• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Türkiye’de 20. Yılını Kutlayan Renault Trucks Pazarda Daha İddialı Olacak

Türkiye’de 20. Yılını Kutlayan Renault Trucks Pazarda Daha İddialı Olacak
Türkiye’deki 20. Yılını kutlayan Renault Trucks, bayi ve müşterilerinin katıldığı bir gala yemeği düzenledi.

Türkiye Başkanı Sebastien Delepine’in ev sahipliğinde düzenlenen gala gecesi öncesi, Renault Trucks Kıdemli Başkan Yardımcısı Olivier De Saint Meleuc ve Renault Trucks  Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalığıoğlu’nun katıldığı  bir basın toplantısı düzenlendi.  

Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine 20 yıl içinde 25 bin kamyonun Türkiye yollarına çıktığını belirterek şunları söyledi: “Her gün 20 bin araç oyla çıkarken, sürücüler, firma sahipleri ve çalışanları Renault Turcks’ın sağlamlığına güvenliğine dayanarak yola çıkıyorlar. Bu 20 bin kişiye ciddi bir sorumluluk duyuyoruz. Bizim için tutarlılık çok önemli, bu sorumluluğu bundan sonra da çok daha büyük bir sorumlulukla aynı kararlılıkla geleceğe yürüyeceğiz. Son 1,5 yıl içerisinde ciddi yatırımlar yaptık. Sadece müşterilerimizin işlerine uygun kaliteli araçlar getirmenin yanı sıra  özellikle bayi yapısına ve onların eğitmen yatırım yaptık. Diğer önemli adımımız da perakende satışlara yönelik izlerimizi artırmak yönünde oldu. 1 yıl içinde 5 yeni bayi noktasını devreye soktuk. 17 noktada tam teşekküllü noktada hizmet veriyor duruma geldik. Bu yapıyla Türkiye’nin tamamını kapsama altına alabiliyoruz.”

Türkiye’deki ürün gamını genişletmenin de kendileri için önemli olduğunu aktaran Delepine, buna satış sonrası hizmetlerimizi de ekleyerek servis ve bakım kontratlarını, yedek parçada 2 yıl  garanti gibi hizmetleri müşterilerine sunmaya başladıklarını açıkladı.

Türkiye’nin önemli bir inşaat pazarı  olduğunu kaydeden Delepine, K gamı araçlarını piyasaya sunduklarını  ve araçların yoğun ilgi gördüğünü söyleyerek yol tipi araçlarda da çeşitlemeye giderek 11 litre ve 13 litre T gamı araçlarını da yelpazelerine eklediklerini açıkladı.

Türkiye ağır ticari araç pazarının son 2 yıldır zor olduğunu ve 30 bin adetlik pazarın 18 bin adetlere kadar indiğini belirten Delepine konuşmasına şöyle devam etti: “Bu kadar zorlu Pazar koşulları içinde, rekabetin zor olduğu pazarda özellikle çekici segmentinde pazar payımızı yüzde 8,5 noktasına çıkardık. Bizim bundan önce de iddialı hedeflerimiz oldu. Hala iddialı hedeflerimiz var. Nihai hedefimiz ağır vasıta pazarında yüzde 10 paya ulaşmak. Çekici segmentinde payımızı yükselterek ilerliyoruz. Bu alanda bu hedefe ulaşmamız zor olmayacak. Buna ilaveten inşaat segmentinde de önemli oyuncu haline gelmemiz gerekiyor. K aracımız önemli bir kitleye ulaştı. Sağlam ve en az yakıt tüken araç olarak tescillenmiş durumda. Aslında başarılı olup olmadığımızı gösteren konu müşteri memnuniyeti.  Her sene devamlı olarak ölçümlediğimiz kategorilerde ürün ve hizmet kalitesinde ciddi bir artış içinde olduğumuzu görüyoruz. “

Renault Trucks Dünyası Türkiye’de Bir Araya Geldi

Türkiye’de 20. Yılını Kutlayan Renault Trucks Pazarda Daha İddialı Olacak

Toplantıya katılan Renault Trucks Kıdemli Başkan Yardımcısı Olivier De Saint Meleuc konuşmasına Türkiye’de bulunmaktan duyduğu memnuniyetle başladı. Meleuc, Bayilerimize distribütörlerimize iş ortaklarımız diyoruz. Türkiye’deki iş ortaklarımızdan yatırım hevesinin çok olduğunu görüyorum. Hem uluslararası organizasyonumuz hem bayi açılımız hem de Türkiye’de 20. yılımızı kutlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Geleneksel olarak her sene bir ülkede dünyanın her yerinden müşterileriyle bir araya geldiklerini söyleyen  Meleuc, bu sene bu organizasyonu Türkiye’de yapma kararı aldıklarını kaydederek  4 gündür İstanbul Park’ta Ortadoğu, Şili ve Afrika’dan çok sayıda müşterinin katıldığı bir organizasyon yaptıklarını belirtti  

Hem bayi açılışı hem uluslar arası organizasyon hem de 20. Yıl kutlamaları nedeniyle Türkiye’de olmaktan duyduğu memnuniyeti aktaran Meleuc, konuşmasında şunları söyledi: “Bu organizasyonu Türkiye’de yapıyoruz çünkü Türkiye çok büyük bir ülke, önemli bir pazar ve konumu itibarıyla da uzun yol taşımacılığının kalbi olan bir ülke. Türkiye’de önemli bir tarihçemiz var ve Türkiye’deki müşterilerimizi bizimle çalıştıkları için memnun etmemiz gerekiyor. Renault Trucks’ın Türkiye’deki tarihinden ve konumu itibariyle Türkiye’yi en stratejik pazarlardan biri olarak belirledik. Şu anda Türkiye pazarı en iyi noktasında değil. Pazarın büyüdüğü zamanlarda yatırım yapmak kolay çünkü herkesin iştahını kabartıyor. Pazarın küçüldüğü işlerin zorlaştığı dönemde yatırım yapabilmek daha zor. Sebastien Delepine ile beraber Türkiye ekibimizin 2 yılda yaptıkları şeyler bu atılım hamlesini gösteriyor.”

Meleuc: “Avrupa’da payını en çok artıran marka olduk”

Renault Trucks Kıdemli Başkan Yardımcısı Olivier De Saint MeleucTürkiye’de bu yatırımları yaparken Renault Trucks’ın dünyada da çok iyi gittiğine vurgu yapan Meleuc, geçen yıldan bu yana Avrupa pazarının ciddi oranda büyüdüğünü söyledi ve ekledi: “Biz de pazar payımızı artırıyoruz ve pazardan daha hızlı büyüyoruz. 300 bin adetin üzerindeki Avrupa ağır vasıta pazarında Renault Trucks pazar payını en fazla artıran marka oldu ve bundan gurur duyuyoruz. Türkiye’de ciddi bir artış sağladık. 2016 ve 2017’yi mukayese ettiğimizde tüm segmentlerde pazar payımızı artırdık. Son 3 yılda Renault Trucks’ın bütün ürün gamını yeniledik ve muhteşem bir ürün gamımız var. Bayilerimizle ve müşterilerimizle yakın çalışmaya gayret ediyoruz. Bunun ötesinde işimizin gerektirdiği tüm temel konularda etkin olmaya gayret ediyoruz. Servis kalitesi, parça bulunabilirliği, çalışanların eğitimi gibi alanlarda çok iyi sonuçlar aldık ve bu yüzden de pazar payımız arttı. Geçtiğimiz yıl tarihi bir yıldı ve dünya çapında 50 bin araç sattık ve burada durmak istemiyoruz.”

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77