• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

1,1 Milyon Avro’luk Yatırımla Yenilenen Ducato Türkiye’de

1,1 Milyon Avro’luk Yatırımla Yenilenen Ducato Türkiye’de
DÜNYA tanıtımı geçtiğimiz Haziran ayında İtalya’da gerçekleştirilen Yeni Fiat Ducato; van, şasi ve minibüs versiyonları ile artık Türkiye pazarında.

DÜNYA tanıtımı geçtiğimiz Haziran ayında İtalya’da gerçekleştirilen Yeni Fiat Ducato; van, şasi ve minibüs versiyonları ile artık Türkiye pazarında.

Ticari araç pazarında yerini sağlamlaştırmak isteyen Fiat’ın, müşteri beklentilerini göz önünde bulundurarak yeniden tasarladığı Yeni Ducato’nın Türkiye lansmanı 17 Kasım 2006 tarihinde İstanbul Maslak’taki Türker İnanoğlu Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İç ve dış tasarımındaki farklılıkları ile dikkat çeken Yeni Ducato, 34.990 YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Yeni Fiat Ducato’nun Türkiye’deki lansmanında söz alan Tofaş CEO’su Ali Pandır, marka gücünü artırmak amacıyla bir süredir değişim stratejisi uyguladıklarını açıkladı. Fiat Grubu’nda üretilen ürünlerin Avrupa pazarından kısa bir süre sonra Türkiye’de de sunulmasının bu stratejinin en önemli unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Pandır, "Yeni Ducato, ticari araç pazarında hakim oyuncu olma hedefimiz doğrultusunda, konumumuzu biraz daha güçlendirecektir." şeklinde konuştu.


İlk olarak 1981 yılında üretilen Ducato’nun ticari araç pazarında birçok ilki bünyesinde barındırdığını kaydeden Pandır, ilk olarak Haziran ayında Torino’da lanse edilen Yeni Fiat Ducato’nun ilk versiyonundan çok daha fazla beğeni topladığını iddia etti.


Hedef; Tofaş’ı Fiat’ın en büyük üretim üssü yapmak

Toplam yatırım tutarı 550 milyon Avro’yu aşan Fiat Mini Van ve Mini Cargo projeleri ile Tofaş’ın Fiat’ın dünyadaki en büyük üç üretim üssünden biri haline geldiğinin altını çizen Pandır, önümüzdeki yıllarda gerçekleştirmeyi planladıkları yeni yatırımlarla Tofaş’ı Fiat’ın dünyadaki en büyük üretim üssü haline getirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Türkiye’nin dünyada ekonomik gelişimi açısından dünyada önde gelen ülkeler arasında yer aldığını söyleyen Pandır, buna paralel olarak güven ve istikrarla büyüyen otomotiv pazarının da birçok fırsatı barındırdığını vurguladı. 

Satış rakamlarını da değerlendiren Pandır, "Geçen yılın ilk on ayı ile kıyaslandığında binek otomobilde yüzde 16’lık bir büyüme gerçekleşti. İç pazardaki büyümenin yanı sıra dış pazarda da önemli siparişler aldık. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz 840 milyon dolarlık ihracatı yıl sonunda yüzde 40 artırarak 1,2 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyoruz. İhracat adedimiz de 120 bine ulaşıp Tofaş tarihinin en büyük ihracat rakamına ulaşacaktır. 2007 yılında piyasa ve ekonomik ortamın bize sunduğu avantajın yanı sıra pazardaki konumumuzu geliştirecek başka hamleler de yapacağız." dedi.

Yeni Ducato, gelecek on yılın müşteri beklentilerini karşılamak üzere tasarlandı

Pandır’dan sonra söz alan Fiat Marka Direktörü Okan Baş ise ticari araç alanında değişen beklentileri anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

"Markamızın yeni, genç, dinamik yüzünün en önemli unsuru yeni ürünlerimizdir. Ducato’nun lansmanı bizim için ayrı bir önem taşıyor. Ducato ile biz ticari araç pazarında yerimizi sağlamlaştırmak ve bir adım daha ileriye gitmek istiyoruz." diyen Baş, ticari araç pazarı ile ilgili ileriye dönük olarak yaptıkları planların başlangıç noktasının Ducato olduğunu söyledi.

Ducato’nun Fiat’ın yüz yılı aşkın geçmişinde önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Baş, 1986 yılında ürün gamı müşteri ihtiyaçları doğrultusunda genişleyen Yeni Ducato’nun 1992’de 2 milyonuncu aracını banttan indirdiğini, 1994 yılında da ikinci nesli piyasaya sunulan Ducato’nun o yılın ticari aracı seçildiğini açıkladı.

Tofaş olarak ilk kez 1996 yılında Ducato’yu Türkiye’ye getirdiklerini ve bugüne kadar 14 bin adet Ducato sattıklarını kaydeden Baş, 2002 yılında makyajlanarak gittikçe otomobile yakınlaşan Ducato’nun 2005 yılında 3 milyonuncusunun üretiminin gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Verimlilik, kullanım kolaylığı ve dayanıklılık

Araçları tasarlamanın çok büyük yatırımlar gerektirdiğini vurgulayan Baş, "Üçüncü nesil Ducato’nun üretimi için 1,1 milyar Avro’luk bir yatarım yapıldı. Bu araçların ömrü 10–12 yıl sürüyor. Bu nedenle araçlar yeni devreye girdiğinde en yeni teknolojileri kimliğinde barındırmak zorun da. Ducato da böyle bir araç. Yeni Ducato, gelecek on yılın müşteri beklentilerini karşılamak üzere tasarlandı." dedi.

Son dönemlerde küreselleşmenin artması ile ticaret alanının artık çok genişlediğini ve ticaret hızının artmasının da taşımacılığın stratejik önemini artırdığını belirten Baş, küreselleşme ile internette ticaretin hacminin her geçen gün daha çok arttığına dikkat çekti. Bu gelişmenin malların daha küçük partiler halinde çok daha hızlı hareket etmesini gerektirdiğini ifade eden Baş, çevreye verilen önemin de giderek arttığını ve ulaşım araçlarının çevreye verdiği etkinin azalması için daha zorlayıcı kararların alındığını söyledi.

Hız ve maliyetin çok önemli bir hale geldiğinin altını çizen Baş, müşterilerin daha fazla hız, daha düşük maliyet ve esneklik beklentileri olduğunu, bu eğilimlerin de ihtiyaçları ve sahip olmak istedikleri araçların özelliklerini de etkilemeye başladığını kaydetti. Avrupa’da yaşanan gelişmelerle birlikte Türkiye’de de lojistiğin öneminin hızla arttığını belirten Baş, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Türkiye şu anda Avrupa’da en büyük üçüncü ticari araç pazarı konumunda. Pazar bundan on yıl önce 37 binlerdeydi. Bu yıl ise yaklaşık 250 bin adetlik bir ticari araç pazarımız olacak. Biz de bu pazardan yüzde 16’lık bir pay alacağız. Yeni Ducato, bu pazar içinde bizim daha önce değerlendiremediğimiz bir pazarda önemli bir fırsat. Çünkü Yeni Ducato’nun tamamen yeni ve rakiplerine göre büyük üstünlükleri var. Yeni Ducato’da müşterilerin farklı farklı taleplerinin hepsi karşılanacak."

Yeni Fiat Ducato’nun rakiplerinden farklı olmasına yönelik çalışmalar yapıldığını ve üç temel konu üzerinde odaklanıldığını vurgulayan Baş, bunların; verimlilik, kullanım kolaylığı ve dayanıklılık olduğunu açıkladı.


Ticari araçta otomobil keyfi

Van, şasi ve minibüs versiyonları ile pazara sunulan Yeni Ducato’nun ticari araçta otomobil keyfini sunduğunu söyleyen Tofaş Ticari Araç Pazarlama Müdürü Özgür Süslü ise, Yeni Ducato’daki ön konsola entegre vites topuzu, kolaylıkla okunabilen göstergeler, kolayca ulaşılıp kullanılan kumandalar ile sürücülere konforlu bir sürüş imkanı sunduğunu kaydetti. Araç içinde birçok eşya gözüne yer verildiğini belirten Süslü; soğutmalı torpido gözü, dizüstü bilgisayarı koyabilecek ön bölme gibi özelliklerin Yeni Ducato’yu ofise dönüştürdüğünü söyledi.

Özgür Süslü; ABS, sürücü hava yastığı, uzaktan kumandalı merkezi kilit, uzaktan kumandalı CD çaların standart olarak sunulduğu Yeni Fiat Ducato’nun 34 bin 990 YTL’den başlayan fiyatlarla pazara sunulduğunu açıkladı.

 

Üç farklı araç, üç farklı motor ve güvenli sürüş

Ergonomi, akustik ve sarsıntı konforu gibi faktörler göz önüne alınarak tasarlanan Yeni Fiat Ducato, müşterilerine daha geniş ve daha fazla yükleme kapasitesi sunuyor.

3 farklı dingil mesafesi ve 4 farklı toplam uzunlukta sunulan Yeni Ducato’larda maksimum yüklü ağırlık (MYA) 3.5 tona kadar çıkarken, yükleme kapasitesi 2 tona ulaşabiliyor. 17 metreküp yükleme hacmine sahip olan Yeni Ducato, 8 metreküp ile 17 metreküp arasında değişen 5 farklı yükleme hacmi ve 4 metreyi aşan yükleme bölümü uzunluğu ile farklı alternatifler yaratıyor. Van modellerinde standart olarak sunulan camlı ara bölme ve isteğe bağlı olarak seçilen 270 derece açılabilen arka kapıya sahip Yeni Ducato’da arka kapıdan, boyu 2 metreyi geçen kolu ve paletlerin yüklenmesi de mümkün.

2007 yılı içinde satışa sunulacak minibüs ürün gamı ile yenilenen Yeni Ducato’da 14+1 koltuk donanımına ilave olarak 17+1 koltuk donanımı da bulunuyor. Şasi versiyonları ile ürün gamını tamamlayan Yeni Ducato’nun bu versiyonları geniş kasa ölçülerine ve opsiyonlara sahip. İki adet tamamen farklı mekanik altyapı ile pazara sunulan Yeni Ducato’da, standart yapıdaki aracın ağırlığı maksimum 3,5 tona ulaşıyor. Maxi versiyonu ise 16 inçlik lastiklerle 3,5 ve 4 ton olmak üzere iki farklı ağırlığa sahip.

Common Rail Multijet teknolojisi ile üç farklı motor seçeneği ile pazara sunulan Yeni Ducato’nun tüm versiyonları Euro 4 çevre normlarına uygun. 2.2’lik motor 100, 2.3’lük motor 120, 3.0 Power motor ise 157 beygir gücüne ulaşıyor.

Yüzde 7 daha fazla torka sahip olan Yeni Ducato’da yakıt tüketimi de 9,3’ten 7,3’a indi. Bu sayede yakıt tüketiminde yüzde 22’lik bir iyileşme gösteren Yeni Ducato’nun rüzgar direnci ise 0,31.

10 milyon km’nin üzerinde test aşamasından geçirilen Ducato, 20 bin kilometreye uzayan bakım aralığı ve yağ değişimi ile sürücü masraflarını da azaltıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77