• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Yeni Nesil Kargo Teslimat Markası: Pit Start

Yeni Nesil Kargo Teslimat Markası: Pit Start
Gelişen ve dönüşen kargo-teslimat sektöründe özel hizmetler sunan Pit Start Teslimat Hizmetleri, bu alanda yapılabilecek çok şeyin olduğunu gösteren bir marka olarak karşımıza çıktı.

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Altaca ile bir sohbet gerçekleştirdik.

Nasıl bir çalışma sisteminiz var?

Pit Start, posta kargo sektöründe internetten yapılan satışların son tüketiciye ulaştırılması alanında hizmet vermek için kurulmuş yeni nesil bir teslimat sistemidir. Hızın ve zamanın bu kadar önemli olduğu e-ticaret gibi bir alanda mevcut durumda aksayan nokta olan teslimat problemlerinin tamamına cevap olan bir hizmet modelidir. Müşteri beklentilerini karşılayabilmede teslimat seçenekleri ve süresinin oldukça önemli bir yeri bulunuyor. Bu sorunlardan yola çıkarak kurulan Pit Start, değişen tüketici alışkanlıklarına en hızlı şekilde cevap veriyor. Aynı zamanda bir teknoloji şirketi olan Pit Start, bu iş modelini 2 yıl içinde geliştirdi. Ve tamamen kendilerine ait olan yazılımla sistem hala geliştirilmeye açık birçok modüle sahip.

Pit Start ile hem e-ticaret firmalarının hem de tüketicilerin işini kolaylaşıyor ve teslimat güvenli hale geliyor. Şu an Pit Start sayesinde, herhangi bir e-ticaret sitesinden yaptığınız bir alışveriş, istediğiniz saatte, 7/24, istediğiniz yere teslim edilebiliyor. Finans sektöründe uzmanlaşan ve kurumsal firmalarla çalışan Pit Start, İstanbul ağırlıklı olmak üzere Türkiye'nin her bir noktasına müşterinin istediği zaman dilimi içinde güvenle teslimat hizmeti veriyor.

Artan şehirleşme, yoğun teknoloji kullanımı gibi konular sektörü nasıl etkiliyor? Sizin ne gibi yenilikleriniz olacak?

Artan şehirleşme ve trafik tabii ki kişisel olarak bizi çok olumsuz etkiliyor, İstanbul’da arabayla bir yerden başka bir Pit Start Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Altacayere giderken yalnızca eziyet çekiyoruz. Ancak yaptığımız iş açısından bu durumun bize büyük fırsatlar yarattığını da farkındayız. Özellikle büyük şehirlerde, günlük, toplamda 5-6 saatlik teslimatlarda, ayrıştırma ve yönlendirmeyi mobil olarak yapma, çıkış noktalarından aktarma merkezleri kullanmadan doğrudan sevkiyat, hafif ticari araçlar ve motosiklet ile son kullanıcı teslimatı… Öte yandan yoğun bir teknoloji kullanımı, gönderileri güzergah belirlenmesi ve kurye seçiminin akıllı sistemler tarafından yapılması, teslimat yapan kuryelerin navigasyon kullanımı ve merkez tarafından online izlenmesi, müşterilerin de bunları harita üzerinde izlemesi…  Bütün bunlar, PİT tarafından kullanılan ve halen yaygın olmayan ama kısa sürede yaygınlaşacak yenilikler olarak sayılabilir.

Drone’lar, robotlar vb. ile teslimat çok çekici konulardır. Çok kısa vadede, özellikle ülkemizde büyük gelişmeler beklenmese de, yakın geleceğin teslimatlarının bir ölçüde insansız araçlarla yapılacağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Dünyada e-ticaret firmaları ve posta kargo şirketleri tarafından benimsenmeye başlanan yeni teknolojiler hem hız, hem de çalışan giderleri konusunda şirketlere büyük avantajlar sağlayacak.

Hangi faktörlerin pazarı genişleteceğini tahmin ediyorsunuz?

Kargo ve paket taşımacılığı pazarında gidilecek çok yer olduğunu düşünüyoruz. E- ticaretin gelişmesi ve büyümesinin yanı sıra, özellikle, teslimat hizmetini hantallıktan kurtaracak, müşteri talebine göre günde birkaç kez toplama, gün içi teslimat, alıcıyı bulamayınca arama, saatli ve randevulu teslimat gibi, yeni nesil teslimat yöntemleri, talebi daha da artıracak ve sektör büyümesini hızla artıracaktır.

Sektör nasıl bir yoldan ilerlemeli? Nelerimiz eksik ya da yanlış?

Her alanda olduğu gibi, bizim alanımızda da, yapılacak düzenlemelerin, görünüş ve biçimde değil, uygulamada ve işin ruhunda benimsenmesi gerekiyor. Yasal mevzuatta çok olumlu düzenlemeler yapılmış, yetkili kurullar belirlenmiş ve bu kurullar yavaş yavaş sağlıklı düzenlemeler oluşturmaya başlamıştır. Yine de yolun başındayız. Yetki belgesi olmayan şirketlerin hizmet vermesi, merdiven altı firmaların çokluğu ve bunların haşa rağbet görüyor olması, bunlara karşı bir önlem alınmaması… gibi konular gidilecek çok yol olduğunu gösteriyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77