• BIST 9524.59
  • Altın 2508.833
  • Dolar 32.5673
  • Euro 34.6971
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

ZF, WABCO'yu Satın Almak Üzere Anlaşma İmzaladı

ZF, WABCO'yu Satın Almak Üzere Anlaşma İmzaladı
Endüstriyel teknolojiler mobilite sistemleri tedarikçisi ZF Friedrichshafen AG, piyasanın en büyük oyuncularından Wabco’yu hisse başına 136.50 dolar karşılığı satın aldığını duyurdu. Satışın ardından yeni firmanın değeri 40 milyar Avro’ya ulaşacak.

WABCO, otobüs, kamyon ve treyler gibi ağır ticari araçların emniyetini, verimliliğini ve dijital hizmet teknolojilerini geliştiren, dünya çapında lider bir fren kontrol sistemleri, teknoloji ve hizmet tedarikçisi. Firmanın zengin ürün ve hizmet portföyünde entegre fren sistemleri ve denge kontrolü, havalı süspansiyon sistemleri ve şanzıman otomasyon kontrollerinin yanı sıra aerodinamik, telematik ve filo yönetimi çözümleri bulunmakta. 40 ülkede yaklaşık 16 bin çalışanı bulunan WABCO, New York Menkul Kıymetler Borsası'na (NYSE) kayıtlı olup, 2018'de 3,3 milyar Avro gelir elde etti.

ZF CEO'su Wolf-Henning Scheider, “ZF'nin, WABCO ile, ticari araç teknolojisi için dünyanın önde gelen entegre sistem sağlayıcısı olacağına ve bu sayede müşterileri, çalışanları ve sahipleri için uzun vadeli değer ve güvenlik yaratacağına inanıyoruz” dedi. Sözlerine devam eden Scheider “ZF için, ticari araç fren sistemleri konusunda bir uzman ve liderin satın alınması, istikrarlı ve büyüyen bir iş segmentinin eklenmesi ve mevcut ticari araç bölümümüzün araç dinamiği kontrolündeki uzmanlığının artırılması anlamına gelmektedir. Bu, ZF’nin güvenli ve otomatikleştirilmiş dijital çözümlerini kapsamlı bir şekilde son kullanıcıya ulaştırabilmesi için temel teşkil edecektir. Ve aynı zamanda sahiplerimiz, Zeppelin Vakfı ve Dr. Jürgen ve Irmgard Ulderup Vakfı’nın çıkarları doğrultusunda ZF'nin sürdürülebilir güçlenmesiyle sonuçlanacaktır“ açıklamasında bulundu.

WABCO Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jacques Esculier konuyla ilgili olarak “Sektörün saygın firması ZF ile güçlerimizi birleştirmek, geleceğin otonom, verimli ve dijital hizmet teknolojilerine sahip ticari araçlarına yönelik talebe göre yatırım yapmak için iyi konumlanmış lider bir küresel teknoloji şirketi yaratacak. ZF ile yenilikçi teknolojiler geliştirmek için her iki şirketin de mükemmellik, yenilik tutkusu ve olağanüstü müşteri odaklılığı için ödünsüz bir vizyonu paylaşan başarılı bir iş birliği geçmişimiz var” dedi.

ZF, WABCO'yu Satın Almak Üzere Anlaşma İmzaladı

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77