IVECO s.p.A Marka Başkanı Pierre Lahutte: “En iyi alternatif yakıt doğalgaz”

İşimizin temelinde sürdürülebilirlik yatıyor. Bu konudaki raporlarımızı zorunluluk haline gelmeden önce 2008 yılında hazırlamaya başladık.

Markamız adına çalışan herkes çevrenin olumsuz etkilerini asgari düzeye indirmek için çalışıyor. 2015 yılında çevreyi korumak için 37 milyon dolar harcadık. Saatlik karbondioksit emisyon oranını yüzde 4 oranında düşürdük. Çevreye ilişkin performansımızın temel nedeni ilk aşamadan itibaren uyguladığımız çevrimsel ekonomi sistemidir. Sıfır atık hedefine katkıda bulunacak eko-dizayn ve iş sinerjileri geliştiriyoruz.

Yine çiftliklerden sağlanan biyometan gazının traktörlerimizde kullanımını sağlayan sistemleri geliştirerek enerji olarak piyasadan bağımsız çiftliklerin kurulmasına destek verdik. Bugün enerjisini kendi sağlayan 240 çiftlikte bizim traktörlerimiz kullanılıyor.

Otonom sürüşle ilgili çalışmalara 10 yıl önce traktörlerimizde başlamıştık. Daha fazla adım için ise yol yönetmeliklerinin getirdiği kısıtlamaların yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Alternatif yakıt olarak ise en iyi seçenek doğal gaz. Hafif ticari, ağır ticari ve otobüs olarak 15 bin aracımız LNG ve CNG yakıtlarla Avrupa yollarında çalışıyor. Edindiğimiz deneyimleri daha ileri taşıyarak dizel performansı sağlayan yeni motorlarımızın kullanıldığı doğal gazlı araçlarımız çevreye daha fazla sağlayacak.

Scania, SUPER Modeliyle ‘Yeşil Kamyon’ Ödülünü Kazandı
Yelken Takımının Lojistik Sponsoru Arkas Line Oldu
Scania Eğitim Laboratuvarı Konya'da Açıldı
Renault Trucks Yeni Modelleri İle Türkiye Turuna Çıkıyor
Iveco Group’un Yeni CEO’su Olof Persson Oldu
TruKKer Avrupa'da Hizmet Ağını Genişletmeyi Hedefliyor