• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Sürat Kargo Çevreyi 74 Milyon Poşetten Kurtardı

Sürat Kargo Çevreyi 74 Milyon Poşetten Kurtardı
Sürat Kargo 4 yıl önce kullanmaya başladığı çevrede bozunan kargo poşetleri ile 74 milyon poşetin çevreyi kirletmesinin önüne geçti.

Normal poşetlere göre daha pahalı olmasına rağmen çevreye olan duyarlılığı ile çevre dostu poşet kullanan Sürat Kargo, aylık ortalama 1 milyon 500 bin adet poşetin çevreyi kirletmesini engelledi. Firma, kargo firmaları arasında bir ilki gerçekleştirerek, 4 yıl önce kullandığı tüm kargo poşetlerini doğada kendiliğinden yok olan malzemeden ürettirmeye başlamıştı. Bu 4 yıllık süre sonunda 74 milyon adet kargo poşeti doğada kendiliğinden yok oldu.

Sürat Kargo poşetleri üretildiği malzeme gereği doğaya terk edildiğinde diğer plastik poşetlere göre çok daha kısa sürede doğada yok oluyor. Bio bozunur özellikli malzemelerden üretilen kargo poşetleri, doğaya terk edildiğinde 24-30 ay içerisinde tamamen toprağa karışıyor.Uzmanlar, günümüzün en büyük çevre problemlerinden birisinin çevreye atılan ve yüzlerce yıl erimeyerek doğada kalan poşetler olduğunda hemfikirler.

Özellikle de büyük hacimli olarak poşet kullanan firmaların doğaya atılmasına vesile olduğu poşet sayıları milyonlar ile ifade ediliyor. İşte bu sektörlerden birisi de Kargoculuk sektörü. Günlük yüzlerce bin kargo poşeti kullanılıyor ve bu poşetler açıldıktan sonra doğaya atılıyor.

Sürat Kargo olarak günlük yüzbinlerce adet dosya faturası kestiklerini belirten Sürat Kargo Genel Müdürü Halis Sağırlı, kargo firmaları arasında ilk kez kendilerinin doğada eriyebilen poşete geçtiklerini ve çevreye karşı olan sorumluluk ve duyarlılıklarının kendilerine bu kararı aldırdığını dile getirdi.

Halis Sağırlı, “Bio bozunur özellikli malzemelerden üretilen kargo poşetleri, doğaya terk edildiğinde mikroorganizmaların, ısının, nemin, güneş ışığının ve oksijenin bulunduğu ortamlarda parçalanıp 24–30 ay içerisinde tamamen toprağa karışıyor. Diğer poşetlerin ise doğada tamamen kaybolması 400 yılı buluyor. Çevreye karşı olan sorumluluk ve duyarlılıklarımız bize bu kararı aldırdı. Sürat Kargo olarak normal poşetlere göre daha pahalı olan bu poşetleri kullanmaya geçmemizin altında yatan tek nedenin çevreye verdiğimiz değerdir” dedi.

Sürat Kargo olarak kullanmaya başladıkları Organik poşetlerin 24-30 ay içerisinde doğada çözüldüğünü belirten Sağırlı, Sürat Kargo’nun normal poşetlere göre daha pahalı olan bu poşetleri kullanmaya geçmesinin altında yatan tek nedenin çevreye verdikleri değer olduğunu sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77