• BIST 9468.33
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Trieste-Kiel Blok Tren Hattını Açan Ekol Lojistik Intermodalda Önemli Bir Adım Daha Attı

Trieste-Kiel Blok Tren Hattını Açan Ekol Lojistik Intermodalda Önemli Bir Adım Daha Attı
Ekol Lojistik, Trieste-Kiel arasında yeni bir blok tren hattını hizmete açtı.

Blok tren hattıyla Trieste Limanı’nı Baltık-Adriyatik koridoruna bağlayan Ekol Lojistik, Kiel ile Göteborg ve Oslo’yu Stena Line’a ait bir Ro-Ro bağlantısıyla Kuzey Avrupa hattıyla birleştiriyor.

Haberin Videosu İçin Tıklayınız

İlk tren geçtiğimiz günlerde Trieste’de düzenlenen bir törenle hareket etti. Tören sonrası Ekol Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kısa süre önce Trieste'de bulunan EMT Terminali'nin çoğunluk hisselerini satın aldıklarını hatırlatan Musul, “Ekol'ün genişleme stratejisinin devamı olarak İskandinavya, Kuzey Almanya, Baltık Denizi ile Güney Avrupa ve Türkiye, İran gibi ülkeleri birbirine bağlayacak yeni bir intermodal köprüyü devreye aldık. Kiel’e ulaşacak tren bağlantısıyla beraber, Göteborg gibi diğer bölgelere cuma sabahından başlayarak teslimatlar yapılacak. Yeni bağlantımız ile Kuzey Almanya, Danimarka, Finlandiya ve İsveç’e hızlı teslimat yapabileceğiz. Bu avantajı kullanarak Trieste ve Kiel arasındaki bu yeni intermodal çözümümüzü kısa sürede haftada iki sefere çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Liderliğe az kaldı

Avrupa’da kendi trenleri ile taşıma yapan 2. büyük lojistik şirketi olduklarını hatırlatan Musul, 2 yıl içerisinde bu alanda lider olmayı hedeflediklerini açıkladı. Globalde ofis ağını hızla genişleten Ekol, yeni ülke açılımlarını da aralıksız sürdürüyor. Ahmet Musul, dünya çapında 14 ülkede ofislerinin bulunduğunu, bu sayıyı 2019 yılı sonuna kadar 45 ülkeye çıkarmayı planladıklarını anlattı. 15. şirketin yakında Slovenya'da açılacağına ve mevcut ülkelerdeki ofis ağlarının da hızla arttığına dikkat çeken Musul, “İspanya'da 3 ofis planlıyorduk bu sayı kısa sürede 9’a çıktı. İspanya CEO’muz 150 kilometrede bir yenilerini açmayı hedefliyor. Şu anda bildiğim kadarıyla Avrupa’da kendi trenini kaldıran şirket olarak 2. sıradayız. Haftada 48 tren kaldırıyoruz. Hedefimiz 2 yıl içinde liderliğe oturmak. Partnerlerimiz ile beraber Avrupa çapında bir networke sahibiz. Ama kendi networkümüz 2019’un sonuna kadar gerçekleşmiş olacak.

Artık Türk markasının ötesinde Türkiye’de doğmuş bir marka oluyoruz. Şu anda hiçbir şirketin bizim kadar globalleştiğini düşünmüyorum.” dedi.

Alternative Ro-Ro, Kuzey Afrika’yı Güney Avrupa’ya Bağlayacak

Alternative Ro-Ro, Kuzey Afrika’yı Güney Avrupa’ya Bağlayacak

Ekol Lojistik’in büyümesine paralel olarak grup şirketi Alternative Ro- Ro için de yeni hatlar açmayı planladıklarını belirten Ahmet Musul, “Kuzey Afrika’ya hat açmak istiyoruz. Bunu da Ekol'ün orada kuracağı altyapı sayesinde yapacağız. Yetiştirebilirsek bu yıl içerisinde Ekol Lojistik olarak Fas'ta ofis açacağız” dedi. Valencia-Sete-Tangier Ro-Ro hattıyla Kuzey Afrika'yı, Güney Avrupa’ya bağlayacaklarını ifade eden Ahmet Musul, bu sayede yükü tren hattıyla Sete’den Kuzey Avrupa’ya taşıma imkanlarını olacağını kaydetti.

İspanya’daki yükü, deniz yoluyla Valencia’dan Sete’ye kadar getirip oradan trenle çıkarmanın daha mantıklı olduğunu ifade eden Musul, Sete’nin tren altyapısı ve lokasyon olarak en uygun liman olduğunu ve Intermodal taşımaya harika bir altyapı sağladığını söyledi. Fas'da otomotiv ana sanayi, otomotiv yan sanayi ve tekstilde ciddi bir potansiyel olduğunu belirten Ahmet Musul, Alternative’in hizmete alacağı Valencia-Sete-Tangier Ro-Ro hattıyla Kuzey Afrika’nın Güney Avrupa’ya deniz yoluyla bağlanacağını ifade etti.

Alternative Ro-Ro’nun Trieste'ye taşıdığı yükün yüzde 60’ının Ekol Lojistik’e ait olduğunu belirten Ahmet Musul, Sete Hattı'nın ise yüzde 90’ının Ekol'e ait olduğunu söyledi. Sete Limanı'na sefer yapan geminin 158 adet araç taşıma kapasitesine sahip küçük bir gemi olduğunu dile getiren Musul, filoya katılacak yeni gemilerle, Trieste hattında Ekol Lojistik yükünün yüzde 50’lerin altına düşeceğini sözlerine ekledi.

“Türkiye bölge trafiğini yönetebilir”

İran başta olmak üzere bölgesel oyuncuların pazardan daha çok pay almak için çaba sarf ettiklerini belirten Ahmet Musul şöyle devam etti; “Türk nakliyecisi kimliğini yeniden tanımlamak zorundayız. Türk nakliyecisi, Türk plakalı arabaya sahip olan bir firma anlamına mı gelir? Bizim Romen, Macar hatta Alman plakalı araçlarımız var ama biz Türk firması olarak hareket ediyoruz. Bizim İran plakalı araçlarımız da olabilir ve İran ucuz mazotuyla Avrupa’dan İran’a olan transit ticarette her geçen gün daha etkin olabilir ve bölge trafiğini yönetebiliriz. İran’ın yükünü Türk aracıyla taşımanın ülkemize getireceği katma değer ile İran’ın Türkiye’den daha çok mal alması halinde ihracatımıza, üretime getireceği katma değer aynı mıdır? Nakliyecinin 100-150 dolarlık katma değer bırakması adına üreticinin mal satmasını sınırlamak doğru bir şey midir? Her ülkenin stratejisi nakliyecisine göre mi belirlenmeli? Korunan bir sektör olmak doğru değil. ‘Onun girişine yasak koydum, sen taşı’ demek de doğru değil. Bu tarz rekabet bize fayda getirmiyor.

Bizim, Türkiye’ye gelen malı Hamburg Limanı’ndan Türk plakalı araçla alma olanağımız varken niye İran plakalı araç gelip kendi ülkesine gidecek olan bir malı Türk limanından almasın? Bu Türk nakliyesini korumak mı, limanımızı öldürmek mi? Nakliyeciyi koruyacak bir yapı ticarete zarar veriyorsa, nakliyeci yerine ticaret öne çıkarılmalı.”

“Türkiye üretim ve lojistikte yeni döneme hazırlanmalı”

Türkiye’nin üretim ve ürettiğini hızlı teslim etme yeteneğini tekrar gözden geçirmesi gerektiği bir döneme girdiğimizin altını çizin Ahmet Musul, halen Batı pazarına en nitelikli üretimi en nitelikli muhataplarla yapabilecek ülkenin Türkiye olduğunu ancak Fas gibi ülkelerin otomotiv, otomotiv yan sanayi, tekstil gibi alanlarda Türkiye’ye rakip duruma geldiklerini ifade etti.

Şoförlere özel statü

Önümüzdeki dönemde satış ve pazarlama bölümüne 2 bin şoförü dahil edeceklerini açıklayan Ahmet Musul, “Çalışan şoförlerimiz artık satış ve pazarlama bölümüne ait olacak. Mobil uygulama ile sürücüler bilgi alan, operasyonel hataları gözlemleyen, müşterilere Ekol'ü anlatan, değer zincirinin içerisinde en kritik halkalardan biri olacak. Gelirlerini ve niteliklerini artıracağız. Araç kabinini bir ofise çevireceğiz ve sürekli onlarla görüntülü ve sesli iletişim halinde olacağız. Bunun için yazılım çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Haberin Videosu İçin Tıklayınız

Trieste-Kiel Blok Tren Hattını Açan Ekol Lojistik Intermodalda Önemli Bir Adım Daha Attı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77