Mars Logistics 2016’da Yüzde 12 Büyüme Hedefliyor

Geçtiğimiz yıl 675 milyon TL ciro elde eden Mars Logistics, 2016’da ise yüzde 12’lik bir büyüme ve Lüksemburg’daki Intermodal taşımacılık yapılanmasını geliştirmeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz yıl hem filosunu büyütmeyi hem de büyüyen pazarlardaki etkinliğini arttırmayı başaran Mars Logistics, 2015 ilk çeyreğinde 16 milyon Avroyu bulan yatırım ile filosuna 200 çekici ekledi. Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, “İstanbul Anadolu Yakası Tuzla ve Kocaeli Şekerpınar’da olmak üzere 2 yeni depo açtık. Bu iki yeni lojistik merkezi ile yaklaşık 100 bin metrekarelik depolama alanına ulaştık. İkinci Sürdürebilirlik Raporu’muzu GRI A+ seviyede yazarak, Türkiye’de bu seviyede rapor yayınlayan ilk 10 şirketten biri olduk. 2014 yılına ilişkin faaliyetlerimizden doğan karbon ayak izi ölçüm raporuna göre sefer başına karbondioksit salınımında önceki yıla oranla yüzde 36,19’luk bir azalma ile yılda 385 bin 166 adet ağacı kurtararak çevreyi koruyan lojistik firması misyonunu arttırarak sürdürdük” dedi.

Ali Tulgar, 2015’in son çeyreğinde ise karayolunda daha önce komple seferler ile hizmet verdikleri Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bosna Hersek pazarlarına, direkt parsiyel seferler düzenlemeye başladıklarını kaydetti.

2016 yılı ile ilgili proje ve yatırımları açıklayan Ali Tulgar, “2016 yılı için yine yüzde 12’lik bir büyüme hedefledik. Rakamlar henüz tam olarak netleşmese de yılı yaklaşık 220-225 milyon Avro ciro ile kapatacağımızı ve hedefi yakalayacağımızı söyleyebiliriz. Yıl içerisinde Lüksemburg’daki Intermodal taşımacılık yapılanmamızı geliştirmeyi planlıyoruz. İhtiyaçlarımız doğrultusunda filo ve depo yatırımlarımızı da sürdürüyor olacağız. Ayrıca bir süredir gündemimizde olan lojistik merkezimizi Hadımköy’e taşıma projemizi 2016 yılının son çeyreğinde gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Bu yatırımın bedeli yaklaşık 30 milyon Avro olacaktır” dedi.

“Milk Run taşımacılık ile tam zamanında lojistik hizmet sunarak maliyet avantajı yaratıyoruz”

Mars Logistics 2015 yılında başlattığı Milk Run taşımacılık projelerine 2016 yılında da hızla devam edeceklerini söyleyen Tulgar, “Milk Run taşımacılık modelimiz ile müşterilerimize planlı seferlerle depo stok yüklerini azaltarak ve tam zamanında lojistik hizmeti sunarak maliyet avantajı yaratıyoruz. Milk Run taşımacılık modelinde, üretici ve tedarikçi arasında düzenli ve 24 saat yapılan taşımalarla, malzemelerin konulduğu kasalar ve boş ambalajlar da geri toplanmış oluyor. Milk Run taşımacılık sistemi ayrıca doğru ve hızlı planlama ile zamandan ve işgücünden tasarruf sağlayarak süreci verimli hale getiriyoruz” açıklamasını yaptı.

2016 yılına özel olmamak kaydıyla önümüzdeki süreçte ‘yeşil lojistik’ kavramının giderek daha fazla önem kazanacağını ve sektör için önemli bir fırsat olduğunu düşündüklerini kaydeden Ali Tulgar sözlerini şöyle sürdürdü: “ Tüm dünyada olduğu gibi artık Türkiye’deki nihai tüketiciler de satın aldıkları malların ya da aldıkları hizmetlerin çevreye dost olmasını talep ediyor. Bu da tüm firmaları bu konuda hassas olmaya zorluyor. Bu süreç lojistik sektörüne de intikal etti.  Çevre dostu lojistik hizmet vermek hem müşteriler açısından tercih sebebi olmanızı sağlıyor hem de prestijli bir şirket profili çiziyor. Sektörümüzde Yeşil Lojistiğe verdiği destek açısından tırların trenle taşınması olan multimodal taşımacılık giderek daha fazla önem kazanacaktır. Bizler de Mars Logistics olarak Intermodal taşımacılık ile çevreci ve sürdürülebilir farklı lojistik hizmetlerimizi müşterilerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz.”

Scania, SUPER Modeliyle ‘Yeşil Kamyon’ Ödülünü Kazandı
Yelken Takımının Lojistik Sponsoru Arkas Line Oldu
Scania Eğitim Laboratuvarı Konya'da Açıldı
Renault Trucks Yeni Modelleri İle Türkiye Turuna Çıkıyor
Iveco Group’un Yeni CEO’su Olof Persson Oldu
TruKKer Avrupa'da Hizmet Ağını Genişletmeyi Hedefliyor