E-ticaret Devine Kargo Tartışmasından Dev Zarar

ABD Başkanı Donald Trump, başta vergiyle eleştirdiği e-ticaret devi Amazon`u bu kez de kargo hizmetleri üzerinden eleştirdi. Amazon`un piyasa değeri bir haftada 75 milyar dolar eridiği ifade ediliyor.

Dünyanın en büyük internet perakendecisi Amazon’u bir kez daha eleştiren Trump bu sefer şirketin ABD Posta Servisi USPS’ten çıkar sağladığını ifade etmesiyle şirketin hisse değerlerindeki düşüş hız kazandı.

ABD’li bazı uzmanlar Amazon’un USPS’in diğer büyük kargo müşterilerinin de faydalandığı düşük tarifeden ödemelerini yaptığını belirtirken bazıları ise ülkedeki diğer iki kargo devinden daha düşük olduğunu iddia ediyorlar.

Amazon, yorum yapmadığı konuyla ilgili analistler USPS’in e-ticaretten aldığı pay ile daha az zarar ettiğini belirtiyorlar.

Amazon hisselerindeki kayıp bu açıklamalar sonrasında geçen haftadan bu yana yüzde 12 düştü ve şirketin piyasa değeri de 75 milyar dolar azalarak 665 milyar dolar civarına indi.

Raben Group’tan Türkiye’ye Uzun Vadeli Yatırım Planı
Mercedes-Benz Türk Tersine Mentörlüğü Sahaya Taşıdı
Stellantis ve Tofaş’tan Ticari Araçta Stratejik Üretim Hamlesi
KGL Filosunu 41 ADR’li Renault Trucks Çekiciyle Güçlendirdi
Yılnak IC Transport 50 Listesinde Dünya 38’incisi Oldu