• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Teoman Ünal: “Sürdürülebilirlik ve Büyüme Birbiriyle Ayrılmaz Bir Bağa Sahip”

Teoman Ünal: “Sürdürülebilirlik ve Büyüme Birbiriyle Ayrılmaz Bir Bağa Sahip”
UPS Türkiye Pazarlama Müdürü Teoman Ünal, 400 bin civarında çalışanı ile dünya çapında 220’den fazla ülke ve bölgede, Türkiye’de ise 3.000’den fazla çalışanı ile 81 ilde yurt içi ve yurt dışı ekspres paket ve kargo taşımacılığı, tedarik


UPS’in global ve Türkiye’deki rakamları ile ilgili bilgiler aktaran UPS Türkiye Pazarlama Müdürü Teoman Ünal, 400 bin civarında çalışanı ile dünya çapında 220’den fazla ülke ve bölgede, Türkiye’de ise 3.000’den fazla çalışanı ile 81 ilde yurt içi ve yurt dışı ekspres paket ve kargo taşımacılığı, tedarik zinciri çözümleri, gümrükleme ve antrepo hizmetleri sunan UPS’in, 2013 yılında sene dünya çapında günde ortalama 16.9 milyon paket ve zarf teslimatı gerçekleştirdiğini belirtiyor.


Tek bir küresel, entegre ağa sahip olmanın avantajını müşterilere sunduklarının altını çizen Ünal, sektörde rekabet koşullarına ve firmaları bu rekabette öne çıkaracak unsurlara değiniyor.


“UPS’in rekabet açısından en güçlü yönlerinden biri, yurtiçi veya yurtdışı, ticari veya bireysel, havayolu veya karayoluyla, paket veya paletli tüm gönderileri tek bir entegre ulaştırma ağı içinde gönderen özgün bir iş modeline sahip olmasıdır. Globalleşen dünya, gelişen teknoloji ve farklılaşan ihtiyaçlar doğrultusunda lojistiğin firmalar için önemi de gün geçtikçe artmakta.  Bizler bu ihtiyaçların bilincindeyiz ve küçük büyük tüm işletmelerin lojistik ihtiyaçlarını tek bir noktadan karşılayabilecekleri hizmet seçenekleri ve güçlü teknolojik çözümler sunuyoruz. UPS olarak geniş hizmet seçeneklerimizle müşterilerimize hem hızlı hem de ekonomik servisler sunarken; güvenilir ve kaliteli hizmet anlayışımızla ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Global ticareti kolaylaştıran bir şirketiz ve teknoloji kaçınılmaz bir şekilde sağladığımız her hizmeti etkiliyor” diyen Ünal, operasyonel ve müşterileri için geliştirilen teknolojik çözümlere sürekli yatırım yaptıklarını ve bu yatırımların yılda yaklaşık 1 milyar doları bulduğunu vurguluyor.


Ertesi gün teslimat imkanı sağlayan yurt dışı ekspres servisleriyle müşterilerine günün 3 ayrı zamanında teslimat yapabilme seçeneğini de içeren gönderi çözümleri sunmanın yanında yüksek hizmet seviyesinden ödün vermeden hız ve ekonomi arasında seçim yapma esnekliği de sağladıklarını hatırlatan Teoman Ünal, UPS bünyesinde geliştirilmiş WorldShip, Quantum View ve CampusShip yazılımları sayesinde müşterilerin hem yurt dışı gönderilerinin süreçlerini takip edip gönderileri üzerinde kontrole sahip olabildiklerini hem de alıcılarını otomatik olarak bilgilendirebildiklerini söylüyor.


“Yasal süreçler kısaltılmalı”



E-ticaret konusuna da değinen Ünal, işlerini tamamen online satış üzerinden yürüten firmalar ve perakendeciliğin yanı sıra internet üzerinden de satış yapan firmalar olmak üzere e-ticaret sektöründe iki tür oyuncu bulunduğunu ifade ederek, e-ticaretin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de alışveriş alışkanlıklarını değiştirdiğini vurguluyor. Özel alışveriş sitelerinin yanı sıra perakende firmalarının da internet üzerinden satış yapmaları ile birlikte lojistik sektöründeki firmalara da B2C iş hacimlerinde büyüme avantajı sağladığını hatırlatan Ünal, UPS olarak e-ticarete özel çözümler sunmak adına sürekli kendilerini geliştirdiklerini vurguluyor ve “Bu konudaki en büyük yatırımlarımızı da teknolojik alt yapımızı geliştirmeye yönelik yapıyoruz. UMO-UPS Müşteri Otomasyonu programımız sayesinde müşterilerimiz gönderi süreçlerini hızlandırabiliyor, teslim edilen, iade edilen ve bekleyen tüm paketlerin mal bedellerini toplu bir şekilde görerek tahsilatlarını planlayabiliyor, takip ve raporlama hizmetlerimizden faydalanabiliyor” diye açıklamada bulunuyor.


Müşterilerin kredi kartı bilgilerinin paylaşımındaki güvensizliği kırmak için sektördeki markaların halen bazı uygulamalara ihtiyaç duyduğunu kaydeden Ünal, UPS olarak sektördeki ilk Tahsilatlı Gönderi Hizmeti’ni başlattıklarını söylüyor. Tahsilatlı Gönderi hizmetimiz ile e-ticaret firmalarının gönderilerini kapıdan alıp müşterilerine teslim ederken onlar için ürünün bedelini nakit veya kredi kartı ile tahsil ettiklerini açıklayan Ünal, teslimat sırasında belirtilen adreste bulunmayan alıcıların adreslerine iki kez ücretsiz uğrama yaparak onları paketlerini şubelere gidip alma zahmetinden kurtardıklarını da ekliyor.


Sektör sorunları ile ilgili görüşlerini de paylaşan Ünal, altyapı çalışmalarına önem verilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Ayrıca sektörün büyüme hedeflerini yakalaması için en son teknolojiden faydalanması gerektiğini söyleyen Ünal, şöyle devam ediyor: “Şu bir gerçek ki ülke yetkilileri lojistik sektörünün ülke ekonomisi için önemli olduğunun farkında ve sektörü daha da geliştirmek için çalışmalarına devam etmekte. Bu yatırımların zaman kaybetmeden gerçekleştirilmesi ve yasal süreçlerin kısaltılması sektörün geleceği için önem arz ediyor. Özellikle ihracat yapan pek çok firma karmaşık gümrük işlemleri, para-dil sorunu, yasal koşulları bilmeme gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyor.”


“Tüm segmentlerde işimizi büyütmek istiyoruz”

 

UPS olarak Türkiye ile ilgili strateji ve hedeflerin, global planlarla paralel ilerlediğini aktaran Teoman Ünal, “Tüm segmentlerde işimizi büyütmek istiyoruz. UPS, Avrupa’nın dört bir yanındaki müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek, kendi güçlü yanlarını daha da arttırmak ve mevcut pazar trendlerinden tam olarak fayda sağlamak üzere taşıma ağına, ürünlerine, teknolojisine ve çalışanlarına yatırım yapmaya devam edecek. Yenilikçilik ve müşterilerin değişen ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına kendimizi sürekli yeniliyor, farklı servisler geliştiriyoruz. Müşterilerimizin acil paletli yurt dışı gönderi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için, 2014 yılı başında para iade garantili Worldwide Express Freight servisimizi hizmet seçeneklerimize ekledik. Müşterilerimiz artık 70 kg’ın üzerindeki paletli ihracat gönderilerini UPS’in küresel hava taşımacılık ağı içerisinde, paket gönderimi kolaylığında, Türkiye’den dünya çapındaki 42 varış ülkesine ve bölgesine gönderebilecek” diyor.

 

Çevre politikaları hakkında bilgi aktaran Ünal, işlerinin doğası gereği taşıma ağlarını mümkün olduğunca etkin ve çevresel açıdan sağlam kılmaya odaklandıklarını vurgulayarak, “UPS için sürdürülebilirlik ve büyüme birbiriyle ayrılmaz bir bağa sahip. Genel stratejimiz, bugün işletmelerin ve paydaşlarının ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken, gelecekte ihtiyaç duyulacak insan ve doğal kaynakları da korumak, sürdürmek ve geliştirmek. UPS’te sürdürülebilirlik, her gün milyonlarca müşterimiz için global ticareti kaynak açısından çok daha etkin bir hale getiren lojistik kapasitemizle başlar.

 

UPS, 2017 yılı için yeni bir alternatif yakıt hedefi belirledi. 2017 yılı itibariyle alternatif yakıtlı/gelişmiş teknolojiye sahip araçlarla kat edilen mesafeyi 1,6 milyar kilometreye çıkarmayı hedefliyor” açıklamasını yapıyor.


11 Temmuz 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77