BMC Malezya Ordusuna Teknoloji İhraç Ediyor

BMC, Malezya Ordusu’nun askeri araç ihtiyacını karşılamak için teknoloji transfer edecek. BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş., Malezya Distribütörü Emastulin Automotive ve Malezya Savunma Bakanlığı arasında imzalanan anlaşmayla BMC lisansı altında askeri ara

BMC Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Demirpençe, BMC lisansı altında İran, Kenya, Malezya, Nijerya ve Güney Afrika'da ticari araç ürettiklerine işaret ederek, "Ama ilk kez askeri araç üretimi için teknolojimizi yurtdışına ihraç ediyoruz. Savunma Sanayi alanında yurtdışına lisans veren ilk milli firma ve marka olmaktan da gurur duyuyoruz." dedi.

Anlaşmanın Malezya'nın Kuala Lumpur kentinde düzenlenen DSA 2006 Fuarı sayesinde gerçekleştiğini söyleyen Demirpençe, şöyle konuştu: ''Fuardaki standımızda Malezya Savunma Bakanlığı yetkilileri askeri araçlarımızı görmüşler ve çok beğenmişler. Fuarı ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Savunma Bakanı ve Savunma Sanayi Müsteşarımızdan BMC askeri araçların Malezya'da üretilmesi talebinde bulunmuşlar. BMC lisansı altında Malezya'da ticari araçların üretildiğini öğrenince de bir ön anlaşma imzalanmış."

Emastulin Bousted firmasının 1996 yılından bu yana Malezya'da BMC lisansı altında ticari araç ürettiğini söyleyen Demirpençe, "İmzalanan bu yeni anlaşmayla birlikte, tekerlekli taktik araçlar ile lojistik destek araçlarının üretimini de Malezya'da gerçekleştirecek." dedi.

Raben Group’tan Türkiye’ye Uzun Vadeli Yatırım Planı
Mercedes-Benz Türk Tersine Mentörlüğü Sahaya Taşıdı
Stellantis ve Tofaş’tan Ticari Araçta Stratejik Üretim Hamlesi
KGL Filosunu 41 ADR’li Renault Trucks Çekiciyle Güçlendirdi
Yılnak IC Transport 50 Listesinde Dünya 38’incisi Oldu