• BIST 9645.02
  • Altın 2411.243
  • Dolar 32.5814
  • Euro 34.8167
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

2018 Yılının İlk Pazar Değerlendirmesi MAN’dan Geldi

2018 Yılının İlk Pazar Değerlendirmesi MAN’dan Geldi
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş.’nin 2018 yılı değerlendirme toplantısı düzenleyen ilk ağır ticari araç markası oldu. Yılsonu Değerlendirme Toplantısı, bu yıl 19 Aralık 2018 tarihinde, İstanbul’da düzenlendi.

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. adına Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, İkinci El Satış Direktörü Aydın Yumrukçal, Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Şinasi Ekincioğlu ile Hafif Araç Satış Müdürü Cumhur Kutlubay’ın katıldığı geleneksel toplantıda MAN’ı yeni bir segmente taşıyan hafif ticari araç TGE serisinin ilk tanıtımı da yapıldı.

Seyahat otobüslerinde geleneksel pazar adetlerine göre 2017 yılında yüzde 45 oranında yaşanan daralmanın, 2018 yılında yaklaşık yüzde 30 olarak devam ettiğini belirten MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, şöyle konuştu: “2018 yılı ilk 10 aylık TÜİK tescil verilerine göre MAN ve Neoplan markalı seyahat otobüsleri, yüzde 14 pazar payını korudu.”

Normalde ortalama 1200 adetlerde gerçekleşen otobüs pazarıyla ilgili konuşan ve geçen yıl yüzde 45 daralan pazarın yüzde 30 daha daralmasının ardında yaşanan yapısal sorunlara da dikkat çeken Cansu, ilk 10 ayda 369 seyahat otobüsünün satıldığını kaydetti.

MAN’ın otobüs üretimindeki tüm kapasitesinin Türkiye’ye kaydırıldığını da sözlerine ekleyen Cansu, üretimlerinin günlük 15 otobüse çıkması yönünde bir talep olduğunu da sözlerine ekleyerek gelecek yıl tüm pazarlarda 8 bin adet otobüs satışı hedeflendiğini de açıkladı.

İnşaat Kamyonlarının Payı Yüzde 25’e İnecek

MAN’ın Türkiye kamyon pazarında Ekim sonu itibari ile geçen sene yüzde 9 olan Pazar payının yüzde 11’e ulaştığını söyleyerek sözlerine başlayan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, 40-45 bin adetlik pazarlardan sonra yaşanan düşüşün devam ettiğini belirtti ve 2018 yılının 12 bin 500 adetlerle kapanmasını beklediklerini kaydetti.

Sara, sözlerine şöyle devam etti: “Geleneksek olarak inşaat alanındaki etkinliklerini uluslar arası taşımacılık alanına taşıdık. Türkiye pazarındaki durgunluğun göreceli olarak devam edeceğinin öngörüldüğü bu dönemde, uluslararası nakliye sektörünün güçlü isimlerine yapılan yüksek adetli satışlar sonrasında, özellikle uluslararası nakliye sektörüne odaklanarak müşteriler için cazip teklifler oluşturulmaya başlanmıştır.”

2019 yılına dair öngörülerini de paylaşan Sara, ilk 6 ayda seçimin pazarı olumsuz etkilemesini beklediklerini ve daha yavaş bir piyasa beklediklerini ancak ikinci 6 ayda toparlanmanın başlayacağını ve 2018’den biraz daha iyi satışla 13-14 bin seviyelerine ulaşabileceğini açıkladı.

İnşaat alanındaki büyümenin artık olmayacağına inandıklarını açıklayan Sara, ağır ticari araçlardaki yüzde 45’lere ulaşan inşaat segmentinin payının yüzde 25’lere kadar ineceğini de sözlerine ekledi.

Avro Artınca MAN İkinci El Damperli Kamyonlara Yurtdışında Pazar Buldu

2018 yılında yapmış olduğu otobüs satışlarının yüzde 60’ını, kamyon/çekici satışlarının ise yüzde 35’ini yurt dışına satma başarısını gösteren MAN TopUsed 2018 yılını toplam 600 satış rakamı ile kapatacağı ifade edildi. MAN TopUsed Türkiye’nin, MAN Almanya merkez ve global pazarlar ile işbirliğini her geçen gün arttırdığını vurgulayan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. İkinci El Satış Direktörü Aydın Yumrukçal, 2018 yılında yurt dışına yapılan satışların daha da önem kazandığına işaret ederek şöyle konuştu:  “Halen Ankara merkez fabrika, İstanbul Asya ve Avrupa yakaları, Ankara Kayaş, İzmir ve Konya’daki ilave satış noktalarımız ile birlikte Türkiye’de toplam 6 şubemizle müşterilerimize hizmet vermekteyiz. En kısa zamanda Mersin bölgesine ilave bir satış noktası açmak hedefimiz bulunmaktadır.

MAN TopUsed, sıfır satışlarda vermiş olduğu takas destek hizmetinin yanı sıra marka ayrımı gözetmeksizin serbest alımlar da yapmaktadır. Ayrıca takasa alınan veya serbest alım yapılan araçlar, bağımsız ekspertiz raporları ile desteklenmektedir.”

Özellikle yılın 2’nci yarısında hareketlenen döviz kurları ve yükselen kredi faizlerinin yılın ikinci 6 aylık bölümündeki satış adetlerini ciddi oranda etkilediğini belirten Yumrukçal, “ MAN TopUsed 2. el kamyon piyasasındaki bu durgunluğu yurt dışı satışları ile bir nebze de olsa kompanse edebilmiştir. Bu bağlamda MAN TopUsed, yılın ilk 6 aylık bölümünde satışlarının yüzde 10’unu yurtdışına gerçekleştirirken, ikinci yarıda ise bu oran yüzde 80’e ulaşmıştır” diye konuştu.

Bir ticari araç markası olarak satış sonrası hizmetlerin öneminin farkında olduklarını kaydeden MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Şinasi Ekincioğlu ise MAN’ın Türkiye’de geliştirdiği Servis Yönetim Sistemi Management Information System for After Sales – MI4A ise gurup bünyesindeki diğer ülke operasyonlarından da yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.

MAN TGE: Van Değil MAN Sloganıyla Türkiye’de

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Hafif Araç Satış Müdürü Cumhur Kutlubay, Türkiye’de sene sonu itibariyle satışını başlanan TGE serisi araçların yüksek bir taleple karşılandığını söyledi. TGE ile 3 tondan 44 ton teknik kapasiteye kadar çok geniş bir yelpazede ürün sunmaya başladıklarını açıklayan Kutlubay,  “Yeni MAN TGE’yi birkaç cümle ile tanımlamak gerekirse; uzun yıllar ağır yüklerin üstesinden beraber geldiğimiz kamyon müşterilerimiz ve üst düzey konforu ilke edinmiş; bunu MAN’ı tercih etmekle açıkça göstermiş olan otobüs müşterilerimiz, bunun yanında daha önce MAN markası ile hiç tanışmamış, konforumuzu tecrübe etmemiş, yeni hafif ticari araç müşterilerimiz için tasarlanmış yeniliklerle dolu bir araçtır. 9,3 ile 18,4 metreküp aralığındaki taşıma hacmi, 3,0 - 5,5 ton yük taşıma kapasitesi, 16-19 koltuk yolcu koltuğu sayısı, önden çekiş, arkadan itiş ve 4x4 çekiş sistemi seçenekleri ile ülkemiz müşterilerinin beğenisine sunmuş olduğumuz Yeni MAN TGE’nin, segmentinde standartları yeniden tanımlayacağından emin olabilirsiniz. Yeni MAN TGE aracımız, Polonya Wrzesnia’da günümüz teknolojisinin elverdiği en yüksek standartlara sahip tesiste, çok profesyonel ve organize bir ekip tarafından üretiliyor. Üretim kalitesi ile bu alandaki standartları da farklı bir noktaya taşımış bulunuyor. Yeni MAN TGE aracımızı tasarlarken her detayı, her eklentiyi önce güvenlik diyerek aracımızın bir parçası haline getirdik. Hiçbir kazanımın, müşterilerimizin ve kullanıcılarımızın güvenlerini kazanmaktan daha önemli ve kalıcı olmadığının her zaman bilincinde olduk. Bu detaylı ve kapsamlı çalışmalar sonucunda tüm araçlarımızda Acil Durum Fren Desteğini (EBA) standart donanıma ekleme kararı aldık. EBA sistemi, mesafe sensörleri sayesinde; seyir halinde, çevresindeki araçları kontrol etme ve acil durumlarda otomatik frenleme yaparak durma mesafesini kısaltma becerileri ile sürücü ve yolcu güvenliğini artırmaktadır. Böylelikle ağır kaza ve hasarların önlenmesine ciddi anlamda katkı saylayarak, hem sürücülerin ve yolcuların can güvenliğine katkı yapmakta, hem de kazaları engelleyerek veya şiddetini ciddi oranda azaltarak, bakım ve onarım maliyetleri konusunda firmalara tasarrufu sağlamaktadır” dedi.

2018 Yılının İlk Pazar Değerlendirmesi MAN’dan Geldi

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77