• BIST 9561.78
  • Altın 2484.765
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8361
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

UND’den Taşımacılık Sektörünün Önünü Açan Devlet Yetkililerine Teşekkür

UND’den Taşımacılık Sektörünün Önünü Açan Devlet Yetkililerine Teşekkür
UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, İran ile kara yolu taşımacılığı sorununun çözülmesini sağlayan devlet yetkililerine sektör adına teşekkür etti.

UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, İran ile kara yolu taşımacılığı sorununun çözülmesini sağlayan devlet yetkililerine sektör adına teşekkür etti.



Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), karayolu taşımacılığında İran’la 20 yıldır yaşanan sorunların sona ermesinden ötürü devlet yetkililerine teşekkür etti. UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “İran’da 20 yıldır yaşadığımız haksızlıklar sona erdi. Bu, 2023 ihracat hedefimiz ve Türki cumhuriyetlerle yaptığımız ticaretin artması için oldukça sevindirici bir gelişme” dedi.

 

Nuhoğlu, “Son 3 ayda komşumuz İran ile yaşadığımız taşımacılık krizinin çözülmesi, 20 yıllık haksızlığa son verdi. Böylelikle ilişkilerimizin normale dönmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Anlaşma ile İran üzerinden transit geçişte bugüne kadar ödenmiş yüz milyonlarca dolar haksız geçiş ücreti uygulaması son buldu. İkili taşımalarda alınan yakıt fiyat farkı 1.6 Avro’dan 0,30 Avro’ya indirildi. Araçlarımızı her geçiş için İran’da 4 gün kalmaya zorlayan transit süre 2 güne indirildi. Gümrük geçişlerinde İran araçlarına öncelik tanıyan uygulama son buldu” şeklinde konuştu.

 

Nuhoğlu şöyle devam etti: “Uzun yıllardır İran’a ve Türki Cumhuriyetlere yapılan taşımalarımızı ve ticaretimizi engelleyen yanlışa son verilmesi ve komşumuz İran ile ilişkilerimizin normale dönmesini sağlayan Başbakanımız  Ahmet Davutoğlu’na, anlaşmayı imzalayan Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz’a, tüm müzakerelerde bizi kararlılıkla destekleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a, Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi’ye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’ye, Ulaştırma Bakanlığı’nın çok değerli bürokratlarına, kararlılıkla sektörümüzü destekleyen Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye ve onun şahsında tüm ihracatçılarımıza, her türlü zorluğa karşı direnen patronundan şoförüne kadar tüm mensuplarımıza teşekkür ederiz.”


19 Ocak 2015

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77