• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Uluslararası Etkinlikler Türkiye’ye Bakışı Değiştirecek

Uluslararası Etkinlikler Türkiye’ye Bakışı Değiştirecek
Bu yıl 10. kez açılmak üzere hazırlıkları süren logitrans, çok sayıda ülkeden katılımcı ve ziyaretçi ağırlayacak.

‘Milli taşımacılık ve lojistik şirketleri, dünyanın pek çok ülkesinden gelen katılımcı ve ziyaretçilere gerçek bir Türkiye resmi çizecek.’ diyen Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı İdari Direktörü İlker Altun şunları söyledi:

“Kasım ayında açılacak olan logitrans, yüzde 70-80 doluluk oranına erişmiş, 10’uncu yılımızda yapacağımız etkinliklerle ‘logitrans bir destan yazacak’ derken, art arda terör saldırıları yaşandı. Bunun hasarlarını sarmaya çalışırken, halkın direnciyle engellenen darbe saçmalığına tanık olduk. Şu anda Türkiye haberlerini kendi önyargılı medyası üzerinden alan batılı katılımcıların tedirgin olduğunu görüyoruz. Sadece logitrans değil, diğer uluslararası etkinliklere yönelik olumsuz yansımaları da önlemek zorundayız. Bunun için özellikle Avrupa medyası ve iş dünyası üzerindeki algıları değiştirmemiz gerekiyor.  Darbe girişimi karşısında tüm ülke olarak sergilenen birliktelik, bu tür etkinlikler için de gösterilmelidir.

Her sektörün mensupları, kendi alanındaki uluslararası etkinlikte mutlaka yer almalıdır. Bu etkinliklerin adı fuar, konferans, sergi, festival her ne olursa olsun her zamankinden daha iyi şekilde gerçekleşmesi için gerekeni yapmak da organize edenlere düşüyor. Ancak sektör şirketleri kadar devlet de etkinlikleri sahiplenici bir rol üstlenmelidir.”

Daha sonra; “Ülkemiz zorlu bir süreçten geçiyor. Böylesi dönemlerde tüm kararlar değişiklik gösterebilmeli.” diyerek İlker Altundevam eden İlker Altun, şunları söyledi:

“10. yılında logitrans’a katılım sağlayan firmaların temelini, kendilerini ve sektörü fuarla birlikte büyüten, aynı zamanda Türkiye’nin ticaretini yürütenler oluşturuyor. Yeri geldiğinde rakipleri, yeri geldiğinde de paydaşları ile birlikte tek ses olup sadece kendi şirketlerinin ötesinde Türk lojistik sektörünü dünyaya tanıtan bu firmalara tüm ülke borçludur. Çünkü hayatın devamı için lojistik şarttır. İçinde bulunduğumuz şartlarda halen katılım için bizimle temas kuran çok sayıda firma bulunmaktadır. Bu tür etkinliklerin azalan sayıdaki katılımcısına ve cesaret ve kararlılık sergileyerek gelmiş bulunan ziyaretçisine gövde gösterisi yapma zamanıdır. Bugün, lojistik sektörünün de tankların önüne yatan Türk vatandaşları gibi ticareti tıkayan her türlü girişime karşı koyma günüdür. Türkiye’nin buna en üst düzeyde ve en çok da şimdi ihtiyacı var.”

Son olarak pek çok girişimin yanı sıra yabancı yayınlara ilan veren Tüsiad, yurtdışına çıkacak araçların üzerine afiş koyan UND ve DEİK’in özel çalışmalarının da bu anlamda çok yerinde olduğunu belirten Altun, “Uluslararası etkinlikler sürecek ve bunlar Türkiye’ye bakışın değiştirildiği yerler olacak. Bizim açımızdan logitrans, bu konudaki en önemli test alanlarından birisidir. Tüm taşımacılık ve lojistik şirketlerini sorumluluk almaya ve fuara katılmaya çağırıyoruz.” dedi. 

Uluslararası Etkinlikler Türkiye’ye Bakışı Değiştirecek

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77