• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Sınır Ötesi Ulaştırma Koridorları Masaya Yatırıldı

Sınır Ötesi Ulaştırma Koridorları Masaya Yatırıldı
İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 33. özel oturumları kapsamında Uluslararası Taşıma Koridorlarına özel oturumlar düzenlendi.

23 Kasım 2017 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ilk oturum, DEİK Lojistik İş Konseyi Başkanı ve FIATA Kıdemli Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin’in moderatörlüğünde gerçekleşti. Sınır Aşan Ulaştırma Koridorlarına İlişkin Özel Sektör Perspektifi başlıklı bu oturumda İsviçre merkezli OTIF (Uluslararası Demiryolu Taşımacılığı Hükümetler arası Organizasyonu) Genel Sekreteri François Davenne, demiryollarının standardizasyonuna ilişkin yapılan ve yapılması gereken çalışmalara ilişkin bilgiler paylaştı. Özel Sektörün Gelişimine İlişkin İslami İşbirliği Örgütü ICD IDB Group’un Strateji ve Politikalar Departmanı Direktörü Majid Sabbagh Kermani altyapı yatırımlarına ilişkin bilgiler verirken Türkiye’de de 3 farklı proje için 150 milyon USD finansman sağlandığını aktardı. Oyak Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş. Operasyonel Lojistik Direktörü Medih Dizdar da Türkiye’de üretilen ve tüm dünyaya ihraç edilen Renault otomobillerin bu dağıtım ağında ihtiyaç duyulan taşıma seçenekleri ile mevcut koridorlara ilişkin görüşlerini paylaştı.

Taşıma koridorlarının tartışıldığı diğer üç oturumda; Sınır Aşan Ulaştırma Koridorlarının İdaresine İlişkin Yönetimsel Perspektif, Sınır Aşan Ulaştırma Koridorlarının Ekonomik Etkileri ve Sınır Aşan Özel Ulaştırma Koridorlarının Geliştirilmesi başlıklı konular ele alındı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77