedonya’ya yapılan taşımaların yanısıra; Makedonya’yı transit geçerek Sırbistan’a ve diğer Avrupa ülkelerine ve tersi yönde taşıma yapan Türk araçlarının da T1/T2 sisteminden ekonomik koşullarda faydalanabilmesi için de SGS’nin Makedonya hizmeti önem taşıyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77