• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Tırsan Almanya’daki 2’nci Fabrikasını Açtı

Tırsan Almanya’daki 2’nci Fabrikasını Açtı
Tırsan Almanya’da ikinci fabrikasını 14 ülkeden 300’den fazla müşterisi ile dev bir organizasyon ile açtı.

Avrupa’nın en hızlı büyüyen treyler markası olan Tırsan, toplamda 4’üncü Avrupa’da 3’üncü ve Almanya'da 2’nci fabrikasını açtı. 2017 yılında Türkiye treyler sektöründe, ihracatın da lideri olan Tırsan, yeni üretim tesisi ile birlikte Güney Avrupa başta olmak üzere müşterilerinin taleplerine çözüm ortağı olmaya devam edecek.

Tırsan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Bayi Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Alper Aydın, “Kässbohrer 2016 yılının başında köklerine, yani Ulm’e dönmeye karar verdi. Kässbohrer, Karl Kässbohrer’in inovatif mirasına sadık kalarak Hoyer grubuyla işbirliği içinde bitüm tankeri ile IAA 2016’da “Güvenlik” kategorisinde Treyler İnovasyon ödülünü kazandı. Kısa bir süre sonra, bu yılın başlarında bu başarılarını sektörün önde gelen dergilerinden Verkehrsrundschau’nun ödül töreninde “2017 Yılında İmajını En Çok Yükselten Marka” ödülü ile taçlandırdı. Kässbohrer, treyler ve lojistik sektörünün geleceği konusunda üniversiteler ile yürüttüğü iş ortaklıklarına yenilerini eklemektedir.

Tırsan, Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) ile birlikte otomotiv, Ar-Ge yatırımları ve akademik anlamda geleceğe dair yeni projelerde birlikte yer almak ve lojistik sektöründeki ihtiyaçlara yeni çözümler üretmek adına protokol imzalanmıştır ve çalışmalar aralıksız olarak devam etmektedir. Biz 124 yıllık geçmişi olan bir marka olduğumuz için ve bugün artık 55'den fazla ülkedeki müşterilerimize ulaşıyor olmaktan gururluyuz” açıklamasında bulundu.

Aydın: “Kässbohrer, Avrupa pazarında yüzde 72 büyüdü”

Tırsan’ın Avrupa’daki başarılarına dikkat çeken Alper Aydın, “2016 yılına bakarsak Avrupa ağır ticari araç pazarı yüzde 12 büyürken, treyler pazarının ise ancak yüzde 10 büyüdüğünü görmekteyiz. Satış ve yeni siparişler bakımından Kässbohrer, Avrupa pazarında yüzde 72'lik bir büyüme ile olağanüstü bir başarı gösterdi ve özellikle Almanya, Polonya ve Fransa'daki satışlarını ikiye katladı. Rusya pazarında özellikle tenteli perdeli ve damper segmentinde tekrar büyümeye başladı. Belçika'da 2016 yılında en büyük üretici firmalar arasında en çok büyüyen marka oldu. İngiltere pazarında Kässbohrer, toplam pazarın yüzde 15 oranında düşüşüne rağmen, İngiliz üreticiler dışında pazar payını arttıran tek marka oldu. 2017 yılının ilk 5 ayında, Avrupa ağır ticari araç pazarı yüzde 2,9’u oranında büyürken, treyler pazarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,8 ile hızlı bir büyümeye ulaştı. Pazar büyümelerine paralel olarak Kässbohrer Almanya, Fransa, Hollanda, Rusya ve Belçika gibi önemli pazarlarda önemli bir artış elde etti.” dedi.

1--008.jpg

Tırsan Yeni Ürünlerini Ziyaretçilerin Beğenisine Sundu

Ulm Fabrikasının açılışında Kässbohrer Kâğıt Taşıyıcı K.SCP X, Kässbohrer Tank Konteyner Taşıyıcı K.SHF T, Kässbohrer Air Cargo K.SCA ve Tırsan Ar-Ge merkezi tarafından geliştirilerek 2014 yılında “Made in Russia” olarak üretilmeye başlanan 32 m3 Kässbohrer Damper K.SKS olmak üzere 4 yeni aracını misafirlerinin beğenisine sundu. Almanya pazarına özel olarak üretilen yeni 24 m3 Kässbohrer Damper, Ulm açılışında büyük ilgi gördü. Gerçekleşen açılışta Tırsan, toplamda 18 adet Kässbohrer marka aracını sergiledi.

Tırsan, Avrupalı firmaların ilk tercihi olmaya devam ediyor. Sahip olduğu geniş ürün gamı ve inovatif ürünleri ile 55 farklı ülkeye ihracat yapan Tırsan, Almanya Goch fabrikasından ise 21 ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. Almanya’da ilk üretim tesisini 1998 yılında Goch şehrinde açan Tırsan, Almanya’nın güneybatı eyaleti Baden-Württemberg’de toplam 100.000 m2 üzerinde yer alan Ulm’de Üretim, Satış ve Satış Sonrası hizmetlerini sunacak olan tesisi kurdu.

Ulm; Almanya’nın güneyindeki Stuttgart ve Münih gibi başlıca şehirleri birbirine bağlayan A8 karayolu ile Kuzey Avrupa’yı Güneye bağlayan ve Almanya’nın en uzun karayolu olan A7 karayolunun kesiştiği lokasyonda yer almaktadır. Öte yandan, taşımacılığın ve ulaşımın önemli bir bağlantı noktası olan Ulm şehrinde açılan tesis, Kässbohrer’in Güney Almanya’daki en önemli Satış Sonrası Hizmetler merkezi olacaktır.

2017 ihracat hedefi

2017 yılında Türkiye treyler sektöründe, Tırsan, TİM tarafından açıklanan 2016 yılı ilk 1000 İhracatçı Firma listesinde, bir önceki yıla oranla ihracatını yüzde 81 oranında artırarak 111’inci sırada yer aldı. 2012 yılında TİM İhracatçı listesinde ise 900’üncü sıralarda yer alan Tırsan, 4 sene içerisinde toplam ihracatını 6 katına çıkartarak

120.907.500 $ ihracat gerçekleştirdi. Ayrıca otomotiv sektörünün sıralandığı ilk 1000 ihracatçı firma arasında ise Tırsan 21’inci sıraya yükselerek, 2016 yılında otomobil grubunda ihracatını en çok artıran markalar arasında 2’nci oldu.

2017 yılında toplam ihracatını 2016 yılına göre yüzde 25 artırma hedefi olan Tırsan,  150.000.000$ ihracat cirosu hedefi ile sektördeki liderliğini sürdürmeye devam edecektir.

Ödül oyunları eşliğinde gerçekleştirilen açılışta, oyunlardan elde edilen gelir ve Tırsan tarafından yapılan bağış Almanya’da yayınlanan SÜDWEST PRESSE gazetesinin düzenlediği, yardıma muhtaç kişilere destek sağlayan “Aktion 100.000” kampanyasına bağışlanmıştır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77