• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

U.N. RO-RO CEO’su Sedat Gümüşoğlu: “Pendik - Trieste Hattında Sefer Sayısı ve Kapasite Artacak”

U.N. RO-RO CEO’su Sedat Gümüşoğlu: “Pendik - Trieste Hattında Sefer Sayısı ve Kapasite Artacak”
Deniz taşımacılığının önde gelen oyuncularından U.N. RO-RO 2015’te konteyner taşımalarında bir önceki yıla oranla yüzde 50 üzerinde artış gösterdi.

U.N. RO-RO CEO’su Sedat Gümüşoğlu, 2015 yılında pazardaki büyümenin üzerinde bir büyüme gösterdiklerini, yakalanan bu başarı grafiğinin özellikle haftada iki sefer gerçekleştirilen Pendik-Toulon hattında sefer artışıyla üçe çıkararak kapasite ve ünite sayısında da artış sağladıklarını söyledi.

Tren servis sağlayıcılarının ve tren sefer sayılarının artması ile birlikte yüklerin nihai varış noktalarına ulaşımını kolaylaştırdıklarını ve RO-RO taşımacılığını konteyner müşterileri için daha cazip hale getirdiklerini belirten Gümüşoğlu, bu gelişmeler doğrultusunda, 2015 yılı konteyner taşımalarını bir önceki yıla oranla yüzde 50 üzerinde artış göstererek gerçekleştirdiklerini kaydetti.

U.N. RO-RO’nun taşımalarının temelini oluşturan Pendik - Trieste hattında haftada altı olan sefer sayısını 2016’da yediye çıkarmayı ve yüzde 15 kapasite artışı sağlamayı hedeflediklerini belirten Gümüşoğlu , “Intermodal taşımacılığın öncüsü şirketimiz U.N. RO-RO,  İstanbul’un Avrupa yakasından çıkan yükler için en ideal yükleme noktası olan Ambarlı Limanı’ndan Trieste seferlerini Mart ayı itibariyle başlatmayı planlıyor. Karayolundan çekilen araç sayısı 2016 yılında 20 bin TIR ile Ambarlı Limanı’ndan RO-RO kullanarak denizyoluna geçmiş olacak” dedi.

“ISU trenimiz ile 2015 yılında 10 bin 152 üniteyi Trieste ile Wels arasında taşıdık”

U.N. Ro-Ro CEO’su Sedat GümüşoğluIntermodal taşımacılık alanındaki yatırımlarının artarak devam ettiğinden bahseden Gümüşoğlu  sözlerini şöyle sürdürdü: “2013 Kasım ayında faaliyetine başladığımız ve piyasada bulunan her tip konteyner ve yarı römorkun yüklenebildiği ISU trenimiz ile 2015 yılında 10 bin 152 üniteyi Trieste ile Wels arasında taşıdık. Bu trenin sefer sıklığını 2016 yılı için artırarak taşıdığımız araç kapasitesini de artırmayı planlıyoruz. Trieste ile Salzburg arasında senelerdir Avusturya tren şirketi tarafından işletilen Ro-La treninin 1 Şubat 2016 tarihi itibariyle U.N. RO-RO olarak işletmeciliğini üstlendik ve sefer sayısını arttırarak müşterilerimize sunmaya başladık. Bu hatta da 2016 yılında taşınan araç sayısını artırmayı planlıyoruz. Sadece RO-RO işletmeciliğiyle kalmayıp bir intermodal altyapı sağlayıcısına dönüşmeyi hedefliyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77