• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

Yeni Transit Custom Ford’un Hafif Ticarideki Pozisyonunu Sağlamlaştıracak

Yeni Transit Custom Ford’un Hafif Ticarideki Pozisyonunu Sağlamlaştıracak
Ford, tamamen yeni iç mekan ve geliştirilmiş verimlilik sunan 1 tonluk yeni hafif ticarisi Transit Custom ve Tourneo Custom modellerini tanıtırken ürünlerin 2018 yılının başından itibaren piyasaya sunulmaya hazır hale geleceğini açıkladı.

Frankfurt’ta düzenlenen ve Uluslararası Yılın ticari Aracı jüri üyelerinin katıldığı organizasyonda 2017’nin son aylarında sipariş için hazır olacak yeni Transit Custom’ın 2018 yılının başından itibaren müşterilere teslim edilmesi planlanıyor.

Türkiye’de Kocaeli Ford Otosan tesislerinde üretilerek Ford markasını hafif ticari araçlarda Avrupa liderliğine taşıyan önemli modellerden biri olan Transit Custom, markayı 2015 yılında yüzde 12.6 Pazar payına ulaştırdı.

2015’te elde edilen liderliğin ardından 2016’de Ecoblue ve Selectshift’i tanıtan Ford, otomatik şanzımanda kısa zamanda yüzde 13’ü geçen satış  oranına ulaştı.  Ford’un kendi teknolojisi olan tork konvertörlü 6 ileri vitese sahip şanzıman gelecek dönemde markanın elini daha da kuvvetlendirecek. olan 2017 yılında ise araç kullanılan 2 bin 200 parçaya ulaşan değişiklikle müşterilerden gelen geri bildirimler dikkate alındı hem altyapı hem de tasarımda güncellemeye gidildi.

Ford EcoBlue 2.0 litrelik dizel motor ile güçlendirilen Transit Custom, geliştirilmiş yakıt verimliliği ve 148 g/km CO2 emisyonu sağlayan yeni ECOnetic panelvan versiyonu da dahil olmak üzere önemli özellikleri sunmak üzere yeniden tasarlandı.

Ön tarafta yeni sportif üç çubuklu Transit ızgara yerleştirilen Ford’un bir tonluk hafif ticari aracı sürücüye ideal mobil ofis ortamı sağlarken, gelişmiş konfor ve ergonomi ve kolay kullanım özellikleriyle ve SYNC 3 ve MyFord Dock seçenekleri ile de kolay bağlanabilirlik sunuyor.

Daha cesur ve profesyonel bir yeni ön uç tasarımı yapan Ford'un bir tonluk aracı, sürücülere sınıfının en iyisi istifleme, gelişmiş konfor ve ergonomi ve kolay kullanım özellikleri sunan tamamen yeni bir kabin bulunduğu ideal mobil ofis ortamını sunar SYNC 3 ve MyFord Dock seçenekleri ile bağlanabilirlik. Ticari araçlarda ilk kez kullanılan diğer teknolojiler arasında Akıllı Hız Sınırlayıcı da yer alıyor.

Yeni Transit Custom Ford’un Hafif Ticarideki Pozisyonunu Sağlamlaştıracak

Ford Avrupa Araç Hattı Direktörü Pete Reyes, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Transit Custom tanıtıldığı ilk günden beri büyük bir başarı elde etti ve bu yeni versiyon oyunu bir kez daha yükseltti. Müşterilerimizi dikkatle dinledik ve daha şık, daha üretken ve akıllı özelliklerle dolu bir tonluk hafif ticari araç ürettik" dedi.

Yeni nesil Transit Custom, Ford’un bir sonraki büyük ticari araç yeniliği olan 2019 için planlanan sıfır emisyonlu Plug-in Hybrid (PHEV) versiyonunun tanıtılması  için zemin hazırlıyor. PHEV Transit Custom, bu yılın sonlarında Londra'daki filo müşterileri ile denemelere başlayacak.

2012 yılının sonlarında tanıtılan Transit Custom, -2016'da 118.000'e yükselen satışlarıyla Ford'un en çok satan ticari araçlarından biri oldu-  bir önceki yıla göre yüzde 15 daha fazla kaydetti.

Ford EcoBlue motoru ve yeni ECOnetic

Yeni Transit Custom, 2016 yılında piyasaya sürülen en son teknolojiye sahip Ford EcoBlue dizel motordan güç alıyor. 105 PS, 130 PS ve 170 PS güç seçenekleriyle bu yeni motor, önceki 2.2 litrelik dizel motora kıyasla yüzde 13 yakıt verimliliği ve yüzde 20 low end tork artışıyla daha fazla sahip olma maliyet avantajı ve daha fazla performans vaat ediyor.

Verimlilik ve yakıt tasarrufunda en üst düzeyde isteyen müşteriler için yenilenen araç,  ECOnetic versiyonuyla 148 g/km CO2 emisyonu ve 5.7 litre/100 km (49.6 mpg) yakıt tüketimiyle bir önceki en verimli modele göre fazladan yüzde 6’lık ekonomi sağlıyor.

Yeni Transit Custom, ticari araç operatörlerine, iki farklı tavan yüksekliği, iki dingil mesafesi seçeneği, 2,6 tondan 3,4 tona çıkan sahip toplam araç ağırlığı ve 1450 kg'a kadar yük taşıma kapasitesi sunuyor. Panelvan,  kombi ve çift kabinli van modelleriyle sunulacak olan yeni model, markanın bugüne kadar öne çıkan ekstra uzun yükler için kullanılmadığı zaman katlanabilen entegre tavan rafı,  ve yük geçebilen kapaklar gibi yük taşıma yetenekleriyle gelişmiş yük alanı özelliklerine de sahip.

Dinamik tasarım ve mobil ofise uygun kabin

Yeni Transit Custom Ford’un Hafif Ticarideki Pozisyonunu Sağlamlaştıracak

Yeni Transit Custom, Ford’un yeni nesil binek araçlarındaki aynı DNA’nın izleri baskın çıkıyor. Daha dinamik olan yeni bir ön görünümde yükseğe monteli trapez ızgara ve ince farlar değişikliğin merkezinde yer alıyor. HID Xenon farlar ve dikkat çekici LED gündüz farlarının da bu değişiklikte önemli bir yere sahip.

Kabin içi, markanın tamamen yenilenen binek aracı Fiesta'da öncülük edilen Ford'un yeni iç tasarım felsefesine dayanan ve akıllı cihazlar ve tabletlerle sürücü odaklı bir düzen sunan bir gösterge paneliyle donatılmış.

Kabinin genişliğini vurgulayan güçlü yatay tasarım, çekici gösterge paneli uzun çalışma saatlerini araçta geçiren ve iş saatlerinde aracında ofis ihtiyaçlarını karşılayan sürücüler için tasarlanmış pratik detaylar zenginleştirilmiş.

Ticari araçlarda önemi çok daha artan saklama alanları; yeni tasarım, gösterge panelin üzerindeki 25 litrelik alan, üst yüzeyde yer alan mobil cihazlar için alan, alt bölmedeki kapalı saklama alanı ise A4 dosyaları alabilecek genişlikte. Bardak tutacaklarına ve gösterge panelinin her iki ucundaki 2 litrelik şişe tutucuların ek olarak vites kolunun altındaki katlanır bir bardak tutucu gibi yeni pratik özellikler de dikkat çekiyor.

İç tasarımda kullanılan ve daha çekici daha dayanıklı materyallerin zorlu testlerden geçirildiği de ifade edilirken gösterge panelinin daha ön tarafa konumlanılmasının da olumlu etkileri ilk bakışta hissediliyor. Araçtaki yeni ekran ve kontrol panellerinde kullanım kolaylığı göze çarparken yüksek serili modellerde kullanılan tabletten esinlenilmiş, Ford'un SYNC 3 iletişim ve eğlence sistemine sahip 8 inç renkli dokunmatik ekran dikkat çekiyor.

Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu olan SYNC 3, Transit Custom sürücülerin ses, navigasyon ve bağlı akıllı telefonları sesli komutlarla kullanarak kontrol etmesini sağlayabiliyor. Bir düğmeye basıp "Yakıta ihtiyacım var", "kahve isterim" veya "adres bul" diyerek sürücüler yakındaki benzin istasyonlarını, kafeleri veya bir sonraki iş yerini bulabiliyorlar.

Dokunmatik ekran donanımı olmayan araçlarda, gösterge panelinin ortasındaki MyFord Dock, sürücülerin akıllı telefonu, MP3 çalar veya uydu navigasyon sistemlerini takma ve şarj etme konusunda ideal konumunu sağlıyor.

İleri teknoloji ve sürücü yardım özellikleri

Yeni Transit Custom, Trafik İşareti Tanıma sistemini kullanarak aracın yasal limitlerde kalmasını maksimum araç hızının otomatik olarak ayarlanmasını sağlayan Akıllı Hız Sınırlayıcı sunan ilk ticari araç olarak dikkat çekiyor. Araç, aynı zamanda trafik işaretlerini tanıyarak Akıllı Hız Sınırlayıcı sistemi destekliyor.

Bu özellikler halihazırda Transit Custom’da sunulan ve yayayı tespit edebilen ön çarpışma sistemi, acil fren sistemi, şerit takip sistemi, yan rüzgar sabitleme sistemi ve adaptif hız sabitleyici gibi sistemleri tamamlıyor.

Ford'un trafik geçiş uyarı sistem destekli Kör Nokta Bilgi Sistemi özellikle geri görüş imkanları sınırlı olan ticari araçlarda sürücünün park alanında geri giderken karşılaşılan araçlara karşı uyarıyor. Yolcu taşımacılığa için Tourneo Custom modeli arka hava süspansiyon sistemiyle konforda önemli bir avantaj elde ediyor.

Ford Transit Custom

• Ford EcoBlue 2.0-litre diesel

• 105PS, 130PS, 170PS

• 6-speed manuel ve 6-speed Otomatik  Şanzıman

• CO2 emisyonları 148g/km’den başlıyor (ECOnetic)

• Brüt araç ağırlığı – 2.6-3.4 tonnes (maksimum taşıma kapasitesi 1450 kg)

• Yük hacmi – 6.0-8.3 metreküp (Van tipi)

• Uzun ve kısa dingil mesafesi

• Standart ve yüksek tavan

• Standard roof/High roof

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77