• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Tırsan’dan İTT Lojstik’e 20 Adetlik ADR’li Tank Konteyner Taşıyıcı

Tırsan’dan İTT Lojstik’e 20 Adetlik ADR’li Tank Konteyner Taşıyıcı
Entegre likit kimyasal, tehlikeli madde ve likit gıda taşımacılığında uzmanlaşan İTT Lojistik, Tırsan’dan 20 adet tank konteyner taşıyıcıyı teslim aldı.

Tırsan’ın Sakarya’daki AR-GE merkezi binasında düzenlenen teslimat törenine, Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve İTT Lojistik Kurucu Başkanı Tekin Öztanık’la birlikte Tırsan Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Nuhoğlu, İTT Lojistik Kurucu Başkanı Tekin Öztanık, İTT Lojistik Genel Müdürü Didem Öztanık, Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç ve İTT Lojistik  Genel Koordinatörü Muhammet Çil katıldı.

Tören öncesi yapılan toplantıda konuşan Çetin Nuhoğlu, “Baba ve ikinci nesil olarak da kızlarıyla yaptığımız bu teslimatta Böyle bir tabloyu görmek benim için büyük anlam ifade ediyor. Bu sektöre insanların güvendiğini ve bunun sonucu olarak da ikinci nesle bırakabilecekleri bir yatırım olarak görülüyor” dedi.

ADR’li taşımaların, yük güvenliği kriterlerinin eskiden sadece uluslararası taşımacılık için söz konusu olduğunu kaydeden Nuhoğlu, şimdi yurtiçinde yapılan taşımalarda da standartların gündemde olduğunu açıkladı.

Tırsan’ın varlık nedeninin bunu sağlamak olduğunu söyleyen Nuhoğlu, “ Böyle bir pazarın oluşması ve bu anlayışa inanan dostlarımızın bu yatırımları yapması da gerçekten çok önemli. Çünkü ortada bir rekabetçilik, verimlilik ve hepsinden ötesi gerçek anlamda tüketiciye değer veren bir anlayış var. ITT Lojistik de bu bilinçle yatırımlarını yapan firmalarımızdan biri. Kendilerine teslim ettiğimiz 20 araç hafiflik avantajı açısından önemli bir ürün” dedi.

İTT Lojistik’in sadece likit taşımacılığı alanında uzmanlaşarak entegre lojistik hizmeti verdiklerini belirten  İTT Uluslararası Lojistik Kurucu Başkanı Tekin Öztanık, 2017 yılında iyi bir büyüme oranına ulaştıklarını 2018’de de yüzde 30 büyümeyi hedeflediklerini açıkladı.

Öztanık şöyle konuştu: “Tırsan’ın ürünlerini kullanmak bir ayrıcalık. İşimizi güvenli ve sorunsuz yapmak için taşıma operasyonlarında kullandığımız ürünlerimizi çevre ve insan sağlığına zarar vermeden belirli kriterlere göre seçiyoruz. Aynı işi daha ucuz ekipmanla da yapabilirdik. Ancak bu durumda çevre, insan sağlığını ve güvenliği geri plana atmış olurduk. Yaptığımız işte örnek olmak için güvenlik kriterlerine uygun araçları filomuza katıyoruz. Bu kapsamda, Tırsan’dan yeni aldığımız hafifletilmiş tank konteyner taşıyıcılarla birlikte, filomuzun yarısı bu araçlardan oluştu.”

Yaptıkları işteki rekabette bir haksızlık olduğuna da vurgu yapan Öztanık, “Tehlikeli madde taşımalarında denetim eksik. Tehlikeli maddelerin kamyon kasasında ya da trafikte dolaşması sakıncalı araçlarla da taşındığını biliyoruz” dedi.

Aldıkları aracı 1 yıl boyunca test ettiklerini ifade eden İTT Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Didem Öztanık, “Test ettiğimiz araçta gereken verimi aldık. Yarı römorklarımızı Tırsan’dan sağlıyoruz. Tırsan’la birlikte büyüyoruz. 2018 yılının ikinci çeyreğinde planladığımız yüzde 30’luk büyüme kapsamında Tırsan’la yaptığımız işbirliği de bizim için büyük önem taşıyor.”

ADR’li ve Hafif Tank Konteyner Taşıyıcı

Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç ise teslim edilen araçla ilgili şu bilgileri verdi: “Teslim ettiğimiz araçların tamamı tank konteyner taşımaya, dolayısıyla ADR kriterlerine uygun üretilmiş durumda. Bu ürünü bizden teslim alan müşterimiz bu araçla doğrudan tesise gidip, tehlikeli maddeyi yükleyip depoya ya da gümrüğe götürebilir. Bu aracımızı 1 yıl boyunca teste tabi tuttuk. Başta İTT olmak üzere, talep edecek diğer müşterilerimizin de beklentilerini karşılayacak biçimde tasarladık. Bu modelimizin 3 bin 250 kg boş ağırlığı var. Hafifliği ile emsallerine göre doluyken 1 ton fazla yük taşıyabiliyor. Boşken ise 100 kilometrede 1 litre yakıt tasarruf sağlıyor. Aracın geliştirilmesinde Tırsan Ar-Ge ekibiyle işbirliği yapan İTT Lojistik’ten arkadaşlar da katkı sağladı.”

Tırsan’dan İTT Lojstik’e 20 Adetlik ADR’li Tank Konteyner Taşıyıcı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77