Türker Ve Ernak Atlı Dayanıklılık Şampiyonası’na Sponsor Oldu

TÜRKİYE Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen 2008 yılı Atlı Dayanıklılık (Endurans) Türkiye Şampiyonası 26 Temmuz 2008 Cumartesi günü İzmit Gebze’de yapıldı

TÜRKİYE Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen 2008 yılı Atlı Dayanıklılık (Endurans) Türkiye Şampiyonası 26 Temmuz 2008 Cumartesi günü İzmit Gebze’de yapıldı. 20, 30 ve 60 kilometrelik mesafelerde Türkiye şampiyonu olmak, aynı zamanda da milli takıma girebilmek için yarışan 15 binici ve atın yalnızca 4 tanesi sonuca ulaşabildi. Diğer atlar sıcağın da etkisiyle ya yarışma sonunda ya da ara kontroller sırasında yapılan veteriner muayenesinden geçemedi.


Kendine özgü kuralları bulunan ve Türkiye’de henüz yeni bir binicilik dalı olarak büyük ilgi gören Atlı Dayanıklılık Türkiye Şampiyonası’nda, 60 kilometrede Cüneyt Alkuzu birinci olurken, ikinciliği İlker Sergen Altun kazandı. Bu dalda üçüncülük kupa ve madalyasını kazanabilen çıkmadı. Ernak Nakliyat’ın sponsoru olduğu 30 kilometrede Yarsuvat Hukuk Bürosu’nun sahibi ünlü avukat Hüseyin Yarsuvat birincilik kürsüsüne çıkarken, Türker Nakliyat sponsorluğunda yapılan 20 kilometrenin birincisi ise Asi dizisinin ‘Kerim’i Cemal Hünal oldu. Her iki dalda da ikinci ve üçüncülük kazanabilen binici çıkmadı.


Muhteşem atların doğayla mücadelesi şeklinde geçen yarışmalara, Türkiye’nin en dayanıklı atları ve binicileri katılıyor. Bu yıl sekiz ayağı gerçekleştirilen ve bir anlamda final koşusu olan Türkiye Şampiyonası, Gebze Atlıbey Binicilik Tesisleri’nde start aldı.

Binicilik sporunun özellikle Batı Avrupa’da yaygın olarak tercih edilen bu dalına seyirci ilgisi de çok büyük. Yerli ırklar dahil 6 yaşından büyük her türlü atla yapılabilen bu spor dalı, ülkemizde yeni tanınmasına karşın, ilgi artışı büyük bir hız gösteriyor.

Arkas Lojistik “Orta Koridor” Çözümlerini Devreye Aldı
Sınır Kapılarında Akaryakıt Fiyatları Yükseldi
MAN’da Satış Yönetimi Kutlubay ve Özdil’e Emanet
Eyüp Lojistik’ten Irak Hattına “Yük Taksi” Modeli
Treyler Sektörü Konya’da Buluştu
Tırsan’dan Mars Logistics’e 800 Treylerlik Dev Teslimat
Aşkale Çimento’nun Tercihi Yine MAN Oldu
ABD-İsrail-İran Çatışması Basra Körfezi ve Kızıldeniz’i Kilitledi
Gümrük Müşavirliği Geleceğe Hazır