Otokar ‘Tasarım Onay Sertifikası’ Aldı

Otokar, TSE tarafından ‘Üretim Yeri Uygunluk’ ve Kamyonüstü Tanker ve 2 farklı tip Tanker Treyler uygulamaları için ‘Tasarım Onay Sertifikası’ almaya hak kazandı.

Otokar, TSE tarafından ‘Üretim Yeri Uygunluk’ ve Kamyonüstü Tanker ve 2 farklı tip Tanker Treyler uygulamaları için ‘Tasarım Onay Sertifikası’ almaya hak kazandı.


Otokar’a sertifikaları TSE Genel Merkezi’nde düzenlenen ‘İlk Ulusal Uygunluk Belgesi Töreni’nde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından verildi. Sertifikaları Otokar adına Otokar Genel Müdür Yardımcısı Murat Ulutaş aldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Murat Ulutaş, “Otokar olarak 1963'ten bu yana kendi teknolojilerimiz, tasarım ve uygulamalarımızla müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun özel çözümler sunuyoruz. Tehlikeli madde taşımacılığı alanında tanker, semi-treyler ve kamyon üstü uygulamalarımızla sektöre hizmet veriyoruz. Bugün Otokar, tankerlerinde ADR sertifikası bulunduran en deneyimli şirket. Tankerlerin devrilmesine karşı güvenlik getiren R111 sertifikasını alan Avrupa’da altı firmadan biriyiz” dedi.

Murat Ulutaş sözlerine şöyle devam etti: “Geçmişte, Türkiye’de ADR regülasyonunun resmi olarak henüz tanınmaması ve belgelendirme işleminin yapılamaması, tehlikeli madde taşımacılığında emniyete büyük önem veren petrol dağıtım firmalarının ADR sertifikalı tankerlerini 2000’li yıllara kadar yurtdışından temin etme yoluna gitmesine neden olmuştu. ADR sertifikalı tankerlerin Türkiye’de üretilmesini sağlamak ve yurtdışına bağımlılığı ortadan kaldırmak amacıyla 2000 yılında Otokar tarafından başlatılan çalışmalar başarıyla sonuçlandı ve Otokar Türkiye’nin ilk ADR sertifikalı tankerlerinin üretimine başladı. Bu zamandan beri ilklere imza atmaya devam ediyoruz. ADR Yönetmeliği kapsamında TSE’den Eliptik Tanker Treyler ve Kamyon üstü Tanker uygulamalarında Tasarım Onay Sertifikası alan ilk firma olmaktan gurur duyuyoruz.”

12 Kasım 2013

Ford F-150 Ailesi Yeni STX Modeliyle Genişliyor
Mercedes-Benz’den Türkiye’de İlk eActros 600 Teslimatı
Eyüp Lojistik’ten Yeni Bölgesel Lojistik Hat
Türkiye ile Romanya Arasında Araç Lojistiği Raylara Taşındı
ZF ve BMW Sürüş Teknolojileri İçin İş Birliğine Gitti
UTİKAD Heyeti 40’ıncı Yılında Anıtkabir’i Ziyaret Etti
Krone Grubu Zorlu Koşullara Rağmen Büyümesini Sürdürdü
Ford Trucks Mars Logistics’e 158 F-MAX Teslim Etti
Hava Kargoda Küresel Talep 2025’te %3,4 Büyüme Gösterdi
Yılnak Mağdenli Nakliyat’ı Bünyesine Kattı