• BIST 9747.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Turkish Cargo’nun Yükselen İvmesi 2018’de de Devam Ediyor

Turkish Cargo’nun Yükselen İvmesi 2018’de de Devam Ediyor
Dünyadaki tüm ülkelerini kapsayan küresel hava kargo veri hizmeti sağlayıcısı olan World ACD (Air Cargo Data) verilerine göre Turkish Cargo, 2018 yılı Şubat ayında 7’nci sırada yer alarak geçtiğimiz yılın aynı ayına göre 5 basamak yükseldi.

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olan Türk Hava Yolları’nın kargo taşıma kapasitesi ile 121 ülkede 302 noktaya ulaşan buna ek olarak kargo uçağı filosu ile 85 destinasyona direkt kargo uçuşu gerçekleştiren Turkish Cargo, WACD (World Air Cargo Data) verilerine göre Şubat ayında toplamda 55.614 ton kargo satışı gerçekleştirerek 2017 yılının aynı ayına oranla yüzde 37,8’lik bir tonaj artışı gösterdi.  Turkish Cargo bu başarılı performansıyla küresel hava kargo taşımacılığı veri hizmeti sağlayıcısı WACD’nin ‘dünyanın itibar gören hava kargo taşıyıcıları’ listesinde 5 basamak yükselerek 7’nci sıraya yerleşti.       

Bir önceki yıla oranla yüzde 52’lik bir büyüme gerçekleşen özel kargo taşımaları bu başarıda önemli rol oynadı. 2017 ve 2018 yılı Şubat ayı tonaj bazında karşılaştırıldığında; yaklaşık 14 bin ton özel kargo taşıması yapan Turkish Cargo, değerli kargolarda yüzde 45, hassas kargolarda yüzde 18, bozulabilir kargolarda yüzde 64, ısı hassasiyetli ilaç kargolarında yüzde 53 ve tehlikeli madde kargolarında yüzde 50 artış sağlayarak dedike ekiplerle yürüttüğü özel kargo taşımalarındaki başarısını bir kez daha gösterdi.

Özel kargolara özel çözümler üreten Turkish Cargo, farklı muhteviyatta ve ısı aralıklarında olan yüksek güvenlikli 43 adet özel kargo odasında pratik ve özel çözümler sunuyor. Kapsayıcı ve yüksek kaliteli güvenlik sistemlerine sahip kargo terminalinde, IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) kurallarına bağlı şekilde hareket eden hava kargo taşıyıcısı, operasyonlarında azami güvenliği ve müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor.

Dünyanın en hızlı büyüyen hava kargo markası olan Turkish Cargo, 2018’de yeni hatlar açarak uçuş ağını genişletmeye devam etti. Taipei (Tayvan), Miami (ABD), Toronto (Kanada), Zaragoza (İspanya), Houston (ABD), Bogota (Kolombiya), Liege, Brüksel (Belçika), Muscat (Umman), Mexico City (Meksika) ve Vilnius (Litvanya) destinasyonlarını kargo uçuş ağına ekledi. Bu yıl içerisinde; Quito (Ekvador), Karaganda (Kazakistan), Tokyo (Japonya), Navoi (Özbekistan), Abu Dabi (BAE), Addis Ababa (Etiyopya) ve Mısrata (Libya) destinasyonlarının kargo uçuş ağına eklenmesi planlanıyor.

 Mevcut altyapısı ve gerçekleştirdiği yatırımlarla sürdürülebilir bir büyüme sağlayan Turkish Cargo, uçuş ağına eklediği yeni destinasyonlar ile dünyanın en hızlı gelişen hava kargo şirketlerinden biri konumundadır. Başarılı hava kargo markası; geniş hizmet yelpazesini, operasyonel kabiliyetlerini Türkiye’nin eşsiz coğrafi avantajlarlarıyla birleştirerek her geçen gün başarı çıtasını bir basamak daha yükseltmeye devam ediyor.

Turkish Cargo’nun Yükselen İvmesi 2018’de de Devam Ediyor

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77