• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Sürücüler Son Bir Yıl İçerisinde Trafikte Tehlikeli Bir Durum Yaşamış

Sürücüler Son Bir Yıl İçerisinde Trafikte Tehlikeli Bir Durum Yaşamış
Bosch Türkiye tarafından gerçekleştirilen ‘Otomotiv Araştırması’na göre, sürücülerin çoğu son bir yıl içerisine kendilerini tehlikeye sokacak ve büyük ölçüde bir sürücü destek sistemi ile önlenebilecek bir durumla karşı karşıya gelmiş.

Bosch Türkiye tarafından gerçekleştirilen ‘Otomotiv Araştırması’na göre, sürücülerin çoğu son bir yıl içerisine kendilerini tehlikeye sokacak ve büyük ölçüde bir sürücü destek sistemi ile önlenebilecek bir durumla karşı karşıya gelmiş.


Bosch Türkiye, halkın araç kullanım alışkanlıklarını ve sürücü destek sistemleri ile ilgili bilgi seviyesini ölçümlemek amacıyla ‘Bosch Türkiye Otomotiv Araştırması’na imza attı.  Araştırmaya göre, sürücülerin çoğu son bir yıl içerisine kendilerini tehlikeye sokacak ve büyük ölçüde bir sürücü destek sistemi ile önlenebilecek bir durumla karşı karşıya gelmiş. Otonom sürüş olarak adlandırılan bu sistem, şu an otomotiv sektöründe geleceğin teknolojisi olarak göze çarpıyor. Yüzde 41’i dur-kalk durumunda aracın kontrolü ele almasını ve 60 km. üzerindeki hızda kontrolü sürücüye vermesine sıcak bakarken, yüzde 40’ı ise, belirli bir hızın üzerinde giderken aracın kontrolü almasına olumlu bakıyor.

Araştırmaya katılan sürücülere son 12 ay içerisinde trafikte karşılaştıkları durumlar sorulduğunda, yüzde 77’si önüne çıkan bir engelden dolayı sert fren yaptığını, yüzde 54’ü kritik bir durumda fren yapmak mı yoksa kaçış için manevra yapmak mı emin olamadıklarını, yüzde 48’i şerit değiştirirken arkadan gelen aracı görmediğini, yüzde 44’ü park yerinden çıkarken yoldaki aracı görmediğini, yüzde 31’i dönüş sırasında gelen araçları görmediğini ifade etti.

Araştırmaya katılan sürücülere hangi sürücü destek sistemlerini bildikleri sorulduğunda, ilk üç sırayı otomatik farlar, park sensörü ve hız sabitleyici alıyor. İlk üçü, otomatik silecekler, acil frenleme desteği, mesafe uyarı sistemi, park desteği, yoğun trafik desteği takip ediyor.

Adaptif hız sabitleyici kontrol, şeritte kalma desteği, elektronik denge kontrolü, arka araç trafiği algılama, trafik işaretleri algılayıcısı, kaçış manevra desteği, kavşak desteği, yol bakım çalışması desteği ise çok az biliniyor.

En önemli sürücü destek sistemleri olarak ise, acil frenleme desteği, park sensörü, şerit koruma destek sistemi, yoğun trafik destek sistemi ve otomatik farlar görülüyor. Araştırma katılımcıları, sürücü destek sistemlerinin araç güvenliğini ve sürüş konforunu artırdığını, basit sürüş görevlerinin sürücü destek sistemleri ile yönetilebileceğini düşünüyor.



19 Ocak 2015

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77