• BIST 9463.25
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Üstra Otobüs Filosu Allison İle Yüzde 30 Yakıt Tasarrufu Sağlıyor

Üstra Otobüs Filosu Allison İle Yüzde 30 Yakıt Tasarrufu Sağlıyor
Üstra, Allison H 50 EPTM hibrid sistemi donanımına sahip yedi adet Solaris Urbino 18 metre körüklü otobüsü daha filosuna kattı.

Almanya’nın en büyük toplu taşımacılık operatörlerinden üstra otobüs filosu, Allison’ın hibrid sistemi sayesinde yüzde 30’a kadar yakıt tasarrufu sağlıyor.

üstra Operasyon ve İnsan Kaynakları Departmanı Yönetim Kurulu Üyesi Wilhelm Lindenberg konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yenilik, bizleri otobüslerimiz sayesinde çevre dostu ve düşük karbon devinimi sunma hedefimize daha da yaklaştıran büyük bir adım oldu” dedi.

Allison H 50 EPTM hibrid sistemi ve Euro 6 motora sahip yeni H18 nesil Solaris körüklü otobüsler, Hannover Opernplatz’da hizmete sunuldu. Bu yedi otobüs, hibrid sisteminin en üstün avantajları sunduğu, durak aralıklarının kısa mesafe (yaklaşık 500 metre) ve ortalama hızın 18 kph – 22 kph olduğu güzergahlarda yolcu taşıyor.

üstra Şehir İçi Otobüs Departmanı Filo Yönetim Müdürü Hubert Nawa ise, “Şehir trafiğinde otobüslerimiz, yüzde 30’a kadar yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu nedenle kıyaslanabilir dizel araçlara göre neredeyse üçüncü en düşük karbondioksit emisyonlarını üretmektedir. Özellikle de bölge sakinleri için oldukça düşük gürültü kirliliği avantajını vurgulamak gerekir” diye konuştu.

Nawa, “Allison donanımlı otobüsler, sarsıntısız bir sürüşe ve mükemmel ivmelenmeye olanak tanıyor. Sonuç olarak hem sürücüler, hem de yolcular için üstün konforlu bir sürüş deneyimi gözlemleniyor” diyerek sistemin avantajlarına değindi.

Allison H 50 EP sistemi, iki adet elektrikli 75 kW (100 hp) motor jeneratörü ile sağlanan torku, 204 kW (28 hp) Cummins ISB6.7 E6 280B dizel motorun sunduğu tork gücüyle birleştiren benzersiz bir iki modlu paralel hibrid yapısına sahip bulunuyor. Elektrikli motorlar, dizel motorların güç ve tork sağlamasına daha az ihtiyaç duyarak otobüsün çalışmasına büyük bir katkıda bulunuyor.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77