transport logistic 2015 Fuarı'na Rekor Ziyaretçi

Dünya lojistik endüstrisinin bir araya geldiği transport logistic 2015 Fuarı, organizasyonun gerçekleştirildiği şehir olan Münih’deki demiryolu grevine rağmen beklenenden daha fazla ziyaretçiyi ağırladı.

Bu yıl 15’incisi düzenlenen transport logistic Fuarı, hem katılımcı hem de ziyaretçi sayısında önemli bir artış yakaladı. 124 ülkeden 55 binden fazla ziyaretçi gelirken 62 ülkeden 2 bin 50 firma, dünya lojistiğinin vitrini olan fuarda yerlerini aldılar. 

Fuarın önemine dair görüşler ise açılış töreninde Federal Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt’den şu sözlerle geldi: “transport logistic, dünyanın tüm lojistik ve tedarik zinciri sektörünün en önemli ticari fuarıdır.”

Messe München Genel Müdürü Stefan Rummel ise taşımacılık sektörünün performansından duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: “Özellikle yurtdışından gelen ziyaretçi sayılarındaki büyük artış bu fuarın önde gelen uluslar arası öneminin altını çiziyor.”

Fuara gelen uluslar arası katılımcıların oranı ise bu yıl yüzde 48 düzeyinde artarak toplam ziyaretçi arasındaki payını yüzde 41’e çıkardı. Almanya’nın yanında en fazla ziyaretçi Avusturya, Hollanda,  İtalya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Fransa, Belçika, Büyük Britanya ve Romanya gibi ülkelerden geldi. 

Türkiye, Finlandiya, Hırvatistan ve Macaristan gibi ülkelerden gelen ziyaretçi sayılarında da önemli artış kaydedildi. Fuar katılımcılarına baktığımız zaman ise Almanya’nın yanında en fazla şu ülkelerden katılım oldu: Hollanda, İtalya, Belçika, Fransa, Büyük Britanya, Avusturya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre ve Çin. 

1/5