Sürat Kargo Elektrikli Araçlarıyla Daha Çevreci Taşıyacak

Çevre duyarlılığı ile dikkat çeken Sürat Kargo, doğa dostu poşetlerin ardından, daha yeşil taşıma yapmak adına filosuna elektrikli eKangoo araçlar kattı.

Sürat Kargo, ilk olarak İstanbul’dan başlatılan çalışmayla elektrikli hafif ticari segmentinde yer alan eKangoo araçları hizmete aldı. Daha önce sektörü çevreci poşetlerle tanıştıran Sürat Kargo bir diğer adımı da çalışanlara vereceği eğitim ve aktivitelerle atmayı planlıyor.

Doğa dostu kargo araçları hakkında konuşan Sürat Kargo Genel Müdürü Halis Sağırlı, “Sektörü çevrecilik kavramı ile tanıştıran ilk kargo firmasıyız. Çevreci poşetlerle sektörü tanıştırmanın haklı gururunu yaşıyoruz.  Yaklaşık 3 yıl önce daha pahalı olmasına rağmen tüm kargo poşetlerinde doğada bozulan malzeme kullanmaya başladık. Uzun zamandır da çevre kirliliği ve karbon salınımını azaltmak için çalışmalarımız devam ediyordu. Bunun neticesinde elektrikli araçları aldık ve kullanmaya başladık. Çevre duyarlılığını arttırmak için bundan böyle de birçok proje geliştirmeyi ve sektörün öncüsü olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Elektrikli araçların sayısını dönemsel olarak arttırmayı planladıklarını da söyleyen Sağırlı; “Çevreye zarar vermeden ticaret yapılabileceğine inanıyoruz. İstanbul’un ardından planlama çerçevesinde elektrikli araçları bütün yurda yaymayı hedefliyoruz. Araçların bataryasının tamamı şarj edildiğinde 110 km menzile ve 100 km hıza kadar çıkabiliyor. İstanbul genelinde şubelerimize şarj istasyonları kurduk. Araçların aküsü tam şarj edildiğinde bir günlük dağıtıma yetebiliyor” şeklinde konuştu.

Çevre bilinci ailede başlar inancıyla yola çıkan Sürat Kargo doğa dostu poşet ve elektrikli araç alımları yanı sıra 5 bini aşan personeline de eğitim vermeye hazırlanıyor. Çevre bilinci oluşturmayı amaçlayan çalışmanın ikinci etabında çalışan aileleri de çeşitli aktivitelere katılacak.

Scania Eğitim Laboratuvarı Konya'da Açıldı
Renault Trucks Yeni Modelleri İle Türkiye Turuna Çıkıyor
Iveco Group’un Yeni CEO’su Olof Persson Oldu
TruKKer Avrupa'da Hizmet Ağını Genişletmeyi Hedefliyor
Otokar, Atlas Kamyon Ailesine İki Yeni Model Ekledi