• BIST 7728.44
  • Altın 1843.72
  • Dolar 28.9976
  • Euro 31.2002
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 8 °C

GPS-Buddy İtalya’daki Üretimini Türkiye’ye Taşıyacak

GPS-Buddy İtalya’daki Üretimini Türkiye’ye Taşıyacak
Filo yönetimi sistemleri konusunda çözümler sunan GPS-Buddy, Türkiye’de Ar-Ge yatırımlarını hızlandırdı.

Filo yönetimi sistemleri konusunda çözümler sunan GPS-Buddy, Türkiye’de Ar-Ge yatırımlarını hızlandırdı. TÜBİTAK destekli projelere imza atacak olan GPS-Buddy, özellikle 2014 yılında teknoloji yatırımlarına hız verecek.


Yeni yatırımlar ve projeleri konuştuğumuz GPS-Buddy Genel Müdürü Serkan Aldahanlı, yeni ürün ve hizmetler ile önümüzdeki yıl mevcut müşteri sayısını en azından yüzde 40 arttırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Özellikle yurtdışındaki deneyim ve tecrübelerinin, bu bölgelerde iş yapmak isteyen firmaların ihtiyaç ve isteklerine çok iyi şekilde cevap verdiği için uluslararası taşımacılık ve lojistik konusunda belirgin bir güçleri olduğunu ifade eden Serkan Aldahanlı, uluslararası alanda etkinliklerini vurgulamakla birlikte, yurtiçi pazarında lojistik sektörü ve diğer sektörlerden de çok sayıda müşteriye hizmet verdiklerini ifade etti.

“Hizmet anlayışı bizim için çok önemli ve öncelikli bir konu. Bir yandan hizmet kalitemizi arttırmaya çalışırken bir yandan yeni ürünleri pazara sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” diyen Ardahanlı, “İçinde bulunduğumuz sektördeki firmalar sürekli kaliteli hizmet ve problem çıkartmayan sistem arayışı içerisindeler. Hal böyle olunca bir firmada değişen birçok çözüm görmek mümkün. Ama bu günlerde GPS-Buddy, firmalar tarafından, sorunlarına çözüm getiren bir iş ortağı olarak görünmeye başladı. Bu da bizlere uluslararası lojistik sektöründe ciddi bir pazar payı sağlıyor. Bunun en büyük nedeninin, uluslararası bir kuruluş olmamızın verdiği hizmet anlayışının, uluslararası çalışan firmalara daha çok hitap ediyor olmasını bunun en büyük nedeni olarak açıklayabilir” diye konuştu.

TÜBİTAK destekli projeler sürüyor


GPS-Budyy’nin yeni projeleri ve yatırımlarından söz eden Serkan Ardahanlı, GPS-Budyy’nin Ar-Ge merkezini Türkiye’ye taşıma kararı aldığını ve bu kararın ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’a taşındıklarını söyledi. Bu taşınmayı kademeli olarak gerçekleştirmek istediklerini belirten Ardahanlı, TÜBİTAK destekli yeni bir projelerden söz ederek, bu projelerin sonunda GPS-Buddy’nin İtalya’daki üretimini Türkiye’ye taşıyarak yılda ortalama 100 bin adetlik üretimi başta Avrupa olmak üzere 34 ülkeye ihraç etme hedeflerini açıkladı.

“Biz sektörde rekabet içerisinde olduğumuz diğer firmalar gibi sadece bir satış firması değiliz. Araç takip ürünlerinin hem donanım tarafını hem de yazılımını 15 yıldan beri kendi bünyemizde geliştirmekte ve 34 ülkede satış ve pazarlama faaliyetlerini yürütüyoruz. Bu faaliyetleri Rusya’da bulunan 25 kişilik yazılım ekibimiz, İtalya’daki fabrikamızda çalışan işçiler, 12 kişilik mühendis kadromuz ve ülkelerde yer alan idari kadrolarımız ile desteklemeye çalışıyoruz. Biz sürekli Ar-Ge’ye yatırım yapmak zorundayız. Bunu Teknopark’a girmeden önce de yapıyorduk, ama Teknopark’a girdikten sonra bu alanda çok daha fazla yatırım planlarımız var, özellikle 2014 yılı için” diye konuşan Ardahanlı, yeni ofis yatırımından da söz etti.

GPS-Buddy Türkiye organizasyonu olarak her geçen gün daha da büyüdüklerini vurgulayan Serkan Ardahanlı, “Bu büyümeye pazardaki etkinliğimizin ve müşteri güvenilirliğimizin artmasının etkisi olduğu kadar, TUBİTAK ile birlikte yürüttüğümüz projelerin de etkisi var. Hal böyle olunca büyüyen kadromuzla birlikte yeni yatırımlar yapmak zorunda kalıyoruz. Bu mutluluk verici bir süreç.

Yaklaşık 2 yıldır Yıldız Teknik Üniversitesi içerisinde Teknopark’ta faaliyet gösteriyoruz. Şimdi yine aynı lokasyonda fakat daha geniş bir ofise taşınacağız. Planladığımız şekilde devam edecek olursak, belki 1 yıl dolmadan başka yerlerde daha başka ofislerde çalışıyor olacağız” dedi.

Hedef; 2014’te müşteri sayısını en az yüzde 40 arttırmak


Türkiye’de lojistik sektörünün teknoloji yatırımlarına bakışını da değerlendiren ve teknolojik yatırımların sadece lojistik sektörü için değil hemen hemen her sektör için vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Ardahanlı, zamanın günümüzdeki değerinin altını çizerek ‘zaman’ kavramının herkesin elde etmeye çalıştığı en önemli olgu haline geldiğini belirtti. Firmaların zamanla yarışırken bir yandan da yaptıkları işleri kontrol altında tutmak istediklerini kaydeden Ardahanlı, şunları söyledi: “Firmalar bu beklentilerini sadece teknolojik doğru yatırımlar ile yapabildiklerini görmeye başladılar. Lojistik artık sadece malları bir yerden başka bir yere taşımak değil. Günümüzde bilginin de taşınabiliyor olması oldukça önemli. Bilgiye istenilen zamanda ve istenilen yerden erişebiliyor olmak firmaların rekabette elde edebilecekleri en önemli silah haline geldi. Teknolojik yatırımlar ülkemizde halen ülkenin ekonomik durumuna bağlı olarak yapılıyor. Bu durum sektörün teknolojik yatırımları konusunda bizlere tam rakamlar veremese de, teknolojik yatırım yapmak hizmet verimliliğini arttırmayı, pazarda rekabet avantajı sağlamayı ve müşteriler tarafından tercih edilen firma olma avantajını yakalamayı isteyen firmalar için artık kaçınılmaz oldu. Şu an bile ülkemizde bu konuda yatırım yapması gereken çok sayıda şirket var.”

Son olarak 2013 yılını değerlendiren Ardahanlı, yılının bitmesine daha üç ay olmasına rağmen, gerçekleştirilen satış hedefleri ve TÜBİTAK ile yürütülen projelere bakıldığında 2013 yılını hedeflerinin üzerinde kapatabileceklerini söyledi.

Ardahanlı, “Önümüzdeki yıl için de hedeflerimiz, yürütülen projelerimizin sonlandırılması, yeni projelerin yaratılması, yeni ürün ve hizmetler ile mevcut müşteri sayımızın en azından yüzde 40 arttırılması olacak” açıklamasını yaptı.

23 Ekim 2013

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77