• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Ticari Araç Endüstrisi Moskova’da Bir Araya Geldi

Ticari Araç Endüstrisi Moskova’da Bir Araya Geldi
Kargo Haber Dergisi olarak yerinde izlediğimiz Comtrans Rusya Ticari Araç Fuarı, ticari potansiyel açısından verimli geçti. Rus markalarının yeni vizyonları, yeni ürünleri pazardaki rekabetin daha da sertleşeceğinin habercisiydi.

Haberin Fotoğraf Galerisi

Dünyanın en büyük pazarlarından biri olan Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Comtrans Uluslararası Ticari Araç Fuarı’na dünya devlerinin yanı sıra bu pazarda paylarını arttırmayı hedefleyen Türk markaları da katıldı.

Rusya ve bölgesinin ticari araç sektörünü bir araya getiren Comtrans Uluslararası Ticari Araç Fuarı 4-9 Eylül tarihleri arasında Moskova’da gerçekleşti. Kasa dergisi adına yakından takip ettiğimiz fuar, pazarın yatay pozisyonunu anlatan bir çizgideydi. Ancak bir çok katılımcı firma yetkilisi özellikle yeni yıl itibariyle pazarda memnun edici bir ivme beklediklerini belirtti.

18 ülkeden 200 katılımcıyla gerçekleşen fuarda Türkiye’yi 17 firma temsil etti. Özellikle Türkiye’den Koluman Otomotiv, Nursan Trailer, Fibrosan, Çelik Conta, Akın Oto, Engin Işık Otomotiv, Cemka Otomotiv, Bekiroğlu Hidrolik, Geçgel Döküm, Kandemir Çelik Otomotiv, Kazeloğulları, Kormas, TDI Mühendislik, Teknikel Dorse, Versus Üst Yapı gibi firmaları son yeniliklerini sergilediler. 40 bin metrekare alanda gerçekleşen fuarı 15 bin ziyaretçi takip etti.

Avrupalı Markalardan Fuara büyük İlgi

Euro 6 normlarına geçmeye hazırlanan Rusya, ticari araç sektöründe gelecek vadeden bir pazar konumunda. KAMAZ, GAZ Group, AVTOVAZ gibi önemli yerli oyuncuların yanı sıra Scania, МАN, Volvo Trucks, Renault Trucks, Mercedes-Benz, Ford Sollers, gibi markalar katıldılar.

Diğer taraftan treyler sektöründeki yerel rekabet de fuar yansıdı. Koluman, Nursan Treyler gibi Türk firmalarının da fuarda boy göstererek iddialı olduklarını gösterdiler. Avrupa treyler pazarının güçlü oyuncuları da geçmiş yıllardaki Avrupa-Rusya arasında yaşanan gerginliği arkada bırakarak fuarda geniş alanlarda yerlerini aldılar. Comtrans’a katılan Schmitz, Krone, Wielton, LOHR, F.X. Meiller gibi firmalarının dev Rusya pazarından ay almak için fuara oldukça aktif olarak katıldıklarını gözlemledik. ISUZU, Hyundai, DAF gibi global markalar da pazardan daha fazla pay alabilmek için fuara iyi hazırlanmışlardı

Fuarda küresel sistem ve parça tedarikçileri de yerlerini aldılar. Ticari araç ve treyler endüstrisinin büyük tedarikçileri arasında yer alan ZF, Knorr Bremse, SAF Holland, BPW, Thermo King gibi markalar da Comtrans katılımcıları arasında yer aldılar.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77